2014. július 18., péntek

JÚLIUSI DRÁMAKÖRKÉP

3 könnyű nyári romkom, és egy kosztümös sorozat van nálam műsoron idén júliusban.

Fated To Love You
Csatorna: MBC
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Jang Hyuk (Successful Story of a Bright Girl,Thank You, Chuno, Three with Deep Roots),  Jang Na Ra (Successful Story of a Bright Girl, My Love Patzzi, Baby-faced Beauty, School 2013), Choi Jin Hyuk (Pasta, Gu Family Book, Heirs, Emergency Couple)

A történet:
A minden szempontból teljesen átlagos Mi Young egy jogi cégnél dolgozik. Ő az, akit mindenki ugráltat, de senki sem vesz semmibe. Egy nap mégis ráköszön a szerencse, mert őt sorsolják ki a dolgozók közül egy mesés makaói vakációra. Ráadásul a kétszemélyes útra titkos szerelme, Min ügyvéd is elkíséri. A nyaralás azonban váratlan fordulatot vesz, amikor egyik este a spicces lány véletlenül nem a megfelelő hotelszobába nyit be. A végzet ugyanis a sötét hálóban az ügyvéd helyett a különc természetű, nyers modorú, ámde alapjában jólelkű iparmágnás, Lee Gun karjaiba löki...

A sorozat az azonos című, nagy népszerűségnek örvendő tajvani dorama remake-je. Mivel az eredetit még nem láttam, nincs összehasonlítási alapom, de az már az első részben feltűnt, hogy a hangulata és a megközelítése is kicsit eltér a szokványos dél-koreai romkomoktól. Ami persze jó, viszont a meseszerű díszletek, tobzódó színek és eltúlzott gesztusok miatt néha olyan, mintha egy 3D animációs filmet néznék. Lee Gun nem mindig megfelelő időben felcsendülő kacaja is kicsit groteszk. Ettől eltekintve - vagy ezt elfogadva - a történetet könnyű megszeretni. Azokkal is egyet kell értenem, akik szerint a két főszereplő telitalálat. Sosem gondoltam volna, hogy Jang Hyuk "cuki" is tud lenni. :-)




Trot Lovers
Csatorna: KBS2
Műfaja: zenés, romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Ji Hyun Woo (Invincible Lee Pyung Kang, Birth of the Rich, Queen In Hyun's Man), Jung Eun Ji (Reply 1997, That Winter the Wind Blows), Shin Sung Rok (Thank You, One Mom and Three Dads, You Who Came From the Stars), Lee Se Young (I Miss You, Goddess of Marriage).

A történet:
Choon Hee élete kész sorscsapás: az édesanyja, aki troténekesnő volt, meghalt, az apja pedig - jó koreai szokás szerint - a hitelezők elől bujkál, így egyedül kell eltartania saját magát és a kishúgát. Emiatt a nagy álmáról is le kell mondania, hogy maratoni futó legyen. Amikor Jang Joon Hyun, a kellőképp híres és nagyarcú zenész-előadó először bukkan fel az életében, kölcsönös az ellenszenv. Csakhamar azonban felül kell emelkedniük az utálaton. Joon Hyun egy botránynak köszönhetően kegyvesztetté válik a nagyközönség szemében, Choon Hee-t pedig már nem hagyják élni az adósságbehajtók. Ekkor megjelenik egy szórakoztatóipari vállalat vezetője, és megoldást ajánl mindkettejük problémájára: Joon Hyunnak troténekesnőt kell faragnia Choon Hee-ből, és ha sikeres lesz, a lecsúszott énekes lemezszerződést kap, a lány pedig ki tudja fizetni a családi adósságokat.

Bevallom, a sorozat kezdetekor halvány fogalmam volt csak arról, milyen műfaj a trot, úgyhogy gyorsan utána is néztem, és megörültem, hogy a koreai zenei kultúra egy újabb szeletkéjével ismerkedhetem meg. A zenével, meg a szereplők énektudásával nincs is bajom, maga a sztárcsinálós alapkoncepció azonban nem valami eredeti. Legutóbb a You're the Best, Lee Soon Shin-ben láthattunk hasonlót. A szokásos műfaji klisék is sorra megjelennek. Ezért aztán nem is annyira a történet alakulása miatti izgalom, hanem a mulattató szituációk és pár egyedi, vicces karakter bír rá minden héten a folytatásra.




Marriage Without Dating
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Han Groo (Killer K, Scandal), Yun Woo Jin (Ojakgyo Brothers, Arang and the Magistrate, When a Man Loves)

A történet:
Jang Mi álma a jövőről ugyanolyan, mint a lányoké általában: hozzámenni a nagy Ő-höz. A barátja, Hoon Dong azonban másképp gondolja. Amikor Jang Mi ezt kissé meggondolatlanul nyilvánvalóvá teszi a számára, egyszerűen lefalcol. Hoon Dong barátját, a szintén víg agglegény Ki Tae-t a családja nyomás alatt tartja, mivel nem akar megnősülni. Mivel úgy véli, Jang Mi olyan típusú lány, akit a rokonai sosem fogadnának el, ráveszi, hogy játssza el a barátnőjét.

Idén a kábeltévé meglepően szórakoztató sorozatokkal látja el a nézőt. Nekem ez már a 3. vígjáték a tvN-től, ami - legalábbis egyelőre - nem okoz csalódást. Igaz, nem vártam el túl sokat, hiszen a szinopszisból ítélve ez is egy újabb "szerződéses kapcsolat" bonyodalmait mutatja be, de eddig pont azt nyújtja, amit a műfaj megkövetel: kellemes kikapcsolódást.




Joseon Gunman
Csatorna: KBS2
Műfaja: történelmi, akció, romantikus
Részek száma: 20
Szereplők: Lee Joon Ki (My Girl, Time Between Dog and Wolf, Iljimae, Arang, Two Weeks), Nam Sang Mi  (Bad Family, Time Between Dog and Wolf, Invincible Lee Pyung Kang, Goddess of Marriage), Yoo Oh Sung (Kim Soo Ro, Faith)

A történet:
A XIX. századi Koreában járunk, amely még keményen ellenáll a nyugat vívmányainak. Vannak azonban bölcs emberek - sőt hölgyek -, akik a haladást hirdetik és érdeklődnek az újabb és újabb felfedezések iránt. Közöttük van Jung Soo In, egy nemesember lánya is, akit a kíváncsisága belesodor a két legnagyobb politikai párt közötti titkos küzdelembe. A szervezkedések másokra is kihatással vannak, például az ország egyik legjobb kardvívójának fiára, Park Yoon Kang-ra. Amikor az apját megölik, a húgát pedig eladják rabszolgának, Yoon Kang elhagyja az országot, új személyazonosságra tesz szert, hogy évekkel később visszatérjen és bosszút álljon a családjáért.

A sorozat látványvilága, díszletei hozzák a megszokott színvonalat. Ami a történetet illeti, idáig a szokásos "magányos hős bosszút áll" forgatókönyv mentén halad, talán csak annyi az érdekesség a többi hasonló sorozathoz képest, hogy itt a változás küszöbén álló 1800-as évekbeli Koreába látogathatunk el, ahová már kezdenek lassan beszivárogni a nyugati eszmék. Lee Joon Ki az elvárható formáját hozza, a többi szereplő is kifogástalan - ami azt jelenti, hogy a sorozatról az első benyomás kedvező, de nem hű-de-rendkívüli.


2 megjegyzés:

  1. Én is pont ezeket nézem, örülök, hogy felhívod rájuk a figyelmet. Ráadásul mind a négyet fordítják is magyarra, úgyhogy sokan élvezhetik majd őket. Nyárra tökéletesek. Bár Jang Hyuk-ot én elnézném bármely évszak bármely napján. :D

    VálaszTörlés
  2. még nem lltam nekik, de kíváncsi vok Jang Hyuk miatt a Fated To Love You-ra, JoonGi miatt pedig Joseon Gunman-ra. Nagy szerelem mindkét színész :D

    VálaszTörlés