2015. február 4., szerda

FEBRUÁRI DRÁMAKÖRKÉP I.



Healer
Csatorna: KBS2
Műfaja: thriller, akció, romantikus
Részek száma: 20
Szereplők: Ji Chang Wook (Warrior Baek Dong Su, Bachelor's Vegetable Store, Empress Ki), Park Min Young (Sungkyunkwan Scandal, City Hunter, Dr. Jin), Yoo Ji Tae (Star's Lover)

A történet:
Healer az álneve annak a titokzatos, fekete ruhában lopódzó “hírvivőnek”, aki nem kevésbé titokzatos megbízóinak teljesít különféle feladatokat, persze jó pénzért. Healer egy nap azt a küldetést kapja, hogy egy kezdő, fiatal újságírónőről, Chae Young Shin-ről derítsen ki fontos információkat. A lány a mostohaapjával él együtt, merész, kicsit éretlen, de jó ösztönökkel rendelkezik és a kotnyelessége miatt máris beletenyerel egy veszélyes ügybe. A férfiről, aki meg akar róla tudni egy-két dolgot, kiderül, hogy nem más, mint a hires riporter, Kim Moon Ho, egy feltörekvő politikus öccse. Amikor ez a három ember találkozik, fokozatosan egyértelművé válik, hogy valójában nem ismeretlenek egymás számára, a sorsuk már nagyon régen összefonódott.

Bár ez a sorozat már lassan a befejezéséhez ér, helyet kellett kapnia a körképben. Igaz, a hazai nézettség nem döntöget rekordokat, a nemzetközi közönség azonban hatalmas lelkesedéssel követi. Megvan a sajátos – egyszer könnyed, máskor elég komor – hangulata, ami miatt engem az első perctől kezdve megragadott. Ji Chang Wook neve is meglehetősen nagy húzóerő. A sorozat megfelelő arányban adagolja az ármányt, az akciót, a humort és a románcot, miközben a titkokról is fokról fokra lekerül a lepel. Aki teheti, nézze, szerintem nem bánja meg.





Punch
Csatorna: SBS
Műfaja: thriller, melodráma
Részek száma: 19
Szereplők: Kim Rae Won (My Love Patzzi, Attic Cat, Love Story in Harvard), Kim Ah Joong (That Fool, Sign), Jo Jae Hyun (Damo, New Heart, Scandal) 

A történet:
Park Jung Hwan egy meglehetősen rideg, ambíciózus fiatal ügyész, aki szinte mindenben hajlandó támogatni gátlástalan felettesét, a mind magasabb pozíciókba vágyó Lee Tae Joon-t. Volt felesége szintén jogász, van egy közös kislányuk. Amikor kiderül, hogy Jung Hwan ugyanabban a halálos betegségben szenved, mint az édesapja, és már nem sok ideje van hátra, rádöbben, hogy mire pazarolta idáig az életét. Elindul az utolsó küldetésére, hogy leleplezze Lee Tae Joon gaztetteit.

Körülbelül idáig jutottam el a történetben, amikor úgy döntöttem, egy időre félre is teszem. A helyzet, amit a sorozat felvázol – a haldokló ügyész utolsó hadjárata – egyelőre túl soknak tűnik, még melodrama szinten is. Ha viszont valaki velem ellentétben a felvázolt kilátásoktól nem kedvetlenedik el, akkor valószínűleg egy érdekfeszítő, egyedi történettel találkozik, amelyet a jó nézettségi mutatók is alátámasztani látszanak.
 



 

My Heart Twinkle Twinkle
Csatorna: SBS
Műfaja: családi
Részek száma: még nem tudni
Szereplők: Nam Bo Ra (The Moon that Embraces the Sun), Bae Soo Bin (Jumong, Dong Yi, 49 Days, Secret, Greatest Marriage), Jang Shin Young (I Am Legend, The Chaser), Lee Pil Mo (Kim Soo Ro, Emergency Couple, Pinocchio)

A történet:
Egy csirkesütödés família 3 felnőtt leányának az életét követhetjük figyelemmel. A legidősebb lány tanár, kicsi kora óta ő neveli a kisebbik húgát, mivel az anyjuk meghalt. A kishúg most végzős középiskolás, nem szeret tanulni, minden szabadidejét az üzletben tölti. A középső lány viszont utálja a csirkebizniszt és meglép otthonról, hogy egy hoszteszbárban keresse meg a kenyérrevalót. Az igazán nagy változás akkor köszönt be a lányok életébe, amikor az apjuk egy baromfifarmon keletkezett tűzben meghal, hiszen nagyon alapos a gyanú, hogy ennek a tűzhöz köze van a helyi csirkemaffiaként működő üzletlánc tulajdonosának, aki korábban mindent elkövetett, hogy beolvassza a családi boltot a saját franchise-hálózatába.

Nem tagadom, hogy a két férfi főszereplő, Bae Soo Bin és Lee Pil Mo miatt kezdtem bele a sorozatba, a női szereplők szinte ismeretlenek a számomra. Igazából annyi frusztráló, bosszantó jelenet és karakter váltakozik ebben a sorozatban, hogy nem tudom, meddig tartok ki mellette. Ami a legszomorúbb, hogy pont a három nővér a legnehezebben elviselhető, főleg az iszonyú gyerekesen viselkedő, bömbölő és rikácsoló legkisebb, valamint az önző, gőgös és idáig nem sok testvéri szeretetet mutató középső. Bae Soo Bint pedig újra megtalálta egy meglehetősen negatív, de mindenképp árnyalt szerep, ez az egyetlen, ami miatt a hatodik rész után még mindig ott tartok, hogy adok esélyt a folytatásra.



Hyde, Jekyll, Me
Csatorna: SBS
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Hyun Bin (My Name is Kim Sam Soon, Snow Queen, Secret Garden), Han Ji Min (Yi San, Cain and Abel, Rooftop Prince), Sung Joon (Shut Up! Flower Boy Band, Can We Get Married?, Gu Family Book)

A történet:

A doramák frontján is mindig tetten érhetők bizonyos trendek, most a pszichiátriai betegségek vannak terítéken, nyilvánvalóan az It’s Okay It’s Love sikerén felbuzdulva. Ennek egyik példája a Hyde, Jekyll, Me, amelyben egy disszociatív személyiségzavarral küszködő vidámpark-igazgató akasztja össze a bajszot saját énje másik felével – aki minő meglepetés, egyben a pozitívabb is a kettő közül, ellentétben azzal, amit esetleg a cím sugallhat. “Szerencsére” ez a szuperhős-szindrómás jobbik fél elég erélyesen vissza van szorítva, ráadásul a diri kezelőorvosa már közel jár ahhoz, hogy megtalálja a leghathatósabb gyógymódot, amivel végképp meg lehet tőle szabadulni. Igen ám, de ekkor Amerikából előkerül a vidámparki cirkusz fiatal örökösnője, hogy alaposan felkavarja az állóvizet.

Mint mondtam, már nagyon vártam, hogy felbukkanjon Hyun Bin a kisképernyőn, és ha ezt Han Ji Minnel teszi, annál jobb. Nekem sokakkal ellentétben nem állt szándékomban összehasonlítani ezt a szerepét a Secret Garden-belivel, így túl nagy csalódások nem is értek az első négy részben. Igaz, azt sem állíhatom, hogy a történet transzba ejt a nagyszerűségével. Talán kialakul valami ebből a képlékeny masszából, egy biztos, nem ez lesz Hyun Bin legfelejthetetlenebb sorozata. 


Kill Me, Heal Me
Csatorna: MBC
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Ji Sung (Kim Soo Ro, Protect the Boss, Secret), Hwang Jung Eum (Can You Hear My Heart?, Incarnation of Money, Secret), Park Seo Joon (I Summon You, Gold!, A Witch's Love)

A történet:
Ez a másik főműsoridőben futó pszichiátriai dráma-vígjáték, ami kiváló alapot szolgáltat az összehasonlításra. Eme sorozat főhőse szintén disszociatív személyiségzavarban szenved, csakhogy neki a múltbeli trauma hatására nem egy, hanem rögtön 7 személyiséggel kell osztoznia az egyetlen testén. Ezek közül a legdominánsabbak már felbukkantak az első 8 rész után, de nem kétséges, a történet még tartogat titkokat és meglepetéseket, ahogyan azt a fiatal, gyakorlatlan pszichiáter-rezidensnek, Oh Ri Jin-nek is meg kell tapasztalnia, amikor vállalja e különleges páciens felügyeletét.

"Sajnos" azt kell mondanom, ez a sorozat átgondoltabbnak tűnik az előzőhöz képest, a 7 személyiség ráadásul sokkal több színészi kihívást és izgalmat is tartogat, amit szerintem maradéktalanul ki is fognak használni. A leendő dokinőt játszó színésznővel továbbra is nehéz megbarátkoznom, de a Secret-ben már sikerült elviselnem (ahol szintén Ji Sunggal játszott együtt), tehát itt is megteszem a történet kedvéért, legfeljebb befogom a fülem, amikor magas fejhangon visítani kezd (még akkor is, ha jogosan teszi).
 



4 megjegyzés:

  1. Kedves Jackimi ! De jó ismét olvasni drámakörképedet!
    Az ismertetődben említett sorozatok közül egyenlőre nálam a Healer van az első helyen. A második Ji Sunggal a Kill Me, Heal Me.Tetszik ahogy Ji Sung átalakul!!!!
    Hyun Bin filmjét már én is nagyon vártam, de ahogy te is írod- igaz még nagyon az elején van -eddig jobbnak tünik Ji Sung filmje. Azért remélem, a remek szereplőgárdával csak kikerekedik valami jó kis történet ebből is.
    A Punchot egyenlőre nem néztem, habár Kim Rae Won és az egyedibb történet miatt a későbbiekben lehet, hogy sor kerül rá.
    A csirkés sorozat a leírtak alapján nem tűnik túl vonzónak, habár Bae Soo Bint kedvelem.

    VálaszTörlés
  2. Pedig Hwang Jung Eum nagyon jó. Szerintem gyönyörű és tehetséges is. Nézd meg az Endless Love-ot!

    Szerintem is jobb ez a tudathasadásos dráma, mint a másik. Hiába Hyun Bin, az egész vérszegény ehhez képest. Még ha van is ebben pár harsányabb vagy néha már idegesítőbb jelenet, én akkor is ezt választanám - jó nagyokat röhögtem rajt. :D
    Tipikus esete ez annak, amikor a szép nő is ronda lesz, ha grimaszol és sikogat. :D Csak azt a sok idétlen és ronda ruhát ne adnák rá szegény Ri Jin-re. :D
    Szóval én nagyon bírom ezt a sorozatot, és kíváncsian várom mi lesz a vége...Tetszik, hogy sok benn a vicces jelenet, emellett mégis izgalmas, érdekes.
    És persze Ji Sung...imádom. Főleg a szexi Se Gi altert...Omo! ^^

    VálaszTörlés
  3. A Healer iránt felkeltetted az érdeklődésemet, a Punch nem tűnik nagy számnak, a többi nem érdekel. Hyun Bin sorozata számomra a mélyrepülés csimborasszója, kb. egy időben néztem a Misaeng felejthetetlen karaktereivel, így hatalmas volt a kontraszt a két sorozat minősége között.

    Örülök hogy ismét írsz a blogodra, te vagy a legjobb! :-D

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük az ismertetőket. Üdv. tomestom

    VálaszTörlés