2013. október 18., péntek

OKTÓBERI DRÁMAKÖRKÉP

Öt októberi sorozatba pillantottam bele az elmúlt hetekben, íme az első benyomás a kezdő epizódok alapján.

Unemployed Romance (Állástalan románc)
Csatorna: E Channel
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 10
Szereplők: Lee Young Ah (Iljimae, Baker King Kim Tak Gu), Nam Goong Min (The Birth of  the Rich, Can You Hear My Heart?), Suh Joon Young (To The Beautiful You, Sirius), Bae Seul Gi (The Equator Man)

A történet:
Im Seung Hee drámaíró asszisztensként dolgozik egy kis produkciós cégnél, amely másodosztályú, nem túl színvonalas tévésorozatok gyártására szakosodott. A fiatal nő nagy-nagy álma, hogy sikeres szerző legyen. Ez az álom nem hogy közeledne, de egyre távolodik tőle, mivel a cége tönkremegy és egyik napról a másikra állástalanná válik. Mi több, kínos találkozás is vár rá, mert a munkanélküli hivatalban azzal szembesül, hogy az egyik alkalmazott az ő hajdanvolt nagy szerelme...

Ez a sorozat számomra a "talán még kisül belőle valami" kategória. Az első két részben a románc halvány árnyéka sem dereng, két dologról szól csak: a főhősnő ügyetlen próbálkozásai mellett, amivel ihletet próbál magából kicsikarni a következő sorozat megírásához, a becsődölt cég vezetőjének meneküléséről az uzsorások elől. Nam Goong Min - aki miatt leginkább érdekelt volna a dorama - talán ha 2 percre mutatja meg magát az egészben. A második rész végén azért felcsillan némi remény, hogy a folytatás érdekfeszítőbb lesz... Nos, reménykedem.

Mi Rae's Choice (Mirae választása)
Csatorna: KBS2
Alternatív cím: Marry Him If You Dare
Műfaja: fantasy, romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Yoon Eun Hye (Goong, Coffee Prince, I Miss You), Choi Myung Gil (Man of Honor, I Summon You, Gold), Lee Dong Gun (Sweet 18, Smile Again), Jung Yong Hwa (You're Beautiful, Heartstrings), Han Chae Ah (Bridal Mask, Ohlala Couple)

A történet:
Mi Rae (jelentése: jövő) egy 32 éves, egyedülálló nő, aki call centerben dolgozik, nincs barátja és az egész élete merő dögunalom, még ha ezt nem is vallja be magának. Egy nap megjelenik előtte egy ötvenes éveiben levő asszony, aki azt állítja, ő maga Mi Rae 25 évvel későbbről, és azért jött vissza az időben, hogy más utat szabjon az életének, valamint hogy megakadályozza  leendő házasságát a rideg és öntörvényű tévébemondóval, Kim Shinnel.

Igen, ismét egy időutazós sorozat, de ha valaki unná már a témát, azért megnyugtatásul közlöm, az eddigiekhez képest kicsit más szemszögből nyúltak hozzá az alkotók. Itt a jövőből tér vissza a főszereplő,  (mint például a Vissza a jövőbe mozifilm trilógia második részében) és az öreg meg a fiatal Mi Rae-nek együtt kell munkálkodnia a sors megváltoztatásáért. Én kíváncsian vártam ezt a doramát, de az első két rész után nem állítanám, hogy "beszippantott", és ennek csak részben okozója Yoon Eun Hye rettenetes Balázs Pali-frizurája, vagy Kim Shin kevéssé megnyerő attitűdje. De mivel a sorozat 16 részes, éltet a remény, hogy a további részek meggyőzőbbek lesznek majd.

Heirs (Örökösök)
Csatorna: SBS
Alternatív cím: The Inheritors
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Lee Min Ho (Boys Over Flowers, City Hunter, Faith), Park Shin Hye (You're Beautiful, Heartstrings, Flower Boy Next Door), Kim Woo Bin (To the Beautiful You, School 2013), Kim Ji Won (To the Beautiful You, Expect to Date), Kang Min Hyuk (It's Okay Daddy's Girl, Heartstrings), Choi Jin Hyuk (Pasta, Panda and Hedgehog, Gu Family Book) stb.

A történet:
A felső tízezerbe tartozó tizenévesek mindennapjairól és egymáshoz való viszonyáról szól a sorozat. Egyikük, Kim Tan, egy vállalatcsoport örököse Amerikában tanul, szörfözik, sportkocsin száguld és egy hatalmas luxusvillában terpeszkedik egyes-egyedül. A változás a szerény anyagi körülmények közül való Cha Eun Sang képében köszönt be hozzá. A 18 éves koreai lány kettesben él néma édesanyjával, és az összekuporgatott pénzükből érkezett a  napfényes Kalifornia államba, meglátogatni az esküvőjére készülődő nővérét. Ám itt az amerikai álom helyett a kiábrándító valóság találja: a kedves nővérnek eszében sincs férjhez menni, nagyon is szorult helyzetben van, és rögtön első nap lelécel a húga pénzével. Eun Sang magára marad egy idegen országban, amelynek a nyelvét is alig beszéli, és bajba is kerülne, ha nem érkezne a segítségére a fehér lovag a nyegle Kim Tan képében.

A szinopszisból okunk van újabb Hamupipőke-történetre gyanakodni, ami kinek rossz hír, kinek jó. Az biztos, gyakorlatilag minden körülmény megalapozza a Heirs sikerét: először is a parádés szereposztás, amely népszerű fiatal színészgárdát sorakoztat fel, élén Lee Min Ho-val, majd a sorozatot megelőző reklámkampány, és nem utolsósorban a nagy költségvetést sejtető kaliforniai jelenetek (amelyek, megjegyzem, hol megmosolyogtatónak, hol kicsit erőltetettnek tűnnek). Hogy ez mire lesz elég, az még természetesen elválik. 

Medical Top Team
Csatorna: MBC
Műfaja: orvosi
Részek száma: ?
Szereplők: Kwon Sang Woo (Bad Love, Cinderella Man, Dae Mul), Jung Ryeo Won (My Name is Kim Sam Soon, Ja Myung Go, King of Dramas), Joo Ji Hoon (Goong, The Devil, Five Fingers)

A történet:
A Medical Top Team egy országos szinten kiemelkedő, a gyógyászatban több tudományágat átfogó speciális orvoscsoport megalakulásáról szól. A történet egyik központi alakja Seo Joo Young doktornő, aki a szakterületén rendkívül tehetséges, de folyton szembe kell néznie a munkahelyén a rosszindulatú pletykákkal, amelyek szerint előbbre jutását a vezető főorvos kegyeinek köszönheti. Bár a doktornő szeretne bekerülni az elit gyógyászcsapatba, a gyanúsítgatások miatt úgy dönt, lemond a lehetőségről. Ugyanakkor válaszúton áll az Amerikában végzett sebész Park Tae Shin is, aki már egy ideje önkéntes jótékonysági munkát végez egy szegények számára létesített vidéki intézetben, amikor megkeresik a lehetőséggel, hogy bekerülhet a Team-be.

A Good Doctor után itt egy újabb kórházas sorozat, amire egyáltalán nem voltam ráhangolódva. Csak egy ajánlónak köszönhetem, hogy belenéztem. És milyen jó, hogy megtettem! Az első 2 epizód úgy pergett le egyhuzamban, hogy fel se tűnt az idő múlása. Tehát szándékaim ellenére most hétről-hétre újra a nézője leszek egy orvosi témájú történetnek, és csak remélem, hogy a nekem való hangvétel és tempó a továbbiakban is megmarad. A vér és belső szervek látványát nem bíró nézők azonban szerintem jobb, ha felkészülnek, mert itt nem bánnak szűkmarkúan a műtős jelenetekkel.

Secret Love (Titkos szerelem)
Csatorna: KBS2
Alternatív cím: Secret
Műfaja: melodráma
Részek száma: 16
Szereplők: Ji Sung (Kim Soo Ro, Protect the Boss, The Great Seer), Hwang Jung Eum (Can You Hear My Heart?, Full House Take 2, Incarnation of Money), Bae Soo Bin (Shining Inheritance, Dong Yi, 49 Days), Lee Da Hee (Spy Myung Wol, I Hear Your Voice)

A történet:
Do Hoon reményteljes ifjú ügyész, és épp a menyasszonyát fuvarozza haza a lány kocsiján egy esős éjszaka, amikor beléjük szalad egy furgon. Megpördülnek és belevágódnak egy útlezárásra figyelmeztető kordonba. Mivel Do Hoon megivott pár pohárral, mielőtt a volánhoz ült, megegyeznek, hogy mélyen hallgatnak az esetről. Pár nappal később azonban a menyasszonyt, Yoo Jungot felkeresi egy nyomozó, és közli vele, hogy azon a bizonyos éjszakán cserbenhagyásos gázolás történt, amelybe az áldozat, egy állapotos fiatal nő, bele is halt. Mivel Yoo Jung nem akarja, hogy a vőlegényét meghurcolják a sajnálatos eset miatt, magára vállalja a történteket és börtönbe vonul. Nem tudja, hogy az áldozat szerelme bosszút esküszik ellene...

Nem vagyok nagy híve a női főszereplőnek, de a kíváncsiság győzött, belekezdtem ebbe a sorozatba is. A az alapsztori - bosszút állok a szerettem gyilkosán - egyáltalán nem újdonság, viszont van benne egy-két csavar, amitől rögtön érdekfeszítővé válik. Nem borítékolok happy endet, de a továbbiakban is biztosan ott leszek a nézőtáborban.

5 megjegyzés:

  1. Szia Jackimi! A Medical top team nekem is nagyon megtetszett, már csak a szereplők miatt is. A bajom csak az, hogy nem tudok angolul. Azért remélnykedem, hogy valakinek majd egyszer megtetszik, és lefordítja nekünk. Köszönöm az ismertetőket.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Én ezek közül csak a Secret Love-ba néztem bele, annak is csak az első kettőjébe. A látottak alapján semlegesnek tűnik. Nem mondanám, hogy rossz, de semmi kiemelkedőt nem láttam meg benne - kivéve Lee Da Hee-t, akit mostanában szeretném egyre több mindenben látni, ha lehetne. Az itt formált karaktere szerencsére nagyon hasonlít az IHYV ügyésznőjéére, így bármilyen rideg is akart lenni, nem bírtam nem vigyorogni az ő perceiben. Nagyon jó érzés volt viszontláni őt. :D
    Viszont a főszereplő színésznővel gondban vagyok, valahogy nem tetszett sem a kinézete sem az alakítása. A karakterével nincs bajom, de valahogy a hideg kiráz most ettől a nőtől (hmm, lehet valami nincs rendben az arcával? Megműtötték, talán?). Ji Sung-nál pedig pont fordítva, a színész nagyon szimpatikus, csak a karaktere nincs ínyemre. Bae Soo Bin pedig még kétséges. Majd eldől... :)

    A többiből még semmit sem láttam, de a Heirs-be már csak azért sem kezdek bele. Minden csapból ez folyik. Tudom, hogy anno a Secret Gardennél is így volt, és mégis milyen jó sorozat sült ki belőle, de nekem most akkor sincs ínyemre ez a dorama. Talán mert alapból nem szimpatikus a szörnyen gazdagok világa, a kint tanuló fiatalok, stb.? Vagy mert Lee Min Ho-t eddig csak a City Hunter-ben szerettem, amúgy meg nem tartom nagy számnak? Vagy mert a főszereplőhölgyemény szerintem tehetségtelen? Nem tudom. Viszont nálam ez a sorozat egy inkább neeeeem...

    A Medical Top Team-ről sokak mondják azt, hogy nagyon jó (és hogy lekörözi a Good Doctor-t), hát, majd kiderül. :) Az Unemployed Romance-ről nincs véleményem, szerintem ezt passzolom.

    Viszont a Mi Rae Választása egyre megnyerőbb. Még most sem láttam belőle egy percet sem, de biztató, hogy már három fordítás is készül hozzá és hogy a King 2 Hearts írójától érkezik. A hajával muszáj lesz csinálniuk valamit, de megláttam Han Chae Ah-t a szereplőgárdában, így szerintem megvettek engem két rész erejéig. Megszavazok neki egy esélyt, aztán lesz, ami lesz. (Remélem, azért jó lesz! :D)

    Egyébként köszi az ismertetőket, csak gondoltam kiírom valahova az én álláspontomat is... :)

    Nevala

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Nevala! Mindenkinek szívesen veszem az álláspontját, szóval nem kell visszafognod magad :-)
      Közben tovább néztem a Secret Love-ot, és elmondhatom, nagyon izgalmasan alakul. Igaz, a női főszereplő nekem se a szívem csücske. Miért pont ő kellett, amikor annyi jobb és természetesebb külsejű színésznő van még?...

      Törlés
  3. Kedves Jackimi, köszönöm az előzetest, igazából engem mindegyik érdekel, persze nekem ehhez meg kell várnom a feliratot.

    VálaszTörlés
  4. A Mi Rae's Choice nálam 3 részt ért meg, a harmadiknál már az ereimet készültem felvágni, úgyhogy töröltem is a gépemről...

    A Heirs a két főszereplőt leszámítva egészen szórakoztató, sajnos pont ők azok, akik időnként kritikán alulit nyújtanak (egyrészt a bamba, faarcú gyerek sem piskóta, de főleg a csúnyácska főszereplő csaj amitől néha menekülni tudnék), viszont a Young Do-t alakító srác nagyon jó, illetve az idősebb női garnitúra is odateszi magát. A főszereplő lánykára visszatérve: nincs ember a Földön aki meg tudná magyarázni nekem, hogy létezik olyan férfi, aki egy ilyen unalmas, szürke, érdektelen veréb miatt kap "szerelmi sírógörcsöt". Én legalábbis a néma anyjába is könnyebben beleesnék. Persze férfija válogatja...

    A többi sorozathoz még nem volt szerencsém.

    VálaszTörlés