2018. május 30., szerda

MÁJUS VÉGI DRÁMAKÖRKÉP

About Time
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus, fantasy
Részek száma: 16
Szereplők: Lee Sang Yoon (Life is Beautiful, Angel Eyes, Twenty Again), Lee Sung Kyung (Cheese in the Trap, Doctors, Weightlifting Fairy)


A történet:
Michaela (becenevén Mika) különös képességgel megáldott fiatal hölgy. Ha ránéz egy emberre, látja, mennyi ideje van még hátra az életből. A közelgő halál néha épp a szeme előtt ragad el valakit, de hiába próbálja megakadályozni, a vég elkerülhetetlen. Mika a saját hátralévő idejével is fájdalmasan tisztában van: a történetünk kezdetekor alig van neki több hátra, mint 3 hónap. Ekkor azonban egy ismeretlen férfi akad az útjába, aki valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva meg tudja állítani a fogyatkozó időt, sőt, néha kicsit vissza is pörgeti...

Na már most ez az alapötlet önmagában érdekes és sok lehetőséget rejt, csak kár, hogy már korábban másoknak is eszébe jutott. Ha valaki látta a Lopott idő című 2011-es amerikai sci-fit, az tudja, mire gondolok. Ráadásul itt is hasonló módon úgy jelenik meg az emberek alkarján a visszaszámlálás, mint egy beépített stopperórán. Persze azért koreai romantikus sorozat lévén, máson van a hangsúly, és bizonyos dolgokat már előre meg lehet jósolni. 
Az első 3 rész alapján elég vegyes benyomást kelt a sorozat. Mindkét főszereplőt kedvelem, de valahogy mintha nem lenne teljes közöttük a szinkron, Lee Sang Yoon pedig valamit csinált az arcával, amióta utoljára láttam, mert nehezen mennek neki a mikromozgások. Remélem, hamarosan magára talál ő is, meg a történet is.




Come and Hug Me
Csatorna: MBC
Műfaja: romantikus melodráma
Részek száma: 32
Szereplők:  Jang Ki Yong (Go Back Couple, My Ahjussi), Jin Ki Joo (Splash Splash Love, Moon Lovers), Heo Joon Ho (Beautiful Mind, Ruler: Master of the Mask)


A történet:
Yoon Na Moo egy sorozatgyilkos fia. Az apja sok ártatlan embert megölt, közöttük a fiú gyerekkori szerelmének a szüleit is. Ezért Na Moo soha nem tud neki megbocsátani. Az egész életét arra teszi fel, hogy valahogyan jóvátegye az apja bűneit. Felnőve rendőrnek áll, és legfontosabb célja a bűncselekmények áldozatainak igazságot szolgáltatni. Ahogy az már lenni szokott, újra összefut az első szerelmével, aki az anyja nyomdokaiba lépve a színészi pályát választotta. Közben a gyilkos apa a halálsoron megírja az önéletrajzi könyvét, amely a kiadást követően nagy vihart kavar, és a két fiatal múltbéli sebeit is feltépi.

Nem lehet azt állítani erről a szinopszisról, hogy hasonló még sohasem született, de melodráma alapnak kiválóan megteszi. Bár a sztori más, a hangulat a Just Between Lovers-re emlékeztet, úgyhogy a műfaj ellenére biztosan a nézője maradok. 
 Az első pár rész sűrűn tele van tűzdelve visszaemlékezésekkel a főszereplők gyerekkorából, viszonylag keveset kapunk a jelen eseményeiből, de annyi bizonyos, hogy az apától már most kiráz a hideg, valahányszor meglátom. A gyerekszínészek nagyon meggyőzőek, a főhős, Jang Ki Yong pedig már az előző két sorozatával bebizonyította, hogy képes egymástól gyökeresen eltérő karaktereket alakítani. Úgyhogy ezúton is köszönöm Suzynak és Nam Joo Hyuknak, hogy visszautasították a főszerepeket.





Miss Hammurabi
Csatorna: JTBC
Műfaja: jogi, dráma
Részek száma: 16
Szereplők: Go Ah Ra (Who Are You?, Reply 1994, Hwarang), L (Cunning Single Lady, She's So Lovable, Ruler: Master of the Mask)


A történet:
Ismét a törvényszéki bírák életébe tekinthetünk be, a fiatal kora ellenére elég kiábrándult, szabályokhoz mereven ragaszkodó Im Ba Reun, illetve az újoncként a szárnyai alá kerülő, teljesen más elveket valló, naiv és idealista Park Cha Oh Reum szemén keresztül.

Mostanában újra egyre több a jogi, tárgyalótermi sorozat. Ami nem lenne baj, ha ezek a sorozatok realisztikusan ábrázolnák a jogrendet és az ítélkezést - de sajnos nem így van, vagy ha mégis, akkor a koreai igazságügy komoly bajban van. Egyelőre a Miss Hammurabi nagyon emlékeztet a 2017 végén vetített Judge vs. Judge (más címen Nothing to Lose) doramára, ugyanaz a felállás a férfi - női főszereplő között, és a különböző munkahelyi ügyek / bírósági esetek is hasonlóak. A cím ellenére nem igazán látom, hogy a hősnő Hammurapi "szemet szemért, fogat fogért" nézőpontját képviselné, de még nagyon elején tart a történet.




Suits
Csatorna: KBS2
Műfaja: jogi, dráma
Részek száma: 16
Szereplők: Jang Dong Gun (All About Eve, A Gentleman's Dignity), Park Hyung Shik (What Happens to My Family, High Society, Hwarang)


A történet: 
Go Yun Woo rendkívüli memóriával megáldott fiatalember, aki ügyvédnek készült, de nem tette le a szükséges vizsgákat. A képességeinek köszönhetően Choi Kyung Seo, egy elit jogi cég ügyvédje maga mellé veszi, annak ellenére, hogy a bizonyítványai hiányoznak. Ettől kezdve Yun Woo élete mindennapi küzdelem nemcsak a jogi esetek útvesztőjében, de a lebukástól való félelem következtében is.

Nem sűrűn nézek amerikai sorozatot az utóbbi kb. egy évtizedben, úgyhogy nem is fogom összehasonlítani az eredeti, nagy sikerű tv szériával, amelynek alapján ez a változat készült. Az eleje határozottan érdekesen alakult, de megvallom őszintén, ahogy haladunk előre a történetben, úgy kopik ki belőle egyre jobban az újdonság varázsa, és már csak kötelességszerűen nézem az újabb részeket. Kár, mert Park Hyung Shik megérdemelné, hogy a Hwarang és a Strong Woman után valami kevésbé középszerű sorozatban lássuk.




Wok of Love / Greasy Melo
Csatorna: SBS
Műfaja: Romantikus vígjáték
Részek száma: 40
Szereplők: Lee Jun Ho (Chief Kim, Just Between Lovers), Jang Hyuk (Thank You, Chuno, Fated to Love You), Jung Ryeo Won (My Name is Kim Sam Soon, King of Dramas, Witch's Court)


A történet:
A három főszereplőnek az utóbbi időben semmi sem jön össze. A sztár séf Seo Poong-ot már az esküvője előtt is csalta a barátnője, ráadásul kirúgják a Michelin-csillagos étteremből, ahol dolgozik. A gazdag örökösnőt, Dan Sae Woo-t az esküvőjén éri a sokk, hogy a családja tönkrement, az apját letartóztatták, a vőlegénye pedig faképnél hagyta. Ráadásul még a kedvenc hátaslova is rákos lett. Mind a ketten a volt gengszter, Doo Chil Sung éttermében kötnek ki, amely kong az ürességtől, hiszen a gengszterek tudvalevően nem a legjobb szakácsok...

Ebben a sorozatban minden annyira fura, abszurd, valószínűtlen és meghökkentő, hogy a nézők vagy abbahagyják már az elején, vagy tűkön ülve várják a következő képtelen lépést. Fogalmam sincs, hová halad a sztori, mit akar ebből a forgatókönyvíró kihozni, de mindezek mellett is nagyon jól szórakozom. Mind a három főszereplőt kedvelem, ráadásul a Just Betwwen Lovers óta Lee Juh Ho-val elfogult vagyok, de ezúttal elsősorban Jang Hyuk gengszter karakterének szurkolok, hogy találja meg a boldogságot, akármi legyen is az a számára.



1 megjegyzés:

  1. Hello!
    Ne haragudj, hogy ez alatt a poszt alatt zargatlak...de légyszi el tudnád küldeni nekem email-ben az 'Age of youth' első évadának feliratait? Letöltöttem mindet egytől egyig, aztán próbáltam hozzáadni a videókhoz, de semmilyen felirat nem jelenik meg. :/
    Persze csakha nem túl nagy kérés. Nagyon megköszönném!
    brigitta523@gmail.com

    VálaszTörlés