2019. szeptember 24., kedd

SZEPTEMBERI DRÁMAKÖRKÉP

Flower Crew: Joseon Marriage Agency
Csatorna: JTBC
Műfaja: történelmi romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Kim Min Jae (Goblin, The Best Hit, The Great Seducer), Gong Seung Yun (Circle, Are You Human Too?), Seo Ji Hoon (School 2017. Mama Fairy and the Woodcutter)


A történet:
Lee Soo egy egyszerű falusi kovács, aki feleségül akarja venni a gyerekkori szerelmét, ezért a helyi házasságközvetítő szépfiú-trióhoz fordul segítségért. Az esküvő napján azonban váratlan dolog történik: a vőlegény eltűnik. Mindenki azt hiszi, hogy Lee Soo cserben hagyta a menyasszonyt, valójában azonban elrabolták, nem is akárkik, hanem az udvar fegyveresei, ugyanis az ifjú kovács nem más, mint a jelenlegi király titokban felnevelt fia és egyben a trón várományosa...

Oké, szóval amikor először elolvastam a szinopszist, már akkor sem számítottam vérkomoly történelmi drámára, de az első három rész után már látom, hogy még alacsonyabbra kell vinnem az elvárásaimat. Először is, a csini fiúk esküvőszervező tevékenysége olyan távol áll a hihetőtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Másrészt már ennyi idő alatt a sztenderd romantikus vígjátékok összes létező alkotóelemét a nézők elé öntötték, csak épp történelmi díszletekbe öltöztetve. Nagy kedvencünket, a szerelmi háromszöget természetesen nem lehetett kihagyni, szabálykönyvbe illően megtalálható a hatszáz különböző alkalmi munkát elvállaló, túlságosan temperamentumos és szabadszájú hősnő, a gazdag és arrogáns főhős, továbbá az aranyszívű másodhegedűs. És akkor még az engem helyenként nagyon zavaró anakronisztikus vonásokról nem is beszéltem (lásd: rapre táncikáló agasshik). Szóval nem vagyok benne biztos, hogy nekem most pont ez kell...


When the Camellia Blooms
Csatorna: KBS2
Műfaja: thriller, romantikus vígjáték
Részek száma: 32
Szereplők: Gong Hyo Jin (Thank You, Pasta, Master's Sun), Kang Ha Neul (Monstar, Misaeng, Moon Lovers), Kim Ji Suk (Chuno, Personal Taste, Top Star U-back)


A történet:
Amikor új lakó költözik a vidéki település egyik házába, mindenki azt hiszi, hogy homlokzatra felkerülő "Camellia" felirat egy virágboltot jelöl. Nem is jósolnak nagy jövőt neki egy olyan helyen, amely tele van kifőzdékkel és éttermekkel. A helyiek nem figyelik túl lelkesen a beköltözést, főként, amikor kiderül, hogy a Camellia nem virágbolt, hanem bár, és a vezetője, Dong Baek egyedülálló fiatalasszony, kicsi gyerekkel. Hamarosan mégis nyüzsgő közösségi találkozóponttá válik a hely. Néhány évvel később az egyik helyi asszonyság fia, aki rendőr, visszaköltözik a szülővárosába, és ügyetlenül udvarolni kezd a Camellia tulajdonosának.

Hogy mennyire illik össze a thriller meg a romkom műfaja, abban nem vagyok biztos, de a történet rögtön egy bűntény komor helyszínével indít, aztán mielőtt bármit megtudhatnánk arról, hogy kinek a holttestét találták meg, hirtelen váltással egy nyüzsgő, napfényes kisváros utcáin találjuk magunkat egy csomó nagyon is eleven ember között. 2 részt láttam egyelőre, tehát nem alakult még ki határozott véleményem a sorozatról, de eddig szerencsére a komédia van túlsúlyban, csak néha hintenek el itt-ott egy célzást, hogy esetlen sötétebb fordulatot is vehet a történet.


Rookie Historian Goo Ha Ryung
Csatorna: MBC
Műfaja: történelmi, romantikus
Részek száma: 40
Szereplők: Shin Se Kyung (Three With Deep Roots, Blade Man, Six Flying Dragons), Cha Eun Woo (The Best Hit, My ID is Gangnam Beauty), Park Ki Woong (Chuno, Bridal Mask, Full House Take 2)


A történet:
A 19. századi Koreában járunk. A címszereplő egy átlagon felül művelt nemeskisasszony, aki a Nyugat felvilágosultabb eszméit tiltott könyvekből magába szívva gyakran megbotránkoztatja a környezetét. Ez főként akkor okoz problémát, ha a gyengébbik nem elnyomása ellen emel szót. Amikor a királyi tanácsteremben az a döntés születik, hogy az udvari tisztviselők közé női krónikásokat is fel kell venni, Ha Ryung kisasszony az elsők között jelentkezik a felvételi vizsgára.

Ebbe a sorozatba a véghajrában csatlakoztam be, napokon belül végetér, de így legalább megszakítások nélkül nézhetem végig. Mivel még az elején tartok, nem akarok túl elhamarkodott véleményt mondani róla, de az idáig látott 3 részt úgy tudtam végigülni, hogy nem kalandoztak el sehová a gondolataim, és jókat lehetett vigyorogni. Hál'istennek a kosztümös sorozatokból kihagyhatatlan, engem néha végletekig untató miniszteri intrikálásokból is elviselhető adagot tálaltak idáig. A főszerepet játszó színésznőt sokan nem szeretik, de engem sosem zavart különösebben, és itt a karaktere is szimpatikus, a főhős megformálója viszont elég nyilvánvalóan zöldfülű, így ha bármi problémám akadna a sorozattal, inkább rá mutatnék. Nem égbekiáltóan rossz, de választhattak volna kicsivel érettebb színészt a feladatra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése