2012. június 12., kedd

SOROZATISMERTETŐ - Romance Zero (Zéró románc)


Készült: 2009
Részek száma: 16
Műfaj: romantikus vígjáték
Szereplők:  
Lee Tae Sung (Playful Kiss, Hooray For Love, Rooftop Prince)
Lee Da In (Worlds Within)
Kang In  
Kim Hee Won


Ezzel a sorozattal kapcsolatban nem voltak túl nagy elvárásaim, és ezáltal nem is csalódtam. Talán még nagyon sokáig nem kerítettem volna rá sort, de a Rooftop Prince után hirtelen kedvem támadt megnézni Lee Tae Sung-ot valamilyen pozitív szerepben. A Playful Kiss-ben is az volt, de azért valami érettebb karakterre lettem volna kíváncsi. Így akadt utamba a Romance Zero, úgyhogy gondoltam, írok ehhez a kevésbé ismert sorozathoz egy ismertetőt.
Ha romantikus komédiaként tekintünk rá, ahogyan a műfaji meghatározás szól, akkor nem nyújt semmi kiemelkedőt vagy fergetegeset. Nem több, mint egy kellemes, nézhető sorozat. Viszont igen érdekes abból a szempontból, hogy szerkezetileg jobban hasonlít az amerikai szériákra, mint a legtöbb eddig látott dorama. A négy főszereplő csak afféle kapocsként szolgál a sok különálló, kerek egészt alkotó történet között. A sorozat ugyanis egy házasságközvetítő irodában játszódik, amely – kényszerűségből – mindenféle zűrös és nehezen kezelhető ügyfél párkeresési problémáit próbálja megoldani. Minden epizód meghökkentő esettel állítja szembe a rettenthetetlen házasságszerzőket, és szolgál valamilyen – többé-kevésbé kielégítő – megoldással, vagy legalább tanulsággal, amelyet mi nézők is elraktározhatunk magunknak. Hozzáteszem, hogy a szórakoztatás javára az írók lemondtak a túl életszagú szituációkról, de ez nekem nem jelentett problémát.
Kim Woo Jin fiatal kora ellenére a nagyon árulkodó nevet viselő Wedding Factory (Esküvőgyár) nevű házasságközvetítő cég legsikeresebb párkapcsolati menedzsere. Rögtön történetünk kezdetén elköveti élete első baklövését, aminek következtében hirtelen kegyvesztetté válik. Ez abban nyilvánul meg, hogy előléptetés helyett áthelyezik és egy olyan csoport élére kerül, amelyik sokkal inkább ütődött, mint ütőképes (mint ahogy a nevük is mutatja). A "Romance Zero" randiszervező egység egy zöldfülű gyakornokból, egy kivénhedt madamból és egy szabályok ellen lázadó csitriből áll, aki mindig Buddha-szobrot cipel a hóna alatt. Irodájuk a végállomása a cég azon klienseinek, akikkel a többi pármenedzser már végképp semmit sem tud kezdeni.
A peches kezdés csak rövid időre töri meg Kim Woo Jin ambícióit. Megpróbálja kihívásnak tekinteni a dolgot, és amint megérkezik az első ügyfél, teljes erőbedobással veti bele magát (és csapatát) a lehetetlen megvalósításába. Nincs könnyű dolga, hiszen nem elég a balfék brigád, emellett nagy riválisa, a cégvezető unokaöccse is folyton keresztbetesz neki. És persze ott vannak a problémás ügyfelek. Epizódról epizódra olyan esetekkel szembenézniük, amelyektől minden „átlag” házasságközvetítő elmenekülne.
Ilyen például a halott lány, akinek posztumusz rendeznek esküvőt, vagy a magányos maffiavezér, a lelkibeteg milliomoscsemete, a harcias rendőrnő, az Alzheimer-kóros nagymama vagy a látszólag tökéletes úriember, akit a bizarr hobbija akadályoz meg a párkeresésben.
Miután az irigy rivális kifúrja a csapatot a Wedding Factory berkeiből, Kim Woo Jin megalapítja a saját cégét, s immár Zero Base néven folytatja a kollégákkal a kihívást jelentő esetek megoldását. Mindeközben persze a legnagyobb feladatot – mondani se kell – a saját magánélete jelenti, mert felbukkan a volt felesége, aki iránt még mindig táplál érzéseket...
Nos hát körülbelül ennyi az, amit dióhéjban tudni lehet a sorozatról. Ahogy mondtam, mély és maradandó nyomokat nem hagyott, de két fajsúlyosabb darab megnézése között kellemes, laza levezető lehet. Már annak, aki tud angolul, ugyanis magyar feliratról jelenleg nem tudok.
Tetszési indexem: 6/10.

1 megjegyzés:

  1. A leírásod alapján nekem tetszik, én szeretem az ilyen jellegű sorozatokat. Lee Tae Sung nagyon tetszett a Time dog and wolf-ban, olyan kis gonosz volt.Imádom, hogy a koreaiak mindenféle szerepet eljátszatnak mindenkivel. Nem húznak rá egy karaktert egy színészre.

    VálaszTörlés