2012. szeptember 9., vasárnap

SZEPTEMBERI DRÁMAKÖRKÉP III. - Fantasy drámák

Arang and the Magistrate (Arang és a magisztrátus)

Csatorna: MBC
Műfaja: fantasy, vígjáték, romantikus, melodráma
Részek száma: 20
Szereplők: Lee Jun Ki (Time Between Dog and Wolf, Iljimae), Shin Min Ah (A Love To Kill, The Devil), Yun Woo Jin (Ojakgyo Brothers), Hwang Bo Ra (Love Rain), Yoo Seung Ho (Warrior Baek Dong Su, Operation Proposal)

A történet: 

Van egy régi népmese Arangról, egy gyönyörű fiatal lányról, akit brutálisan meggyilkoltak, majd a kísértete visszatért a sírból, hogy kiderítse a halála körülményeit és igazságot szolgáltasson. Ez a rege az alapja a történetnek, amelynek másik főszereplője egy fiatal nemes, Kim Eun Oh, aki képes kommunikálni a holtak szellemével. Az ifjú azért érkezik Miryangba, hogy megtalálja az eltűnt édesanyját. Alig van ideje beszívni a helyi levegőt, máris akarva-akaratlan megkapja a magisztrátus posztját - miután az összes korábbi jelölt 1 nap leforgása alatt rejtélyes körülmények között meghalt. A halálesetekért valójában Arang a felelős - aki nem akar mást, csupán segítséget kérni, ehelyett azonban a megjelenésével nyomban gutaütést és szívrohamot okoz a szerencsétlen elöljáróknál. Még jó hogy Eun Oh nem szívbajos, és amikor rájön, hogy Arang halála valamilyen módon kapcsolatban áll az édesanyja eltűnésével, vállalkozik rá, hogy együttműködik a kísértettel...

Engem kicsit elbizonytalanít a DramaWikin közölt műfaji meghatározások egyvelege, általában nem vezet jóra, ha ennyiféle stílust ötvöznek egyetlen műben. Maga a sorozat érdekes hangulatú, az első pár részben inkább a komikum határozta meg, a továbbiakban már kezdenek előtűnni a sötétebb tónusok is. A tempó közepes, nem mondhatnám észveszejtő gyorsnak, de lassúnak sem, a képi megjelenítésre semmi panaszom, a színészek is megteszik a magukét. A történetvezetés építkező jellegű: a rejtélyek lassan, részről-részre bontakoznak ki. A karakterek egyelőre nem tűnnek irodalmi kidolgozottságúnak, mindenesetre szerethetők, és határozottan tetszik a Menny és az Alvilág urának ábrázolása, akik a túlvilági pavilonjukban kedélyesen töltik az időt egymás társaságában és fogadást kötnek a halandók életére.
Egyszóval, kíváncsian várom a folytatást, de nem állítanám, hogy a falat kaparom türelmetlenségemben két rész között.


Faith (Hűség)

Csatorna: MBC
Műfaja: történelmi, fantasy, romantikus
Részek száma: 24
Szereplők: Lee Min Ho (Boys Over Flowers, City Hunter), Kim Hee Sun (Sad Love Song, Smile Again), Yoo Oh Sung (Kim Soo Ro), Lee Philip (The Legend, Secret Garden), Ryu Duk Hwan (God's Quiz), Park Se Young (Love Rain)

A történet:
Yoo Eun Soo plasztikai sebész, vérbeli XXI. századi harmincas szingli nő, akit egy sebészeti előadásról váratlanul elrabol egy magas, komor, antik ruhákba öltözött, kardot viselő fickó. A harcosnak látszó ámokfutó révén egy különös időalagúton keresztül egy letűnt korba csöppen, és olyan kalandnak lesz részese, amiről soha nem is álmodott.
Choi Young, az ámokfutó valóban harcos, a király embere, az a küldetése, hogy a "Mennyei Kapun" keresztül elhozza a Goryeo birodalomba az Isteni Gyógyítót, mert egyedül ő tudja megmenteni a leendő királynőt, akit orgyilkosok életveszélyesen megsebesítenek. Eun Soo, aki idáig ráncfelvarrással és orrok csinosításával töltötte a napjait, hirtelen életmentő szerepbe kényszerül, és nem sok reménye van rá, hogy egyhamar visszakerüljön a modern kori Szöulba.
A történet ennek a két rendkívül különböző jellemű és hátterű embernek a találkozásán keresztül egy hatalmi harcok által összezilált, kaotikus állam megszilárdításának küzdelmeit is bemutatja.

A sorozatot a nagy sikerű The Legend alkotói jegyzik. A látványvilágon és a hangulaton ez tetten is érhető, mégis, talán az első két rész zűrzavarossága miatt, én még nem érzem azt a mágneses erőt, ami annak idején a Négy Isten bűvkörébe vont. A legzavaróbb alighanem a doktornő karaktere, akinek hebrencsségével szerintem a kezdetekkor kicsit túlzásba estek, bár a 6. rész környékére már némileg konszolidálódni látszik - de valószínűleg így sem ő lesz számomra minden idők kedvenc női főszereplője. Ha ettől eltekintek, a sorozat igazán érdekes, izgalmas, és sok megszívlelendő gondolatot felvet. Bár Lee Min Ho a külsejével még mindig képes ügyesen elterelni a figyelmemet a színészi hiányosságairól, de azért sokat fejlődött az előző sorozatai óta. Az orra pedig egyre karakteresebb. ;-)





2 megjegyzés:

  1. Az Arangot a 4dik résztől én inkább unalmasnak tartom, míg a Faith-ot csípem a csaj lököttségével együtt ( nem is várok meg hozzá semmilyen feliratot,hanem azonnal nézem, ahogy leadják az új részt)

    VálaszTörlés
  2. Én imádom Min Ho orrát, ha nem lenne olyan amilyen, túl szép lenne az arca. Persze így is levesz a lábamról akárhányszor csak meglátom. :D
    Komolyra véve a szót, az Arangot még nem kezdtem el nézni, így nincs véleményem, de kíváncsi vagyok rá nagyon. A Faith-el kapcsolatban vegyesek az érzéseim, de kezd egyre jobban tetszeni. Amúgy teljes mértékben osztom a véleményed, mind a sorozattal, mind pedig a szinészi játékkal kapcsolatban. A dokornőt még mindig nem tudom hova tenni. Köszönöm az ismertetőt.

    VálaszTörlés