2011. november 12., szombat

SOROZATISMERTETŐ - Marrying a Millionaire (Hozzámenni egy milliomoshoz)


koreai sorozat
Készült: 2005-2006
Részek száma: 16
Műfaj: romantikus
Szereplők:  
Kim Hyun Joo (In-Soon is Pretty, Boys Over Flowers, Partner)
Go Soo (My Fair Lady, Green Rose, Will it Snow For Christmas?)
Yoon Sang Hyun (Take Care of the Young Lady, Secret Garden, Can't Lose)
Son Tae Young (Freeze, Iljimae)


A koreai sorozatkészítők kedvenc Grimm-meséje valószínűleg a Hamupipőke. Meg sem tudom már számolni, hány romantikus dorama merít belőle vagy tesz rá utalásokat. A Marrying a Millionaire pedig ezen a képzeletbeli listán előkelő helyet foglal el.
Persze azért hozzáteszem, az alkotók csavartak egyet az alaptörténeten, mégpedig alaposan, és ettől az egész történet mindjárt egyedibb ízt kapott.
Yoo Jin Ha (Yoon Sang Hyun) az egyik tévétársaság gyártásvezetője. Azt a feladatot kapja, hogy hozza össze az amerikai „Joe Millionaire” című valóságshow koreai megfelelőjét. Az alapszitu: adva vagyon egy gazdag, jóképű fickó, akinek a kegyeiért nyolc csinos ifjú hölgy verseng, a helyszín pedig nem más, mint egy romantikus vidéki kastély Franciaországban.


Igen ám, de Jin Hának az a brilliáns ötlete támad, hogy nagyobb nézettséget hoz a show, ha változtatnak kicsit az eredeti koncepción. Elhatározza, hogy Milliomos Joe szerepére felkutat egy jó színészi képességekkel megáldott, teljesen hétköznapi életet élő, lapos bukszájú fickót, akiről mindenki tudni fogja, hogy valójában átlagember, egyedül a kezére pályázó hölgyemények lesznek abban a hiszemben, hogy ő a herceg fehér paripán. Hogy mi ebben a pláne? Miután Milliomos Joe kiválasztotta jövendőbelijét, a kamerák előtt jelenti be a szeretett nőnek, hogy igazából egy fillér sincs a bankszámláján. Vajon hogy dönt akkor a leányzó? Elfogadja a gyűrűjét vagy inkább a fejéhez vágja? Ebből lesz csak aztán a rekordot döntögető nézőszám! Jin Ha hamar rá is akad a megfelelő jelöltre Kim Young Hoon (Go Soo) személyében. Young Hoon keményen dolgozik a megélhetésért, mindenféle létező munkát elvállal. Az egyik mellékállása épp arról szól, hogy szórakozóhelyeken sármos, gazdag aranyifjúnak álcázva magát, minél több unatkozó nőt kell rávennie a pénzköltésre. Itt szúrja ki magának először a gyártásvezető, majd nem sokkal később a meggyőzőerejét latba vetve ráveszi, hogy vállalja a milliomos szerepét a show-ban. Még a népszerű színésznőt, Jung Soo Mint is felbéreli, hogy legyen, aki a srácot a kifogástalan úri modorra okítja.
És a modern Hamupipőke hogy kerül bele a képbe? Arra is rögtön rátérek. 


Eun Young (Kim Hyun Yoo) egy húszas éveiben járó, árva lány, aki a mostohaanyjával és -nővérével él együtt. Banki alkalmazottként szinte egyedül az ő fizetéséből tengődik a három nő. Miután a mostohatestvére sikeresen bekerül a show-ba, teljesen véletlenül úgy alakul, hogy Eun Young-ot is kiválasztják a részvételre. A lány csak azért egyezik bele a dologba, mert így ingyen kijuthat Franciaországba. Teljesen tisztában van vele, hogy nem versenyezhet a többi lánnyal, és meg van győződve arról, hogy az első körben kiesik. Ám a dolog másként alakul. A nyilvános találkozása az ál-milliomossal mindkét fél számára megdöbbenést okoz. Hogy miért?
Mert Eun Young nagyon is jól, és nagyon is régről ismeri Young Hoon-t. Ő volt ugyanis az általános iskolai szerelme…
Miután a producer számára nyilvánvalóvá válik a malőr, egy kegyes hazugsággal ráveszi Eun Young-ot, hogy tartsa meg magának a kis titkát. Young Hoon tovább játssza a milliomos szerepét, és közben természetesen a másik 7 lány is mindent elkövet, hogy felkeltse a jól szituált vőlegényjelölt figyelmét.


 A történet első fele nekem kifejezetten tetszett, gördülékeny volt és szórakoztató, a show helyszínéül szolgáló ódon kastélyban, az őszi színekben pompázó vidéki tájakon, valamint a párizsi utcákon forgatott jelenetek pedig olyan közel hozták Franciaországot, mint egy útifilm. Reménykedtem is benne, hogy végig élvezhetjük ezt az európai hangulatot, és csak a sorozat utolsó részeiben kerülünk vissza Szöulba. De sajnos túl sokat akartam. Azt kell mondjam, hogy a forgatócsoport dél-koreai fővárosba való visszatérésével együtt a történet is veszített a frissességéből, habár a két főszereplő közös jelenetei továbbra is eredetiek és szívmelengetőek maradtak.


A Go Soo által alakított Young Hoon például az egyik legszimpatikusabb főhős, akivel eddig találkoztam; kicsit lassú, de végtelenül jószívű, őszinte, szorgalmas és hűséges srác. Vele ellentétben Eun Young már kicsit jobban hasonlít a megszokott “szegény lányokra” – nem divatos, nem szépségkirálynő, nincs különösebb tehetsége semmihez, ellenben temperamentumos és konok. Tipikusan az a lassú felfogású hősnő, akitől mi nézők néha a falra mászunk, mert nem hajlandó észrevenni azt, aki ott van előtte és a lelkét kitenné érte.

A sorozat második felében sajnos kicsit lelassulnak, és a várt sablon szerint alakulnak a dolgok: kialakul az elmaradhatatlan szerelmi négyszög, és a vele járó huzavona. Jó koreai szappanopera-szokás szerint a főhősök képtelenek leülni és megbeszélni a problémákat, ehelyett különböző mondvacsinált okok miatt ostoba mártírkodásra adják a fejüket.


Bár ez a része nem tetszett a dolognak, azért egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem. Milliomos-jelöltünk és modern Hamupipőkénk kettőse gyakran csalt mosolyt az arcomra, a közös jeleneteik olyan kedvesek, meghatóak és természetesek voltak, hogy egy percig sem gondoltam arra, hogy továbbtekerjem, vagy végleg abbahagyjam a történetet. Összességében tehát a Marrying a Millionaire a maga műfajában egy minden igényt kielégítő, kellemes kis sorozat volt, vagyis 6/10 a tetszési indexem.
Magyar feliratról még nincs tudomásom. 


1 megjegyzés:

  1. Szia Jackimi!
    Most olvastam ennek a sorozatnak az ismertetőjét, amit ezúton is nagyon köszönök.Kedvet kaptam rá és megnézem.Felirata van, vajandi készítette 2013-2014-ben.
    Szép napot kívánok.gyomar :-)

    VálaszTörlés