2019. május 10., péntek

E-mail Koreából

Kedves Blogolvasóim!

E-maileket kaptam Koreából. Ilyen még sosem történt, most meg egyszerre három!? Meg is hatódtam egy pillanatra. Hízelgő, hogy a Föld másik oldaláról hirtelen felfedezték szerény kis blogomat...

Vagy mégsem? A guglifordító hamar megvilágította, hogy ez a váratlan érdeklődés nem a blognak szól. A leveleket küldő személyek a a fotóik eltávolítását kérik.

Konkrétan nem tudom, mely fotókra hivatkoznak koreai barátaink, mivel az általuk küldött mellékletek számomra megnyithatatlanok (bocsi, de sem én, sem a laptopom nem tud mit kezdeni a furi kiterjesztésekkel). A blogon felhasznált képek többsége tudomásom szerint a sorozatok hivatalos poszterei. Nehéz megérteni, hogy ezek illusztrációként való felhasználása miért sérti bárki jogait, főleg, hogy se nekem nem származik e tevékenységből semmi hasznom, se az illető jogtulajdonosnak bármiféle bevételkiesése. De voltaképpen mindegy is, mert a hamarosan életbe lépő EU szabályozás úgyis választás elé állítana, hogy vagy én törlöm a mások által előállított tartalmakat, vagy a Blogger törli a sok év alatt összehordott csacskaságaimat.

Szóval törvénytisztelő emberként úgy döntöttem, minden képet eltávolítok a blogomról, a saját cuccaimat kivéve. Semmiképpen sem szeretnék idegen tollakkal ékeskedni, és azt sem venném a lelkemre, ha az érintett személyek megélhetése veszélybe kerülne a felelőtlen hobbitevékenységem miatt. Így tehát mostantól illusztrációszegény lesz a blog, legalábbis addig, amíg nem találok ki valamilyen - mások számára is elfogadható - megoldást. Ha egyebet nem, majd rajzolok. Bár nem hiszem, hogy azzal túl sokan jól járnánk... :)






1 megjegyzés:

  1. Kedves Jackimi!

    Egy próbát megérne! Én érdeklődéssel várom!:) :)

    jucaca

    VálaszTörlés