2011. július 11., hétfő

SOROZATISMERTETŐ - Love and Marriage (Szerelem és házasság)


Love and Marriage (Szerelem és házasság)
Alternatív cím: Love Marriage
Készült: 2008
Részek száma: 16
Műfaj: Romantikus vígjáték
Szereplők: Kim Min Hee
                 Kim Ji Hoon 
                 Yoon Se Ah 
                 Park Ki Woong


Amint a címe is mutatja, a sorozat a szerelem és a házasság hálás témáját járja körül. A főszereplő lányzó, a 27 éves Lee Kang Hyun sikeres párkapcsolati menedzser egy házasságközvetítő irodánál. A vőlegénye joghallgató, akivel a szülei is meg vannak elégedve, vagyis sínen van a boldogság felé. Minden szép és jó mindaddig, amíg egy malőr miatt ki nem rúgják a munkahelyéről, és ezzel egyidőben drága párja is szakít vele, nem bírván elviselni a lány erőszakosságát, amellyel a hőn áhított ügyvédi pálya felé taszigálja.
Kang Hyun nagy nehezen állást talál egy másik irodánál, (a neve Last Love – Utolsó szerelem). Csakhogy ehhez azt kell hazudnia, hogy ő maga is elvált – mivel ez a házasságközvetítő kizárólag elvált alkalmazottakat foglalkoztat, és ilyen ügyfelekre specializálódott.
Igen ám, de munkahelye tőszomszédságában egy ügyvédi iroda van, amely – minő meglepetés! – válóperekkel foglalkozik. És ebben az ügyvédi irodában kezd dolgozni az ő exe, ráadásul pedig az a válóperes ügyvéd, (Kim Ji Hoon alakításában) akit előző munkahelye elvesztéséért okol.
Innentől kezdve adott minden, hogy jól szórakozzunk egy jó kis félreértésekkel, apróbb és nagyobb hazugságokkal, válásokkal és házasságokkal megspékelt vígjátékon. Hogy ez a gyakorlatban mennyire valósult meg, az már más kérdés. 
Én az egész sorozatot kizárólag Kim Ji Hoon miatt néztem. A Wish Upon a Star-ban szintén ügyvédet alakított, de az már későbbi, 2010-es sorozat. Úgy látszik, megtalálják az ügyvédes szerepek, nyilván mert jól áll rajta az öltöny. Az előbb említett sorozatban hideg fejű, érzéketlennek tűnő pasi volt. Itt más a karaktere, barátságosabb és nyíltabb – de azt kell mondjam, egyúttal unalmasabb is.  
Kim Min Hee-t még nem láttam semmiben, érdekes arcú, szimpatikus színésznőnek tűnik, de túl nagy nyomot a játékával nem hagyott bennem. A ruhák, amiket ráadtak, néha komolyan kiverték a biztosítékot, a fejfedőiről nem is beszélve. Lehet, hogy a vénkisasszonyos frizuráját akarták takarni, de csak még rosszabb összhatást értek el vele.


 
A sztoriról mit mondhatnék el anélkül, hogy túl sokat árulnék el a történetből? Az első 10 rész egészen szórakoztató volt (persze nem az a fajta, aminél az ember leesik a székről a röhögéstől). Utána azonban sorra előkerültek a koreai sorozatoknál megszokott klisék, mint például az, hogy hősünk a hátára kapja a főhősnőt, vagy hogy a féltékeny ex látványosan mindenki előtt szájon csókolja, konfliktushelyzetnek pedig a jól bevált fogás, hogy a szülők csakazértse egyeznek bele a lányuk párkapcsolatába.
Ez egyébként újra meg újra meglep ezekben a távol-keleti sorozatokban. Itt is volt egy olyan rész, amikor az anya megkergeti a 27 éves lányát, mert nem töltötte otthon az éjszakát. Eltűnődtem rajta, vajon megnézték-e az utóbbi 20 évben a naptárat? Már régen átléptünk a XXI. századba…
Volt még néhány logikai bukfenc, amit nehezen emésztettem meg. Például az, hogy Kang Hyun miért fordul el a szerelmétől csak azért, mert az anyja el akart válni az apjától, és épp őt választotta válóperes ügyvédnek. Vagy alig pár hónapnyi kapcsolat után mi ez a “tartsunk 1 hónap szünetet” dolog? Ami pedig végképp betette a kiskaput: a 11. részben szabályos kis születésnapi ünnepséget tartottak Kang Hyun anyja menopauzájának tiszteletére!!!
Összességében olyan sorozat volt ez, amelyet az elején élveztem, de a közepére elvesztettem az érdeklődésemet, és az erőltetett konfliktusok miatt, amelyekkel valószínűleg csak ki akarták tölteni a 16 epizódnyi ötlethiányt, csak keservesen értem a végére.
Magyar fordításról egyelőre nem tudok.
Tetszési indexem: 5/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése