2012. szeptember 6., csütörtök

SZEPTEMBERI DRÁMAKÖRKÉP II. - Makjang drámák

May Queen (Május Királynő)

Csatorna: MBC
Műfaja: romantikus, melodráma
Részek száma: 32
Szereplők: Han Ji Hye (East of Eden, The Duo), Kim Jae Won (Romance, Hwang Jin Yi, Can You Hear My Heart?), Jae Hee (Delightful Girl Choon Hyang, Color of Woman), Son Eun Seo (Love Rain)


A történet:
Rögtön indításként hajmeresztő bűntett szemtanúi lehetünk: egy neves kutatót, aki új hajógyártási technológián dolgozott, meggyilkolnak a fejlesztéseiért. Ráadásul a gyilkos, Jang Do Hyun másokra tereli a gyanút. Mivel a tudós feleségére szemet vetett, előbb csellel megszabadul a gyermeküktől (rábízza az egyik emberére), majd mindezek után a kétségbeesett özvegyet ráveszi, hogy hozzámenjen feleségül és az ő saját két csemetéjét nevelje tovább. A tudós csecsemőkorú kislánya szerencsére megmenekül: a fickó, akire az elveszejtését bízták, rábeszél egy hajóépítő munkást, hogy fogadja be.
Ez már kezdetnek elég bonyolult felállás, de még nincs vége. Hosszú évek telnek el, és a lány, Hae Joo a családjával (vagyis akiket a családjának hisz) abba a városba költözik, ahol Jang Do Hyun jómódban él két gyermekével és Hae Joo valódi anyjával. Az ő szolgálatukban áll a majdani gyilkosság egyetlen szemtanúja is, aki saját maga és a fia, Chang Hee biztonsága érdekében vállalta a talpnyaló szerepét a gazdag háznál. Belép még a képbe Jang Do Hyun riválisa, egy igen befolyásos helyi hajógyáros, akinek az unokája, Kang San ugyanabba az iskolába jár, ahová az előbbiek csemetéi is.

A sztori tulajdonképp a négy gyerek – a talpraesett, fiúsan vagány Hae Joo, az éltanuló Chang Hee, a jókedélyű és tehetséges Kang San, valamint Jang Do Hyun elkényeztetett, makacs lánya, In Hwa között kialakuló kapcsolat története, miközben már előre borítékolható, hogy a múlt tragikus eseményei mindannyiuk jövőjére sötét árnyékot vetnek.

A fentiek alapján ebből a sorozatból még bármi kialakulhat. Az első négy rész határozottan tetszett, lekötötte a figyelmemet és élveztem az ifjak alakítását – bár a sok össze-vissza kuszált rokoni viszony eléggé életszerűtlenné tette a felállást. Hogy a későbbiekben hogyan bonyolódik a történet, illetve hogy a felnőtt szereplők (akiket mellesleg öröm újra viszontlátni), hogyan fogják beleélni magukat, az még kérdés.



Five Fingers (Öt ujj)

Csatorna: SBS
Műfaja: romantikus, melodráma
Részek száma: 30
Szereplők: Joo Ji Hoon (Goong, The Devil), Ji Chang Wook (Warrior Baek Dong Su), Chae Si Ra (Emperor of the Sea, Queen In Soo), Jin Se Yun (Bridal Mask)


A történet:
A középpontban két féltestvér áll, az apjuk közös, az idősebb, Ji Ho törvénytelen kapcsolatból, míg a fiatalabb, In Ha törvényes házasságból született. A sorozat szokásos módon a gyerekkorukkal indít. In Ha jólétben él, szülei figyelmét élvezi, drága iskolába jár és híres zongoristának készül. Ji Ho épp ellenkezőleg, árván, szegényes körülmények közt cseperedik, és fogalma sincs a származásáról, amíg a nagyanyját el nem gázolja egy autó és meg nem jelenik a vér szerinti apja, hogy magához vegye. In Ha természetesen felháborodottan és féltékenyen fogadja a „fattyút”. Az elkeseredését az is tetézi, hogy nemcsak az apja szeretetén kell osztoznia vele, de az anyja figyelmén is – aki egyébként a férj és az anyós mellett szinte elnyomásban él. Ez a harag csak nőttön-nő, amikor Ji Ho-ról kiderül, hogy ösztönös zenei tehetség él benne, ráadásul ugyanaz a lány lesz érdeklődésük tárgya is...

A May Queen mellett ez a másik tipikus hétvégi makjang dráma, vagyis születés körüli titkokkal, gazdag-szegény ellentéttel, felszín alatt lappangó féltékenységgel, gyűlölettel, balesetnek indult gyilkossággal és egyéb hajmeresztő elemekkel kísérli meg a képernyő elé szegezni a nézőket. Engem rendkívüli módon emlékeztet így az elején a King of Baking Kim Tak Gu című sorozatra, azzal a különbséggel, hogy itt nem a kenyérsütés, hanem a zongora és muzsika áll a testvérek rivalizálásának középpontjában. Ebből kifolyólag az első 3 rész izgalomra igen kevés okot adott. A King of Baking tudott némiképp csavarintani a sablonos alaphelyzeten, remélem, itt is sikerül. Mindenképp megvárom még, amíg a felnőtt szereplők belépnek a képbe, aztán majd eldöntöm, lesz-e kedvem a folytatáshoz. 


 
 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a leírásokat. A May queen története és a szereplők is nagyon tetszenek. Hátha valamelyik fordítónak is tetszeni fog, akkor én is megnézhetném.

    VálaszTörlés
  2. A may queen-t elkezdtem nézni, nekem tetszik. Kicsit fájlalom, hogy az előtörténetet elnyújtják, de azt megértem, hogy ez adja meg az alapsztorit. Szerintem jó sorozat, nekem tetszik.
    A Five fingers-t is elkezdtem, de annyira nem radadott meg.
    Köszi a bejegyzést.

    VálaszTörlés