2016. november 27., vasárnap

NOVEMBERI DRÁMAKÖRKÉP II.

Entourage
Csatorna: tvN
Műfaja: fekete komédia, dráma
Részek száma: 16
Szereplők: Seo Kang Joon (Cunning Single Lady, Hwajung, Cheese in the Trap), Jo Jin Woong (Chuno, Beyond the Clouds, Signal), Lee Kwang Soo (Nice Guy, It's Okay It's Love, Dear My Friends) 


A történet:
Az azonos című amerikai sorozat feldolgozása. A főszereplője egy fiatal színész, Cha Young Bin, akinek felemelkedőben van a csillaga. Neki és a három barátjának, valamint az ügynökség vezetőjének az életébe kínál betekintést a sorozat, mármint abba az átlagember számára idegen, csillogónak tűnő, de valójában elég kíméletlen világba, amelyben a sztárok élnek.

Sokkal többet nem is tudok mondani a sorozatról, mert az eredeti amerikai változatot nem ismerem, ezt pedig őszintén szólva az első rész felénél abbahagytam. Ebből senki se vonja le azt a következtetést, hogy ennyire rossz, valószínűleg csak nem az én ízlésemnek való. Az a kevés, amit láttam belőle, annyira  érdektelennek tűnt, hogy ilyennel ritkán találkoztam még koreai sorozatnál - és a kitartóbb nézők hozzászólásaiból ítélve sajnos később sem várható, hogy igazán kiforrott történetté alakul. Kár, mert amúgy Jo Jin Woong-ot és Seo Kang Joon-t kedvelem.



Father, I'll Take Care of You
Csatorna: MBC
Műfaja: családi
Részek száma: 50
Szereplők: Kim Jae Won (May Queen, Scandal, Hwajung), Park Eun Bin (Secret Door, Entertainer, Age of Youth), Lee Tae Hwan (Please Come Back, Mister, W)


A történet:
Egy hatvan felé járó házaspár épp elkezdené élvezni a hátralévő arany éveket, amikor beállít hozzájuk a két felnőtt gyermekük családostól, majd nem sokkal később újabb ilyen-olyan rokonok jelentik be magukat a házba hosszabb tartózkodásra. Az eddig tágasnak tűnő több szintes épület hirtelen szűkössé válik, ráadásul az sem biztos, hogy ennyi különféle ember sokáig megfér békében a közös fedél alatt.

Nem kezdtem volna bele a sorozatba, ha nincs a három főszereplő. Rájuk nincs is túl sok panaszom, amikor a színen vannak, sőt várom is a jeleneteiket. Az idősebb karakterek azonban teljesen ugyanolyanok, mint az összes többi figura ötven évtől fölfelé a családi doramákban. Vagyis az idő java részében három dolgot csinálnak: aigoo-znak, áskálódnak és önsajnálatban dagonyáznak. Ezért az ő jeleneteiket legtöbbször szívesen áttekerném. 



Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
Csatorna: MBC
Műfaja: sport, romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Lee Sung Kyung (Cheese in the Trap, Doctors), Nam Joo Hyuk (Who Are You - School 2015, Cheese in the Trap, Moon Lovers), Lee Jae Yoon (Golden Rainbow, Heart to Heart, Another Oh Hae Young)


A történet:
Bok Joo tulajdonképp egy átlagos főiskolás lány, leszámítva, hogy nem túl nőies sportágat választott hivatásul: a súlyemelést. Mindez azonban egészen addig nem zavarja, amíg nem találkozik egy sármos orvossal, Jung Jae Yi-vel. Hogy több időt tudjon eltölteni a közelében, beiratkozik hozzá egy fogyókúrás programra. Egyúttal összeakad a középiskolai osztálytársával, Joon Hyung-gal, aki időközben szintén sportolásra adta a fejét: úszó lett. Kiderül, hogy első szerelme és régi iskolatársa közeli rokonok...

A forgatókönyvíró előző munkái miatt reménykedtem benne, hogy jó vígjátékot kapunk, és egyelőre nem csalódtam egyáltalán! Lee Sung Kyung ugyan az életben modellkedik is, túl magas és vékony egy súlyemelőnő szerepére, de ezen az aprócska zavaró körülményen túl tudtam tenni magam, mert minden tőle telhetőt megtesz, hogy hitelesen alakítsa a szerepét. Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem, akkor: cuki! Nagyon kedvelem az ilyen önálló, eleven, nem szolgalelkű, ugyanakkor aranyosan esetlen női karaktereket. Rám, mint nézőre, minden héten számíthat a sorozat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése