2013. február 15., péntek

FEBRUÁRI DRÁMAKÖRKÉP II.



Hundred Year Inheritance

Csatorna: MBC
Alternatív címek: A Hundred Year’s Inheritance, 100 Year’s Legacy
Műfaja: családi, romantikus
Részek száma: ~50
Szereplők: Eugene (Wonderful Life, One Mom and Three Dads, Baker King Kim Tak Gu), Lee Jung Jin (9 End 2 Outs, Fugitive: Plan B), Choi Won Young (Tasty Life), Yoon Ah Jung 

A történet:
Min Chae Won családja egy száz éves hagyományokkal rendelkező házitészta-üzemet, jobban mondva manufaktúrát üzemeltet. A fiatal nő egy gazdag iparmágnás famíliába házasodott be, de az anyósa már a kezdet kezdetétől utálja és meg akar tőle szabadulni. Minden létező alattomos trükköt bevet, az érzelmi zsarolásig és a lelki terrorig bezárólag, hogy rávegye a válásra. Sajnos Chae Won férje sem sokkal jobb, mert teljesen az anyja befolyása alatt él, ráadásul meg is csalja a feleségét. Cha Won végül meg is elégeli a dolgot, beadja a válókeresetet, ami nem lenne ellenére az anyósnak, ha véletlenül épp nem a részvényesek gyűlésének idejére esne. Márpedig a fia válása károsan befolyásolná az elnökválasztás eredményeit a vállalatnál. Így hát, hogy időt nyerjen, egy vidéki elmegyógyintézetbe zárja a menyét és lefizeti az ápolókat, hogy éjjel-nappal őrizzék.
Amikor Chae Won szökni próbál, leszólítja az első férfit, akit a véletlen az útjába sodor, hogy segítséget kérjen. Ez a férfi, név szerint Lee Se Yoon, aki csak nemrég tért haza Amerikából, miután a felesége tragikus balesetben az életét vesztette, eleinte egyáltalán nem akar segíteni a pizsamában rohangáló fiatalasszonyon, de aztán az események úgy alakulnak, hogy valóban a megmentője lesz, amikor a nő menekülés közben megsérül és időlegesen elveszti az eszméletét.
A diliházi kaland még nem elég, ezek után az anyós nem átall hamis viszonyt fabrikálni Chae Won és a megmentője között, hogy házasságtörést tudjon rábizonyítani. A fiatalasszonynak végképp tele lesz a hócipője és az összes megaláztatásáért bosszút esküszik…

A történet elég sok szappanoperás fordulattal bír, és az anyós annyira elviselhetetlenül aljas, hogy az még egy koreai sorozathoz képest is hajmeresztő. Ráadásul Chae Won apjának, nagyszüleinek és egyéb rokonságának ügyes-bajos dolgai nem túlságosan kötnek le, valamint a két főhős kapcsolata is igen lassan bontakozik, de ettől eltekintve elég eseménydús az első 10 rész. Persze kérdés, hogy a lendület a továbbiakban is ki fog-e tartani, mivel a sorozatot ötven-valahány részesre tervezik.




Incarnation of Money

Csatorna: SBS
Alternatív címek: The Embodiment of Money, Money Incarnate
Műfaja: vígjáték, melodráma, romantikus
Részek száma: 24
Szereplők: Kang Ji Hwan (Hong Gil Dong, Coffee House, Lie To Me), Park Sang Min (Bad Couple, Giant, City Hunter), Hwang Jung Eum (Can You Hear My Heart?, Full House Take 2)

A történet:
Középpontjában Lee Kang Suk áll, egy gazdag család egyetlen fiúörököse, aki a történet kezdetén még tini. Drága édesapja, Lee Joong Man egy feltörekvő színésznőcskével csalja a feleségét, és nem is sejti, hogy szíve királynője – aki valójában a tetemes vagyonra pályázik – összeszűri a levet a védencével, az ügyvédnek készülő Ji Se Kwang-gal. Amikor véletlenül a vártnál korábban tér vissza a külföldi útjáról, és titokban tanúja lesz az etyepetyéjüknek, bosszút esküszik, csakhogy ez a bosszú a visszájára fordul, és Ji Se Kwang arra használja fel, hogy régen dédelgetett vágyát megvalósítsa. Elteszi láb alól Kang Suk édesapját, mégpedig úgy, hogy a gyanút a feleségére tereli, majd a család ügyvédjével, akit szintén megnyert a tervüknek, ráveszi, hogy meghamisítsa a végrendeletét. Ilyen módon Kang Suk majdnem egyik napról a másikra szülők, vagyon és tető nélkül marad. Miközben nekilát, hogy kinyomozza a bonyolult árulás részleteit, meg kell tanulnia, hogy a világon senkire sem számíthat, mert az embereket egyetlen dolog irányítja: a pénz.

A sorozat nagyon az elején tart, mindössze 2 részt láttam belőle, ez alapján még bármi kisülhet. Kellően mozgalmasnak és érdekesnek is találtam, de nem mondhatnám, hogy túl sok újat hozott a hasonló jellegű sorozatok világába. Árulás, megcsalás, gyilkosság és üldöztetés... Nem kétséges, hogy a cselekmény ismét a pénz és a vagyon visszaszerzése körül fog forogni. Műfajilag elég kevert, én az első epizódokban túl sok vígjátéki elemet nem találtam, de persze ez még a későbbiekben változhat.




Level 7 Civil Servant

Csatorna: MBC
Alternatív címek: 7th Level Civil Servant, My Girlfriend is an Agent
Műfaja: akció, romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Joo Won (Baker King Kim Tak Gu, Ojakgyo Brothers, Gaksital), Choi Kang Hee (Protect the Boss), Ahn Nae Sang (The Moon That Embraces the Sun, May Queen)

A történet:
A sorozat alapját egy kém-párosról szóló mozifilm adja.
A főszereplő, Gil Ro a 007-es ügynök, James Bond bűvöletében nőtt fel, és minden vágya az, hogy szuperkém legyen. Ennek érdekében már gyerekkora óta edz és gyakorol, hogy minden téren tökéletesítse az érzékszerveit és képességeit. Mivel az apja jóvoltából fényűző környezet veszi körül, lazán és felelősséget hírből nem ismerve éli az aranyifjak életét.
Egy vakrandin akad össze Kim Seo Won-nal, aki a gyökeres ellentéte, ugyanis szegény családból származik és tucatnyi másodállást vállal, miközben keményen tanul, hogy letegye a vizsgáit. Nem is igen egyezik a véleményük az életről, a munkához és a hivatáshoz való hozzáállásról sem. Az ellentét akkor élesedik ki igazán, amikor mindketten sikeresen átmennek a titkosszolgálat felvételi procedúráján és elkezdődik a kiképzésük.

A sorozat Joo Won főszereplése ellenére még a negyedik rész után sem igazán tud meggyőzni. Egyrészt, mert nem vagyok túlságosan nagy rajongója a James Bond-os kémtörténeteknek, másrészt a női főszereplő szerintem teljes melléfogás, amellett, hogy túlkoros, abszolút nem illik hozzá ez a karakter.
És bár vígjáték, olyan felhőtlenül idáig nem tudtam kacagni rajta.




1 megjegyzés:

  1. Én a Level 7 Civil Servant doramához az elején nem fűztem nagy reményeket, nem láttam még komikus szerepben Joo Won-t, de meggyőzött. Nagyon jó a sztori.
    Az Incarnation of Money is jó. Jól kezdődik az év.:)
    Köszi a leírásokat!

    VálaszTörlés