2017. február 7., kedd

FEBRUÁRI DRÁMAKÖRKÉP I.

Introverted Boss / My Shy Boss
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Yun Woo Jin (Arang and the Magistrate, When a Man Loves, Marriage Not Dating), Park Hye Soo (Age of Youth, Saimdang: Light's Diary), Yoon Park (Come Back, Mister, Age of Youth)


A történet:
Ro Woon csupa energia, igazi társasági lény, aki könnyen teremt kapcsolatot másokkal. Színházi statisztaként dolgozik, de miután a nővére váratlanul öngyilkosságot követ el, úgy dönt, hogy "bedolgozza" magát ahhoz a céghez, ahol az eset történt, és valamiképp bosszút áll a haláláért. A gyanúja a vállalat ügyvezetőjére terelődik, aki egy különc alak: az irodaházban van a lakása, ahonnan ritkán mozdul ki, rejtőzködik az alkalmazottai elől, és gyakorlatilag senki sem tudja, pontosan hogyan néz ki. Egy botrány miatt a visszahúzódó főnököt lefokozzák, Ro Woon pedig ahhoz a csapathoz kerül, amelyiket közvetlenül a fura figura alá osztanak be.

Nagyon vártam ezt a sorozatot, a szinopszisból már el is képzeltem egy jó kis vicces munkahelyi románcot, az "ellentétek vonzzák egymást" c. közhely mintájára. Ehhez képest elég komoran indított és az első részekről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy felhőtlenül viccesek. Sajnos a humorosnak szánt jeleneteket annyira túltolták, hogy pont az ellenkezőjét érték el vele (gondolok itt pl. az első részre, amikor a nyomulós, harsány női főszereplő a lakásáig üldözi a főhőst). A címszereplőnk valójában nemcsak gátlásos és félénk, hanem nyilvánvalóan szociofóbiás, ami orvosi eset - bár Yun Woo Jin jól alakítja a mindent túlkombináló, félreértett fickót, tényleg meg lehet sajnálni. Na már most elvileg ennek a két égbekiáltó ellentétnek kellene valahogy közös nevezőre jutnia a 20 (!) rész alatt. Lehet, hogy az alkotóknak is másképp akarták tálalni, mint ahogy elsült, mert halasztottak egy hetet és bejelentették, hogy átdolgozzák a forgatókönyvet. Csak remélni merem, hogy az átdolgozás a javára válik és nem rontják el benne azt is, ami tetszett. 


Missing 9
Csatorna: MBC
Műfaja: misztikus, thriller, melodráma
Részek száma: 16
Szereplők: Jung Kyung Ho (Time Between Dog and Wolf, Smile You, Falling for Innocence), Baek Jin Hee (I Summon You, Gold!, Empress Ki, Pride and Prejudice), Choi Tae Joon (Padam, Padam, Ugly Alert, The Flower in Prison)


A történet:
Egy magánrepülőgép, a fedélzetén egy produkciós cég előadó művészeivel és stábtagjaival, lezuhan egy lakatlan szigeten. Kilencen maradnak életben, semmi kapcsolatuk nem marad a civilizációval. Úgy kell megküzdeniük a természettel a túlélésért, hogy csak egymásra és a repülőgép roncsai között lelt felszerelésre számíthatnak. Négy hónappal később a kilenc eltűnt közül egyvalaki előkerül. Ő az egyik énekes stylistja, Ra Bong Hee. A baj az, hogy emlékezetkiesésben szenved, és csak lassanként térnek vissza az emlékképei arról, mi is történt valójában a szigeten...

Örülök, hogy kicsit beújítottak az MBC-nél és adásba kerülhetett egy ilyen típusú sorozat. Kicsit úgy hat, mintha a Lost-ot ötvözték volna A Legyek Urával, és mindezt jellegzetes koreai "vegyes szósszal" öntötték volna nyakon (=van benne humor, dráma, ármány, imitt-amott icipici romantika is felcsillan). Kicsit aggódtam az elején, hogy ha már most tudni lehet, hogy csak egyvalaki éli túl, mi értelme végigizgulni, de szerencsére elég hamar rácáfoltak az ilyen fenntartásaimra. Még a felénél sem tart a sorozat, és máris van benne egy-két meglepő fordulat. Egyszer se fordult meg a fejemben, hogy abbahagyjam.


Tomorrow With You
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus, fantasy
Részek száma: 16
Szereplők: Shin Min Ah (My Girlfriend is a Gumiho, Arang and the Magistrate, Oh My Venus), Lee Je Hoon (Fashion King, Signal), Jo Han Chul (Scandal, Healer, Oh My Ghost)

A történet:
A főszereplő, Yoo So Joon fiatalkorában egy véletlennek köszönhetően megúszik egy metrószerencsétlenséget, a szülei viszont a baleset áldozatai lesznek. Nem sokkal később rájön, hogy különös képességre tett szert: a metrójáratok által tud utazni az időben. Egy különös idegen - egy másik időutazó - bukkan fel, hogy a segítségére legyen új tehetsége kiismerésében. So Joon nem avatkozik bele mások életébe, egészen addig a napig, amíg rá nem jön, hogy van egy nő, akinek a sorsa összekapcsolódik az övével: ő is a metróbaleset túlélője, és a nem túl távoli jövőben ugyanazon a helyen és időben fognak meghalni is. So Joon akcióba lendül, hogy megakadályozza a végzetét.

A sorozat határozottan ígéretes, Shin Min Ah és Lee Je Hoon párosában ott a potenciál, de egyelőre nem állíthatom, hogy levett a lábamról. A 2. rész megválaszolt pár olyan kérdést, amely az első részben felmerült, de sajnos több dolog még mindig nem tiszta. Az időutazós történeteknél kulcsfontosságú, hogy ne zavarják össze a nézőt, mert ha nem értjük az események sorrendiségét, az időugrások működési szabályosságait, akkor az könnyen az élvezet rovására megy. Ha jól értettem, főhősünk az időben előre, a jövőbe, illetve a jövőből vissza, a saját jelenébe tud jutni, a múltba nem. Ha ezt veszem alapul, akkor bizonyos események illetve beavatkozások nehezen értelmezhetőek, remélem, hogy a sorozat előrehaladtával ezekre is magyarázattal szolgálnak. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése