2016. november 23., szerda

NOVEMBERI DRÁMAKÖRKÉP I.

Legend of the Blue Sea
Csatorna: SBS
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Jun Ji Hyun (You Who Came From the Stars), Lee Min Ho (Boys Over Flowers, City Hunter, Faith, Heirs), Lee Hee Joon (Wild Romance, Unexpected You, Yoona's Street)


A történet:
Heo Joon Jae hivatásos szélhámos. Épp Spanyolországban múlatja idejét, amikor az apartmanjában egy fura, fiatal nőre lel, aki nem szól egy szót sem, viszont ámokfutást rendez a hotelszobában. Bár a hölgyemény elég ütődöttnek tűnik, van egy felbecsülhetetlen értékű jáde karperece, ennek megszerzése érdekében Joon Jae megakadályozza, hogy a rendőrség lecsukja. Nem tudja, hogy a titokzatos pártfogoltja valójában - sellő! Közben csalónk egyik legutóbbi áldozata fogdmegeket küld, ezért a botcsinálta párosnak végig kell menekülnie előlük a festői tengerparti városkát...

Az első két rész után írom a véleményemet, úgyhogy még még minden változhat, de... A nagy beharangozók és trailerek után ennél azért kicsit többre számítottam. Nem sokkal, hiszen ez eleve egy romantikus vígjáték, nem kell mélyenszántónak lennie, de valami hasonlót szeretnék, mint nagy kedvencem, a Csobbanás című Tom Hanks-Daryl Hannah film. Az első két rész szinte csak egyetlen őrült vágta, mindenféle képtelen dologgal megspékelve, de a mesésen szép Csoszon-kori előzményektől eltekintve nem sokat tudunk meg a két főhősről. Olyan kérdésekről már nem is beszélve, hogy mit keres egy koreai hableány Spanyolország tengereiben, valamint hogyan lehet megtanulni egy éjszaka folyamán egy laptop segítségével koreaiul? Ha valaki tudja a választ az utóbbira, árulja már el!


Romantic Doctor, Teacher Kim
Csatorna: SBS
Műfaja: orvosi, melodráma
Részek száma: 20
Szereplők: Han Suk Kyu (Tree With Deep Roots, Secret Door), Yoo Yun Suk (Answer Me 1994, Warm and Cozy), Seo Hyun Jin (Let's Eat 2., Another Oh Hae Young)


A történet:
Kang Dong Joo fiatal, lobbanékony természetű, ambíciózus sebész, akit egy rosszul sikerült műtétet követően Szöulból áthelyeznek egy eldugott, lepukkadt kisvárosi kórházba. Nagy meglepetésére olyan emberekkel találkozik itt össze, akik meghatározó szerepet töltöttek be korábban az életében: Yoon Seo Jung doktornővel és Kim doktorral. A doktornő iránt évekkel korábban gyengéd érzelmeket táplált, de aztán egy incidenst követően a nő eltűnt az életéből. Kim doktor pedig tulajdonképpen az a személy, aki elindította az orvosi pályán.

Az évtized talán leghülyébb címét sikerült adni ennek a doramának, ráadásul a kérdéses karakter minden, csak nem romantikus. A történet maga is különös hangulatú. Bár elég pergőn haladnak az események, valami mégis hiányzik belőle ahhoz, hogy igazán magába tudjon szippantani. A két férfi főszereplő meglehetősen nyers és indulatos, a doktornő pedig az átélt trauma miatt kissé (jócskán) labilis, így nehéz bármelyikükkel is azonosulni. Másfelől viszont vannak érdekes pillanatai is, ez az oka, hogy még nem adtam fel
Az, aki nem bírja a belső szervek és a vér látványát, óvatosan kezdjen bele, mert elég realisztikusan mutatják a baleseti sérüléseket és műtéteket.
The Man Living in Our House/Sweet Stranger and Me
Csatorna: KBS2
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Soo Ae (Queen of Ambition, Mask), Kim Young Kwang (Love Rain, Pinocchio, D-Day), Lee Soo Hyuk (The Scholar Who Walks at Night, Neighborhood Hero, Lucky Romance), Jo Bo Ah (Surplus Princess, Monster), Kim Ji Hoon (Wish Upon a Star, Flower Boy Next Door, Goddess of Marriage)


A történet:
Hong Na Ri édesanyja halála után visszatér a vidéki házukba - és ott egy totál idegen fiatal fickót talál, aki azt állítja, ő a mostohaapja! Na Ri persze eleinte abszolút nem bízik benne, hiába mutat házassági regisztrációt, hiába állítja, hogy mostantól úgy fog törődni vele, mintha a saját lánya lenne. Idővel azonban rá kell jönnie, hogy a felbukkanó hitelezőkkel szemben csak a "mostohaapa" tudja megvédeni a szülői házat, ráadásul az idegen valójában nem is annyira idegen számára.

Van pár rendkívül idegesítő és pofátlan karakter ebben a történetben, akiket legszívesebben lecsapnál, de a két főszereplő közös jelenetei szerencsére minden alkalommal gyorsan feledtetik a bosszúságokat. Soo Ae-t most látom először komika-szerepben és nagyon csípem a játékát is meg a karakterét is: egy nagyon egyenes, őszinte, lágy szívű, csetlő-botló leányzót. Kim Young Kwang és Lee Soo Hyuk szintén szívesen látott vendégek, a történet maga pedig garantált szórakozás.

  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése