2013. március 11., hétfő

Újra dél-koreai sorozat a magyar tévében!

Március 18-tól minden hétköznap 21 órától az M2-n a Pasta című dél-koreai sorozat.  Tudomásom szerint ez lesz az első, modern korban játszódó széria, amit magyar televízióban vetítenek, úgyhogy a szinkronra különösen kíváncsi leszek. Főleg arra, melyik magyar színész lesz képes akárcsak félig visszaadni Lee Sun Gyun orgánumát, akit én csak úgy nevezek: a HANG - aki már hallotta eredetiben beszélni, az tudja, mire gondolok.
Magáról a történetről annyit, hogy 2010-ben készült, főzős-romantikus, lévén, hogy egy olasz étterem konyhájának mindennapjaiba pillanthatunk bele. A sztori felépítése és a karakterek csak azoknak lesznek újszerűek, akik eddig még nem láttak hasonló jellegű dél-koreai sorozatot. Egyéni véleményem szerint kezdetnek nem rossz választás (bár lehetne sokkal jobb is), érdekes és szórakoztató, talán a témája miatt könnyebb is befogadnia a nyugati sorozatokhoz szokott közönségnek, miközben megtartja a jellegzetes dél-koreai sorozat-hagyományokat, úgyhogy azok is tehetnek vele egy próbát, akik csak és kizárólag a történelmi sorozataikra vannak ráhangolódva.



13 megjegyzés:

  1. Már alig várom a holnapi napot!!!
    Nekem Lee Sun Gyun = Mr. Sexy Voice :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem elég vérszegényre sikeredett ez a szinkron. Hiányolom a feszültséget, az izzást. LSG magyar hangja nagyon halovány. Talán csak Alex hangját sikerült úgy-ahogy eltalálni. Persze ne várjuk, hogy magyar hangon fog megszólalni Mr. Sexy Voice, de akkor is, csalódás a hang. Mindezektől függetlenül én is nézni fogom, mert a Pasta az Pasta :).

    VálaszTörlés
  3. Egyelőre óriási csalódás. Kíváncsian várom, mi az, amiért jónak tartják..ezer jobbat lehetett volna műsorra tűzni.

    Viszont nagyon szép a blogod. Koreaiból fordítod a filmszöveget, vagy angolból?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, amit a blogról írtál :-).
      Angolból fordítok - nem tudok olyan jól koreaiul, hogy kapásból onnan fordítsak, bárcsak tudnék...

      Törlés
  4. Nekem sem tetszik a Pasta. Mr. Szexi Hang stílusa pedig Gordon Ramsay-re hajaz. Ráadásul elég unalmas is.

    A szinkronok szörnyűek. Én biztos nem fogom nézni.

    VálaszTörlés
  5. Jaj, látom nem vagyok egyedül ezzel a szinkron témával. Tegnap este gondoltam, belenézzek, lekéstem a 21.00-os vetítést, megvártam a hajnalit, de lassacskán vertem a fejem a falba. Borzalmas ez a szinkron, 10 perc után feladtam. Szerintem valahogy senkit se találtak el, de amikor az idősebbek is megszólaltak, az volt a vég. Akkor kapcsoltam ki a tv-t. :D
    Szerintem inkább letöltöm. :)

    VálaszTörlés
  6. szerencsémre, vagy sem, nincs időm szinkronnal nézni, 2 részt láttam eddig belőle, én szépen kivárom, amíg elkészül a felirat hozzá

    VálaszTörlés
  7. Kedves Jackimi!
    Jó olvasni a blogodat:) Én is korea-rajongó vagyok:))
    Nemrég megnéztem a Pasta-t, az első pár részt magyarul, de aztán áttértem a koreaira, angol felirattal. Azt írtad, h lehetett volna jobb mai korban játszódó sorozatot is választania a magyar tv-nek. Kérlek írj néhényat, h szerinted mit érdemes megnézni, ami nem történelmi sorozat! nagyon köszi:)) Sophie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv a blogon!
      Hogy mit érdemes megnézni? Kattints a Dorama-listámra (fejléc alatt) és szerintem nem csak néhányat találsz :-)

      Törlés
  8. A Pasta hatására megnéztem Lee Sun Gyun több sorozatát is, de szerintem a Pasta a legjobb, főleg mert ebben a csaj is az ővé lesz a végén, nem mint a Loveholic-ban, ami amúgy is rém unalmas egy film. :-) A My Sweet Soul és a Golden Time is tetszett, bár utóbbiban voltak idegesítő jelenetek, de azért ezt a kettőt is levetíthetnék a magyarok. A Golden Time miatt kicsit elegem lett a kórházból, így a White Towert még nem vállaltam be, de majd rászánom magam. A Triple-nek a sztorija gyenge, amúgy vannak benne jó jelenetek és az a karakter is tetszik, akit alakít benne. A Taereung National Village történetétől szintén nem voltam elragadtatva, az egyetlen jó dolog, hogy van benne fürdőgatyás jelenete. :-) A Coffee Prince-ben az ő karaktere jó, a sorozat viszont szerintem borzalmas, bár időnként humoros. A Lovers-ben az esetlen, kétbalkezes figurája elviselhetetlen számomra, úgyhogy azt sem bírtam megnézni, a Thousand Years of Love-ban meg még meg sem leltem. A Fugitive Lee Doo-young négy részére nagyon kíváncsi lennék, de még nem sikerült teljesen megtalálnom, ráadásul amit láttam belőle, azt is angol felirat nélkül. :-( A Loveholic (MBC, 2003), Dad Romeo, Mom Juliet (MBC, 2003), Sweet 18 (KBS, 2003), Semi-transparent (KBS, 2004), Dr. Love (KBS, 2004), Love of a Spider Woman (KBS, 2005), Innocent Love (KBS, 2005), Behind (MBC, 2006) sorozatokról, amikben állítólag szerepel, még csak leírásokat sem találok a neten ilyen címekkel. Ti ezekről tudtok valamit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Loveholic-ban láttam egyedül, a Sweet 18-at is ismerem, de abban tuti nem szerepel, a többiről még életemben nem hallottam.
      Nem tudom, honnan szerezted ezeket az infókat, de inkább ebből indulj ki: http://wiki.d-addicts.com/Lee_Sun_Gyun
      Itt megvan a teljes filmográfiája, de ilyen címeket nem találni benne.

      Törlés
    2. Én is wikipediáról vettem a listát, csak egy másik oldalról, ez alapján kerestem meg a filmjeit, sorozatait.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Lee_Sun-kyun
      Az az érdekes, hogy Loveholic címmel egy 2003-as és 2005-ös is fel van sorolva, amiből a 2005-ös elérhető, gondolom ezt láttad te is, a 2003-asról mintha találtam volna valamiféle trailert YouTube-on, tehát elvileg létezik egy másik is, de a sorozat nincs sehol...
      A Sweet 18-t én is végignéztem, abban tényleg nem szerepelt, ahogy a Make It Big című filmben sem láttam felbukkanni, igaz csak átpörgettem, mert nem nagyon tetszett. A Boss X-File-ban sem jött be a szőke hosszú hajával, így inkább azt is hagytam. :-S
      Fugitive Lee Doo-young vagy Domangja Lee Du Yong film négy részét nem tudod, hol lehetne elérni legalább angol felirattal?
      http://wiki.d-addicts.com/Fugitive_Lee_Doo_Young
      http://www.kbs.co.kr/drama/domangja/
      http://www.koreandrama.org/?p=23365
      Valamint az Our Town (2007), Paju (2009), Petty Romance (2010), Officer of the Year (2011), Helpless (2012) filmekhez is keresek magyar feliratot. Ebben tudnál esetleg segíteni?

      Törlés
    3. Filmfeliratokat az ázsiafilm.hu-n érdemes keresgélni, de megmondom őszintén, nekem a koreai mozifilmek sokkal kevésbé jönnek be, mint a sorozatok, tehát túlságosan nem vagyok a témában tájékozott.

      Törlés