2017. október 13., péntek

OKTÓBERI DRÁMAKÖRKÉP

20th Century Boy and Girl
Csatorna: MBC
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 32
Szereplők: Han Ye Seul (Spy Myung Wol, Birth of a Beauty, Madame Antoine), Kim Ji Suk (Chuno, Another Oh Hae Young, Rebel), Lee Sang Woo (Goddess of Marriage, One Warm Word, Glorious Day), Ryu Hyun Kyung (Empress Ki, The Lover)


A történet: 
Volt egyszer három lány, akik ugyanabban az évben, 1983-ban születtek, és gyerekkoruktól fogva mind a mai napig elválaszthatatlan jó barátnők. Egyikük ügyvéd, másikuk légiutaskísérő, a harmadik pedig színésznő lett. És még mindhárman facérok. Megfogadták, hogy pasi miatt soha nem fognak összeveszni. Ám egy nap felbukkan a srác, akiért mindhárman bomlottak iskolás korukban…


Csak két részt láttam eddig belőle, de ez a kettő igazán kellemes volt. A női főszereplő abból a viszonylag ritka fajtából való, aki szimpatikus, allűröktől mentes és nem hagyja elnyomni magát, ugyanakkor nem is erőszakos. A férfi főszereplőről még nem sokat tudni, de szerintem Kim Ji Sukkal nem fogtak mellé. A három lány barátsága pedig tényleg példamutató. Reméljük, az is marad!


Temperature of Love
Csatorna: SBS
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 40
Szereplők: Seo Hyun Jin (Let's Eat 2., Another Oh Hae Young, Romantic Doctor), Yang Se Jong (Romantic Doctor, Saimdang), Kim Jae Wook (Coffee Prince, Bad Guy, Who Are You)


A történet:
Hyun Soo egy feltörekvő drámaírónő, Ohn Jung Soon pedig ifjú szakácstehetség. A két fiatal véletlenül, barátokon keresztül találkozik, és szinte azonnal feltámad bennük a vonzalom egymás iránt. Csakhogy az ambíciók és egy félreértés szétszakítja őket, még mielőtt a kapcsolat igazán kibontakozhatna. Öt évvel később futnak össze újra az útjaik, ám ekkor már több változás is történik az életükben. Vajon képesek lesznek-e ott folytatni, ahol annak idején abbahagyták?

Aki kedveli a kicsit lassú sodrású, életszagú történeteket szimpatikus szereplőkkel és remek alakításokkal, az bizonyára élvezni fogja ezt a sorozatot. Általában én is ebbe a táborba tartozom, itt azonban a címmel ellentétben sajnos elég langyosnak tartom a történet érzelmi hőfokát, pedig már lassan felénél tart. Csalódás, hogy az unalomig látott szerelmi négyszög két másik csücskét, az ütnivaló, féltékeny és önhitt női másodhegedűst, meg a jóképű, gazdag férfi vetélytársat kell bevetni, hogy a sztori érdekesebb legyen. Talán ha elég kitartó vagyok, a végére forrni és lángolni kezd a hangulat…




While You Were Sleeping
Csatorna: SBS
Műfaja: fantasy, romantikus
Részek száma: 32
Szereplők: Lee Jong Suk (I Hear Your Voice, Pinocchio, W), Bae Suzy (BIG, Gu Family Book, Uncontrollably Fond), Lee Sang Yeob (Nice Guy, Signal, My Wife's Having an Affair This Week)


A történet: 
Nam Hong Joo egy átlagos lány, akinek van egy átlagon felüli képessége. Néha különös eseményekről álmodik, és ezek kicsit később mindig be is következnek. Egy nap a saját édesanyja halálát látja álmában, és ráadásul az is kiderül, hogy a szerencsétlenség az ő hibájából történik. Bár mindent elkövet, hogy a valóságban ezt megakadályozza, úgy tűnik, hogy a sors pontról pontra be akarja váltani, amit megüzent. Ekkor azonban megjelenik a megmentő lovag Jung Jae Chan ügyész személyében.


Még az elején tart a sorozat és a kezdet ígéretes. Vannak persze elemei, amelyeket szerintem ügyesebben is bevezethettek volna. Úgy tűnik – ahogyan a legtöbb igazságszolgáltatásról szóló sorozatban – ebben sem ússzuk meg a szokásos konfliktusforrást néhány korrupt, törtető ügyész személyében. Ugyanakkor sok szórakoztató elem is található benne, mindig történik valami, ami felkelti a néző kíváncsiságát, a legfőbb rejtély természetesen a főhősnő titokzatos, emberfeletti képessége.




Witch's Court
Csatorna: KBS2
Műfaja: bűnügyi, romantikus
Részek száma: 16
Szereplők: Jung Ryeo Won (My Name is Kim Sam Soon, Princess Ja Myung Go, The King of Dramas), Yoon Hyun Min (Falling for Innocence, Beautiful Mind, Tunnel), Jun Kwang Ryul (I Miss You, Goddess of Fire, Jackpot)


A történet:
Ma Yi Deum a gondtalan iskoláslányok életét éli, amíg az édesanyja hirtelen el nem tűnik. Felnőve a lányból ambíciózus ügyész válik, aki bármit bevet annak érdekében, hogy neki legyen igaza a tárgyalóteremben. Egy nap keresztbe tesz a felettesének, ezért áthelyezik egy hírhedt, „utálatos” ügyosztályhoz, amely nemi erőszakos ügyekkel foglalkozik. Yi Deum kénytelen beleszokni az új munkakörbe, ha nem akar végleg búcsúzni a hivatásától.


Ez a történet idáig nagyon érdekes. A főhősnő (Jung Ryeo Won, akit már hiányoltam a Bubblegum óta) igazán egyedi figura, nem véletlenül kapta az ügyészségen a boszorkány melléknevet. A karaktere bőven hagy teret a fejlődésnek, alig várom, hogy ennek tanúi lehessünk. Az mondjuk előre borítékolható, hogy az édesanyja eltűnési ügye hamarosan elő fog kerülni és ez megváltoztatja majd a hozzáállását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése