2017. március 22., szerda

MÁRCIUSI DRÁMAKÖRKÉP

Idő híján nem sok új sorozatba kezdtem bele mostanában, úgyhogy ebben a hónapban rövid lesz a körkép. 

Father is Strange
Csatorna: KBS2
Műfaja: családi, vígjáték
Részek száma: 50
Szereplők: Lee Joon (Iris II, Gap Dong, Vampire Detective), Jung So Min (Playful Kiss, Big Man, D-Day), Lee Yoo Ri (Come! Jang Bo Ri, Super Daddy Yul), Ryu Soo Young (Ojakgyo Brothers, Two Weeks, Endless Love), Kim Young Chul (Iris, The Princess' Man, Beyond the Clouds), Kim Hae Sook (Cain and Abel, Hotel King, Marriage Not Dating, Saimdang - Light's Diary)


A történet: 
Ahn Joong Hee idolból lett színész, de annak is csapnivaló, ráadásul hisztis, beképzelt, nehezen elviselhető. Nem csoda, hogy újabban alig kap munkát. Amikor egy apa-fiú kapcsolatról szóló tévésorozat szereplőválogatásán rávilágítanak, hogy azért képtelen valódi érzelmeket közvetíteni, mert ő maga sincs jóban a szüleivel, magába száll egy kicsit. Nekiáll, hogy megtalálja az apját, akit soha nem ismert...

Eredetileg nem nagyon szándékoztam újabb 50 részes családi sorozatba kezdeni a "másik Father" mellett. Aztán mivel annyi jót hallottam az első epizódokról, mégis belenéztem... és nem bántam meg. Habár még csak 6 részt láttam, a Yoona's Street óta nem találkoztam ennyire szórakoztató hétvégi sorozattal, ami nem szenved a karikatúraszerű, bosszantó, sopánkodó, ájuldozó mellékszereplőktől és klisés történetszálaktól. Ryu Soo Young és Lee Yoo Ri párosa egyenesen szenzációs, de külön-külön is nagyon bírom őket! A címszereplő családfő, akit Kim Young Chul játszik, annyira kedves, jószívű és szeretetreméltó, hogy el sem hiszem, hogy ő játszotta a The Princess' Man hataloméhes nagyhercegét. És mivel az Ojakgyo Brothers producere is dolgozik a sorozaton, megvan rá a remény, hogy később sem ül le a történet.




Strong Woman Do Bong Soon
Csatorna: JTBC
Műfaja: fantasy, krimi, romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Park Hyung Shik (Nine: Nine Time Travels, High Society, Hwarang), Park Bo Young (The King and I, Oh My Ghost), Ji Soo (Angry Mom, Page Turner, Moon Lovers)


A történet:
Bong Soon első ránézésre egy pöttöm, törékeny fiatal lány. De aki ujjat húz vele, hamar megtanulja, hogy a látszat csal. Hősnőnk ugyanis természetfeletti fizikai erővel született, ami a családja nőtagjai között generációk óta öröklődik. Az édesanyja is rendelkezett ezzel az erővel, azonban idővel elveszítette, mert az "áldás" csak addig működik, amíg becsületes módon használják. 
Bong Soon titkos szerelme egy fiatal rendőrtiszt, aki a nőies, finom lányokat szereti, ezért igyekszik elrejteni előtte a fura tehetségét. Ahn Min Hyuk, a gazdag cégtulajdonos előtt azonban lelepleződik, amikor néhány garázda alakot tesz ártalmatlanná - a fiatal örököst nem rettenti el a herkulesi erővel rendelkező kishölgy, sőt, felfogadja maga mellé testőrnek... 



Nagyon vártam ezt a sorozatot a főszereplők miatt, és idáig nem is okoztak csalódást. Park Bo Young aprócska, de valahogy elhiszem neki, hogy simán a vállára dob egy megtermett férfiembert, Park Hyung Shik méltatásától pedig inkább eltekintek vészes elfogultságom miatt. A kettejük közötti kémia a forrása mindannak, ami jól működik a sorozatban. Persze nincsen rózsa tövis nélkül, maga a történet lehetne feszesebb és összeszedettebb, a viszony a vígjátéki hangulat és a sötétebb, hátborzongatóbb részek között lehetne kiegyensúlyozottabb. A humor esetenként elég altáji, és az sem világos, hogy egyes erőszakos jeleneteket miért kellene viccesként elfogadnunk. De ha túl sokat nem akarunk agyalni, és eltekintünk a bosszantó részletektől, egy tényleg szórakoztató komédiát kapunk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése