2016. szeptember 1., csütörtök

SZEPTEMBERI DRÁMAKÖRKÉP I.

Cinderella and the Four Knights
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Park So Dam (Beautiful Mind), Jung Il Woo (49 Days, Flower Boy Ramyun Shop, Night Watchman), Ahn Jae Hyun (You're All Surrounded, Blood), Lee_Jung_Shin (Temptation)Choi Min (Pasta, Super Daddy Yul, Snow Lotus)


A tartalom:
Eun Ha Won egy tipikus Hamupipőke. Arról álmodik, hogy tanárnő lesz, így szorgosan dolgozik a tandíjára, miközben otthon is neki kell kiszolgálnia a rosszindulatú mostohaanyját és -nővérét az apja távollétében. Felfigyel rá egy dúsgazdag öregúr, akinek történetesen vagy három felnőtt, ámde elkényeztetett, semmirekellő unokája. A három úrfi - Hyun Min, a legidősebb, majdani cégörökös, Ji Woon, a lázadó, aki csak nemrég tudta meg, hogy a családhoz tartozik, valamint a zenész Seo Woo - a Fellegvár nevezetű hipermodern "kastély" lakója. A nagypapa azt reméli, Ha Won pozitív életszemlélete és szorgalma hatással lesz rájuk, ezért jó pénzért felfogadja a lányt, hogy megregulázza őket.

Sem a szinopszis, sem a megvalósítása nem nevezhető eredetinek, sőt! Hol láttunk már hasonló felállást? Elég, ha csak a Boys Over Flowerst, vagy a You're Beautifult vesszük alapul. Komolyan nem vehető történet, tiniálomba illő fiúkák, következetlen karakterek, mesterkélt romantikus helyzetek és a szokásos (nyilvánvalóan előre eldöntött) kérdés: ki lesz a befutó, melyik srácnak érdemes drukkolni? Én igazából könnyen megoldanám a problémát, mert a három belami helyett a fess titkárnak adnám a stafétabotot - persze egy ilyen fordulattal nem fognak élni, oda lenne a történet kiszámíthatósága. Tehát ez a Hamupipőke-sztori is csak azoknak fog sokat nyújtani, akik nem várnak újdonságot, csak habkönnyű szórakozást.Jealousy Incarnate
Csatorna: SBS
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 24
Szereplők: Gong Hyo Jin (Thank You, Pasta, Master's Sun, Producer),  Jo Jung Suk (The King 2 Hearts, Lee Soon Shin is the Best, Oh My Ghost), Go Kyung Pyo (Operation Proposal, Flower Boy Next Door, Reply 1988)
 

A tartalom:
Na Ri szerződéses viszonyban időjárásjelentő egy nagy tévécsatornánál, és mint ilyen, eléggé alul helyezkedik el a PD-k, műsorvezetők és tévébemondók belső hierarchiájában. Egy alkalommal együtt kell dolgoznia azzal a bemondóval, Lee Hwa Shinnel, akibe 5 évvel korábban bele volt zúgva. Ez most furán fog hangozni, de a közös munka alatt véletlenül felfedezi (igen, véletlenül!), hogy a férfinak gyanús megnagyobbodás van a mellében (igen, a mellében!). És mivel az anyukája és a nagymamája is mellrákban szenvedett, a nő megpróbálja rábeszélni, hogy vizsgáltassa ki magát.

Igazából Gong Hyo Jin itt szinte ugyanazt a karaktert hozza, mint a Master's Sun-ban (kivéve, hogy nem lát szellemeket). Az első három rész után nem tudom, mire számítsak, pedig általában ekkorra már körvonalazódni szokott, hogy szeretni fogok-e egy sorozatot vagy sem. Egyrészt, némelyik poénosnak szánt jelenet eléggé túlmegy a jóízlés határán, és nem szívesen hangolódom rá újabb komoly betegséget taglaló sorozatra az Uncontrollably Fond után. Emellett az idősebb tévébemondónők civakodása sem az, amit szívesen nézek 24 részen keresztül. Másrészt viszont érdekel a folytatás, főleg a két főszereplő miatt. Reménykedem, hogy a színészek tudták, mit csinálnak, amikor aláírták a szerződést erre a 24 epizódra.
Second to Last Love
Csatorna: SBS
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Ji Jin Hee (Dae Jang Geum, Dong Yi, The Great Seer, I Have a Lover), Kim Hee Ae (Secret Love Affair, Mrs. Cop)
 

A tartalom:
Az azonos című japán sorozat remake-je. 
Kang Min Joo 40-es éveiben járó nő, még egyedülálló, producer, tévésorozatokkal foglalkozik. Vidéki forgatás alkalmával találkozik a helyi önkormányzatnál dolgozó Go Sang Shikkal, és gyakorlatilag első pillanattól fogva folyamatosak közöttük a nézeteltérések. Mindemellett a vidéki csend nagyon megtetszik a nőnek, úgy dönt, hogy visszavonul és letelepszik a környéken. Csak később derül ki, hogy a megvásárolt lakás ahhoz a házhoz tartozik, amelyikben Go Sang Shik lakik a családtagjaival...

Amennyire 5 rész után látom, ez egy konvencionális - és elég középszerű - romkom, amely csak annyiban tud újat mutatni, hogy a 40-es egyedülálló nők és férfiak párkeresési problémáit állítja a középpontba. Szóval alig hiszem, hogy tömegeket tudna a képernyő elé szegezni. Én is csak Ji Jin Hee miatt nézem :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése