2015. június 28., vasárnap

JÚNIUSI DRÁMAKÖRKÉP

High Society
Csatorna: SBS
Műfaja: családi, romantikus
Részek száma: ?
Szereplők: UEE (You're Beautiful, Ojakgyo Brothers, Golden Rainbow), Sung Joon (Lie to Me, Gu Family Book, Hyde, Jekyll, Me), Park Hyung Shik (Nine: Nine Times Time Travel, Heirs), Im Ji Yeon


A történet:
Yoon Ha egy gazdag család legkisebb gyermeke, azonban nem sok szeretetet kap sem a szüleitől, sem a testvéreitől. Talán csak a bátyja kivétel ezalól. Nem csoda hát, ha a lány legszívesebben letagadná őket, legtöbb idejét tőlük távol tölti, és "rangrejtve" egy szupermarketben dolgozik részmunkaidősként. A legjobb barátnője, Ji Yi egyben a kolléganője is, de még előtte is titkolja a hátterét. A szupermarket egyik magas beosztásban lévő menedzsere, Choi Joon Ki pont Yoon Ha ellentétje. Szerény körülmények közül jött, és az a célja, hogy a gazdag körökbe kerüljön, ennek egyik eszközét egy előnyös házasságban látja, valamint ez a valódi mozgatórugója a barátságának is a szupermarketlánc tulajdonosainak kisebbik fiával, Yoo Chang Soo-val. E négy fiatal kapcsolata alkotja a sorozat gerincét.

Az első 6 rész után én még mindig sokat vakargatom a fejem, hogy vajon mi a jó ég fog ebből az egészből kisülni. Furcsa a történet, több szempontból is, például az elég gyorsan kialakuló 2 párkapcsolatot tekintve. Mint a legtöbb nézőnek, nekem is inkább a második páros - Chang Soo és Ji Yi - tűnik egyelőre érdekesebbnek, bár kétségtelenül ők követik a "hagyományos", romantikus komédiák standard felállását. Joon Ki alakja nekem túlságosan az árnyékban van, nem tudok azonosulni sem az indítékaival, sem a cselekedeteivel, és a Yoon Hával közös jeleneteikben egy szemernyi romantika sem érződik. Félve írom le - egyelőre.

I Remember You
Csatorna: KBS2
Műfaja: thriller, romantikus
Részek száma: 16
Szereplők: Seo In Gook (Answer Me 1997, Master's Sun, King of High School), Jang Na Ra (School 2013, Fated to Love You, Mr. Back), Lee Chun Hee (Smile, You, Gloria, Dating Agency Cyrano)


A történet:
És megint egy sorozatgyilkosságról szóló sztori. Egy lelkes nyomozónő és egy volt FBI-os bűnügyi szakértő szövetkezik, hogy kiderítse a titokzatos rém kilétét. Persze mindkettejük múltjában titok lappang, nem kizárt, hogy valamilyen módon kapcsolatban áll a sorsuk a gyilkoséval...

Szeretem, amikor a humor és a hátborzongató dolgok egyenértékűek egy történetben. Az első két rész alapján az I Remember You-ra ez a jellemző. Seo In Gook és Jang Na Ra kettőse tetszik, jól kiegészítik egymást, és a rejtély is kellőképp meg van alapozva - remélem, ezzel a sorozatgyilkossal nem járunk úgy, mint a Sensory Couple főgonoszával.

Mask
Csatorna: SBS
Műfaja: romantikus, melodráma
Részek száma: 20
Szereplők: Soo Ae (Love Letter, Queen of Ambition), Joo Ji Hoon (Goong, The Devil, Five Fingers), Yun Jung Hoon (Snow White, Vampire Prosecutor, I Summon You, Gold!), Yoo In Young (Empress Ki, You Who Came From the Stars, The Three Musketeers)
 
A történet:
A Secret Love alkotói visszatértek, hogy újabb zaftos melodrámával örvendeztessenek meg bennünket. Ebben a történetben egy fiatal nő, Ji Sook a különös módon elhunyt gazdag alteregója, Seo Eun Ha bőrében találja magát, méghozzá az agyafúrt, ambíciózus jogász, Min Suk Hoon sötét tervének asszisztálójaként. A szándékairól (velünk együtt) mit sem sejtő lányt a saját életével és a családja tetemes adósságaival zsarolva veszi rá, hogy vegye át Eun Ha szerepét és menjen feleségül a sógorához, Choi Min Woo-hoz...

Hát először is, tudom, hogy ez már a sokadik olyan sorozat, amely a szerepcserét helyezi a középpontba, de ha belegondolunk, hálás téma sok kiaknázható lehetőséggel. Ami érdekes, itt a főhősnő nem nagyon akar úgy táncolni, ahogy a főgonosz fütyül. Mintha kifejezetten csak a nevet vette volna át, és minden másban teljesen hű akarna maradni önmagához, megfogadva a néhai Eun Ha hátrahagyott üzenetét: "Ha maszkot viselsz, nem lehetsz boldog". Ráadásul kapunk egy abszolút karizmatikus rosszfiút és egy első blikkre totál bekattant, másodikra viszont szimpatikus és odafigyelő főhőst, akinek nem lehet nem szurkolni, hogy végre valami kis jó is érje az életben.


1 megjegyzés:

  1. A High Society ezek közül amihez volt szerencsém. Közepesen unalmas limonádé, nagyjából semmiről sem szól, de azt időnként egészen szórakoztatóan teszi. A sorozat a századik bőr igyekszik lerángatni a szegények és gazdagok külön világáról, de a szokásos közhelyeken és kliséken kívül sok újat nem képes mutatni.

    Viszont a szereplők nem rosszak, egész szórakoztató kűröket is képesek futni, így azon kevés sorozatok egyike lett, amit végignéztem.

    Sajnos a két párosból a történet szempontjából fontosabbik: Choi Joon Ki és Yoon Ha románca teljesen hiteltelen és érdektelen. A zéró kémia a kisebbik baj, de néha már zavaróan nem tudnak mit kezdeni egymással. A dolog azért is problémás, mert leginkább körülöttük forog az egész, az ő jellemfejlődésüket követhetjük végig az életfelfogásuk, családjuk, ambícióik valamint pénzhez való viszonyuk változásán keresztül, de egyiket sem tudjuk megkedvelni és igazából ők sem produkálnak látványos vagy katartikus dolgokat egymás felé. Egyénileg helyt állnak a "b" kategóriás történetben, de nem mozgatnak meg semmit a nézőben.

    A másik páros viszont "cuki". Őket lehet kedvelni, igazi habókos fiatalok, akik nem is akarnak másnak látszani. Bár a végére a forgatókönyv írók próbálják elvenni az ártatlanságukat, és ugyanazt az ívet / fordulatot / párhuzamot rájuk erőszakolni, mint a ami másik párosnál fut, ők sokkal lazábban és hitelesebben nyomják (ráadásul a kémia is működik náluk).

    A végét jó szokás szerint megint elhúzták, 3-4 résszel ez a sorozat is lehetett volna rövidebb. Az utolsó rész ismét kényszeresen össze lett csapva, a sok huzavona után hirtelen mindenki 10 perc alatt happy lett.

    Ha nincs jobb, a HS töltelék sorozatnak nézhető, de sok új dologgal senki nem fog találkozni benne.

    VálaszTörlés