2016. március 23., szerda

MÁRCIUSI DRÁMAKÖRKÉP

Please, Come Back, Mister
Csatorna: SBS
Műfaja: melodráma, vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Rain (Full House, A Love to Kill, She's So Lovable), Oh Yeon Seo (Medical Top Team, Shine or Go Crazy), Lee Ha Nui (Partner, Pasta, Modern Farmer), Lee Min Jung (Smile, You, Big, Cunning Single Lady), Kim In Kwon (You're Beautiful), Kim Soo Ro (Thank You, A Gentleman's Dignity)


A történet:
Han Gi Tak egy ex-gengszter, aki felhagyott a bűnözéssel és éttermet nyitott. Kim Young Soo munkamániás áruházi menedzser. Ebben a két emberben csak egy dolog közös: hogy mindkettőjüknek korán és hirtelen kellett elbúcsúzniuk a földi élettől. Útban a túlvilág felé találkoznak, összehaverkodnak, és mindketten kapnak egy utolsó esélyt a mennyektől, hogy hátrahagyott halandó dolgaikat lerendezhessék. Rövid időre visszatérnek hát a Földre, bár nem a saját testükben, ugyanakkor ennek az utolsó kiruccanásnak vannak komoly feltételei is.

Az első epizód abszolút tetszett a kicsit szürreális újszerűségével. A második rész pedig már teljes erővel hozza a "testcserés" történetekre jellemző helyzetkomikumokat. Az ilyen jellegű vígjátékokat (amelyeknek az egyik legjelesebb képviselője számomra a Farkangyal című amerikai komédia, ajánlom mindenki figyelmébe) lehet nagyon jól csinálni és nagyon elrontani is. Ebben a sorozatban a legnagyobb telitalálat Oh Yeon Seo, aki olyan remek időzítéssel tálalja a bombanő bőrében rekedt negyvenes gengsztert, hogy szakadni lehet tőle a röhögéstől. Rain szerintem kicsit túljátssza a szerepét, de azért ő is kedvelhető. Lee Ha Nui tetszik, Lee Min Jung szerepe egysíkú, csalódás. Maga a történet - bár vannak benne jó ötletek - valahogy nem tűnik koherensnek, és egyelőre nehéz kitalálni, merrefelé tart.



Goodbye, Mr. Black
Csatorna: MBC
Műfaja: romantikus, melodráma, akció
Részek száma: 16
Szereplők: Lee Jin Wook (Spy Myung Wol, The Three Musketeers, Nine Times Time Travel), Moon Chae Won (Painter of the Wind, The Princess' Man, Good Doctor), Kim Kang Woo (Haeundae Lovers, Golden Cross, Missing Noir M)


A történet:
Cha Ji Won a haditengerészetnél szolgál és szép jövő előtt áll. Kiegyensúlyozott családi háttere, felívelőben a karrierje, csinos menyasszonya van, minden tökéletesnek látszik. Amikor rövid időre Thaiföldre utazik, és egy zsebtolvaj elrohan a tárcájával, még nem sejti, hogy halálos veszedelmek lavinája fog hamarosan a nyakába szakadni. Először is ott van a gyerekkori barátja, akinek a lelkében gondosan titkolt harag és féltékenység munkál, másrészt az a pár sötét gazember, aki az apja életére tör. Hősünk rövid időn belül azon veszi észre magát, hogy menekülnie kell, mert nemcsak a rendőrség kezdi körözni egy olyan gyilkosságért, amit el sem követett, de azok az alvilági figurák is a nyomába erednek, akiket a háttérből a legnagyobb ellensége mozgat...

A szinopszis szerint ez egy Monte Cristo-történet, és a bevezetője nagyon hasonlít a Green Rose című 2005-ös akciósorozatra. Az első két rész alapján a következőek a megállapításaim: Lee Jin Wook jól fest fehér tengerészegyenruhában és fekete "akciókosztümben", Moon Chae Wonnak jól áll a rövid frizura, és mindkettejüknek jól áll a thaiföldi lagúnák egzotikus háttere. Egyéb tekintetben a sztori a hasonló bosszú-drámák szokásos nyomvonalán halad, akciódús, ámbár teljesen kiszámíthatónak tűnik.



Descendants of the Sun
Csatorna: KBS2
Műfaja: romantikus, melodráma, akció
Részek száma: 16
Szereplők: Song Joong Ki (Sungkyungkwan Scandal, Tree With Deep Roots, Nice Guy), Song Hye Kyo (Full House, Worlds Within, That Winter, the Wind Blows), Jin Goo (All In, AD Genius Lee Tae Baek, Falling for Innocence), Kim Ji Won (To the Beautiful You, Heirs)  


A történet:
Mesénk színhelye egy kitalált, háború sújtotta balkáni ország, Uruk. Ennek területén található a békefenntartó kontingens, ahová kihelyezett orvosi csapat, valamint a speciális erők katonái különböző természeti és ember által okozott veszedelmeken próbálják átküzdeni magukat, miközben igyekeznek a helyi lakosságot is megvédeni. Ilyen viszontagságok közepette születik románc az egyik katona, Yoo Shi Jin (Song Joong Ki) és Kang Mo Yoon doktornő (Song Hye Kyo) között.

Tipikusan az a sztori, amelynek az élvezetén csak ront bármifajta elemezgetés és továbbgondolás. Már az első résztől észrevehető, hogy nem a történetvezetésre, hanem a karakterekre és a lélegzetelállító képi megoldásokra helyezi a hangsúlyt. Én nehezen kezdtem bele, mert a fő forgatókönyvíróval szemben a Secret Gardent követő munkái miatt erős fenntartásaim vannak. A kiemelkedő nézettség sem mindig jó ajánlólevél. Ám bevallom, ez lett most az új bűnös élvezetem :) Úgy jártam, mint amikor elém rakják a kedvenc ételemet: tudom, hogy tele van szénhidráttal, és alig van benne vitamin, de annyira finom, hogy nem tudom abbahagyni. 

 
 

5 megjegyzés:

  1. Kedves Jackimi!
    Nagyon köszönöm az ismertetőket :D
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket :D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Jackimi!
    Nagyon köszönöm az ismertetőket, így már sokkal könnyebben keresem ki a következő filmet amit megnézek - hála neked -! Ellenben nem tudom mi van velem én is elkezdtem ezt az új filmet már Song Joong Ki miatt is akit egy jó színésznek tartok - legalább is Csábmesterként hihetetlenül jól hozta a karaktert - az első két rész után viszont semmilyen késztetést nem éreztem hogy folytassam, azóta is próbálom magam rávenni hogy végig nézzem, de valahogy nem megy. Tudom hogy a film minősége, szerkezete közel sincs a jóhoz, de egy koreai sorozatnál ezt azért megszokhattuk, bár láttam én már nagyon jót is. Ez valahogy - szégyen ide vagy oda - nem ment eddig, nem tudom mikor veszem rá magam. Te voltál már így valamelyikkel???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, voltam már így, most legutóbb például a Goodbye, Mr. Black-kel.

      Törlés
  3. Nos nagy nehezen átrágtam magam rajta, kizárólag Song Joong Ki miatt. Borzasztóan logikátlan történések - nem történet, mert az nem igen volt - én mint színészben most csalódtam. Joong Ki megalkotta a fapofával szerelmet vallás, viccelődés történetét. Őszintén szólva még a színészi játékát sem tudom igazából értékelni, a többiek is nekem papírmasche figurának tűntek, - hazaszeretet meg minden, silányka lett - sajnálom de számomra értékelhetetlen az egész. Zeneileg sem igazán tudok mit kezdeni vele, mármint a kísérő zenével, mert az én ízlésemnek ellene van ez a típusú zenei világ, de nem is ez volt a lényeg. Őszintén szólva nem értem a hatalmas sikert. (Vagy én vagyok nagyon különös?!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a rajongás, ami körülveszi, tényleg túlzás és az általános nézői igényekről is sokat elárul. Mindamellett én azért találtam benne szórakoztató elemeket, de főleg a második páros miatt néztem.

      Törlés