2012. április 28., szombat

Dorama-divat II. rész


A női divat is tartogat igazi meglepetéseket. Hivatalos alkalmakra egyszerre lehet ízléses és elegáns a térdfölöttig érő kockás tweedkabát fekete harisnyával és harang alakú fehér tollas nemezkalappal. Utóbbi akkor igazán előnyös, ha nem volt időnk megmosni a hajunkat, mert sietnünk kellett. Az összeállítás egyébként 2008-ból való, a Love and Marriage című sorozatból.


Egy igazán emlékezetes fellépő öltözék a ’Greatest Love’ kollekció egyik darabja, 2011-es. Ez a ruha azt sugallja, hogy merjünk igazán formabontóak lenni. Az egyébként hagyományos fazonú, fényes anyagból készült pasztellszínű tunikát feldobhatja a kívül hordott válltömés óriási strasszkő-díszítéssel, valamint a mellrész alá applikált tüllfüggöny. 


 
Azoknak, akik a húszas éveik derekán is fiatalosak akarnak maradni, javasoljuk ezt a csupafodor, kislányos ’Boys Over Flowers’ miniruhát. Természetesen az egész komplementerszínek tobzódásában az igazi, sárga fülbevalóval kiegészítve. (Köszönet a beküldőnek, Tokkinak)


Munkaruházat terén sem muszáj ragaszkodnunk a konvenciókhoz. Ha mezőgazdasági tevékenységet folytatunk, öltözködésünk akkor is lehet egyedi és könnyen megkülönböztethető. Íme egy 2006-os darab, a ’The Vineyard Man’-ből, amely ékesen bizonyítja az ezen a téren megnyilvánuló kreativitást. Hordjunk széles karimájú szalmakalapot három számmal nagyobb kockás férfiinggel. Természetesen a praktikumhoz munka közben ragaszkodni kell, ezért a fekete-fehér virágmintás török fazonú bugyogóhoz húzzunk gumicsizmát.


A réteges téli öltözködéshez friss tippeket kaphatunk a 2012-es ’Wild Romance’-ből. Kék, nyuszis pulóver fölé húzzunk norvég mintás termomellényt és mustársárga télikabátot, amelyhez stílusosan passzol a szürke sál és állvédős-fülmelegítős sapka.



A dél-koreaiak tudvalevően állatszerető népek. Ez nemcsak a konyhaművészetükben, hanem a divatjukban is megmutatkozik. A következő darabok híven árulkodnak erről
– például ez a kockás nadrággal hordott cicamintás, kapucnis melegítőfelső (2010, Personal Taste).


A macskaőrület nemcsak a felsőruházatban hódít. A randizáshoz kötelező darab ez a ’Heartstrings’ modell 2011-ből. De vigyázat! A maxiszoknyán több sorban futkározó cicamicák az utcán is magára vonhatják a férfiszemeket.


Egy másik ’Heartstrings’ darab ez az ellenállhatatlanul cuki rövidujjú szabadidőfelső nyuszifüles kapucnival. (Köszönet érte a beküldőnek, Tokkinak)


 
Cuki, hóbortos és elragadó – ez a három szó jut eszünkbe először, ha meglátjuk ezt a plüssmacikból összeállított gallért. A különleges modell a 2012-es ’History of the Salaryman’ egyik legeredetibb kiegészítője.


És végül, (bár reméljük, nem utoljára) ha már állatminta, hadd idézzük fel újra a ’Wild Romance’ különleges stílusát. Környezetvédőknek is ajánlott ez a fiatalos pulóver, amelyet téli erdő, kisrókák és szarvasok motívumai díszítenek.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett az összeállítás!~^^
    Üdv Tokki

    VálaszTörlés
  2. Kedves Jackimi,

    régóta olvasom a blogod, és mit ne mondjak, a két divatos posztod a kedvencem:D Magam is imádom a doramák öltözékeit, igazi fétis ez nálam^^ Az összefoglalóid nagyon jók, igazán éles szemmel találtál rá a különleges darabokra:)

    Mit ne mondjak, a Full Houseban például a falra tudtam volna mászni a csónaknyakú és mélyen "dekoltált" férfi pólóktól :D Viszont azt imádom, ha ilyen kis norvég- és állatmintás motyó van a szereplőkön, férfiakon-nőkön egyaránt:)

    Ha lenne harmadik része a sorozatnak, akkor feltétlenül írd bele, hogy valamiért a koreaiak szemében az igénytelenség, és "proliság" netovábbja az, ha a nőknek dauerolva van a haja :D A Last Scandalben is a nőcinek ilyen hajat csináltak, és a Color of the Womanben is, amikor ki akarta csípni magát a csajszi, bedaueroltatta, és mindenki nézte nagy szemekkel :) Meg, ahogy elnézem, a lógos göncök is az igénytelen kategóriát dúsítják:) A másik, amit én észrevettem, hogy akárhányszor, ha megszépítik a fő karaktert, vagy elegáns partyra kell menni, akkor a hosszú estélyik helyét a kis rövid koktélruhák veszik át...bazinagy szőrmemellényekkel:D:D

    Ahh, nagy örömmel olvastam a két divatos posztod, és rendszeren visszatérek nézegetni őket:) Várom további posztjaid is, remélem lesz még a divattal foglalkozó írásod:)

    Üdvözlettel:
    A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Aprile, én is örülök, ha jól szórakoztál a divatbemutatónkon, természetesen lesz majd folytatás, amint összegyűlik hozzá a megfelelő számú kollekció.
      Azonkívül kaptam ötleteket pl. kiegészítők tekintetében is, hiszen káprázatos csatok, hajráfok, kalapok és ékszerek egészítik ki a sorozatszereplők szereléseit :-)

      Törlés