2014. július 30., szerda

SOROZATISMERTETŐ - Emergency Couple



Készült: 2014
Részek száma: 21
Műfaj: orvosi, romantikus vígjáték 
Szereplők:  
Song Ji Hyo  (Goong, Mandate of Heaven) 
Choi Jin Hyuk (Pasta, Panda and Hedgehog, Gu Family Book, Heirs) 
Lee Pil Mo (The Sons of Sol Pharmacy House, Kim Soo Ro) 
Choi Yeo Jin (Snow Queen, Dream, Incarnation of Money)

Megmondom őszintén, ennek a doramának csak úgy ímmel-ámmal álltam neki. A nem sokkal korábban látott, hasonló témájú Sly and Single Again nem szította fel túlzottan a lelkesedésemet az elválós-aztán-újra-összejövős történetek iránt. Ráadásul nem vagyok túl nagy rajongója Song Ji Hyo színésznőnek sem. A szereplőgárdából egyedül Choi Jin Hyuk tudott kedvet csinálni a sorozathoz. Ehhez képest végül nem is a “ki kivel jön össze” lett a legérdekesebb aspektusa a számomra, hanem a főhősnő útja az önmegvalósítás felé.
A történet egy csúnya válással indít. Oh Chang Min orvostanhallgató és gazdag szülők gyermeke (a drága mamit a Smile, You-ban és a Secret Garden-ben már bizonyított Park Yoon Geum játsza, akit imádok utálni és itt sem ábrándított ki). Hősünk a dietetikusként dolgozó felesége, Jin Hee miatt nem tud orvosi pályára lépni, gyógyszerügynökként tengődik. Ez és sok minden egyéb probléma fajul végül a pár viharos szakításáig. Innentől kezdve akár boldogan is élhetnének egymás nélkül, ám pár év múlva egy különös helyzet ismét összekényszeríti őket: mindketten ugyanannak a kórháznak a sürgősségi osztályára kerülnek gyakornokként.
Namármost Oh Jin Hee helyzete nem épp rózsás. Gyakorlatilag minden körülmény ellene játszik. Chang Min még a gondolatát sem bírja elfogadni, hogy a volt felesége végül sikeresen kijárta az orvosi egyetemet, ezért mindent elkövet, hogy kiutálja a kórházból. A többi gyakornok már eleve előítélettel közelít az idősebb, 30 feletti nőhöz, aki ráadásul egy malőr miatt rögtön az első napján a főnökénél is kihúzza a gyufát. Mégis, bulldogszerű makacssággal kapaszkodik a gyakornoki posztba és elhatározza, azért is bebizonyítja mindenkinek, hogy alkalmas az orvosi hivatásra. Ez aztán számtalan szorult helyzet és kacagtató szituáció okozója lesz a sürgősségi osztályon, ami miatt a néző sem tud unatkozni egyetlen percig sem.

Mielőtt rátérnék arra, melyik szereplőt miért imádtam annyira a sorozatban, még megemlítem, hogy a szakmai részletekbe olyan precízen beleásták magukat a készítők, és olyan meggyőzően adták elő a színészek, hogy – legalábbis nekem, laikusnak – abszolút valódi és hihető orvosi helyzeteket teremtettek.
Kiemelném az első számú kedvencemet a gyógyító csapatból, Gook dokit, akinek már az első színrelépésénél végem volt. Hogy lehet egy ilyen szigorú, cinikus, munkamegszállott karakter – ezt a prototípust már jól ismerjük a Vészhelyzetből vagy akár a Good Doctor-ból – a maga mogorva módján ilyen szórakoztató?


Egyébként a sorozat rajta kívül is hemzseg a jópofa figuráktól, gyakorlatilag egy sincs, akit megsimogattam volna egy kisbaltával. Ennek oka, hogy hiányzik belőle a velejéig romlott keverőgép, és a casting is eléggé belenyúlt a tutiba. Főhősnőnk csetlő-botló, néha hisztis, néha undok, de nagyon emberi. A főhős kissé jobban hajaz a megszokott alfahím-típusra: zsarnok, bunkó és gyakran iszonyúan gyerekes. Az a fajta, akinél kiválóan érvényesül a nőnemű sorozatnézők kettős mércéje: a való életben mindannyian nagy ívben elkerülnénk, ugyanakkor egy romantikus komédiában, főleg ha úgy néz ki, mint Choi Jin Hyuk, és ráadásul fejlődőképesnek bizonyul, simán hajlamosak vagyunk neki mindent megbocsátani.


Aztán itt van a már említett banya-anyu, a nevetséges hacukáiban és az abszolút hozzá nem illő kislányos hajviseletével. Szörnyen utálatos, de a hátterét ismerve némiképp vele is együtt lehet érezni. A hősnő rokonai pedig enyhén alternatívak, főleg a lázadó húg és annak kis családja, köztük a világ legimádnivalóbb csecsemőjével, aki már most igazi színésztehetség, komolyan! És muszáj még megemlíteni Shim doktornőt, akinél megértőbb, intelligensebb mellékszereplőt elvétve találni. 




Ennyi dicsérő szó után következzenek az Emergency Couple gyenge pontjai. Például nem értem, miért kellett a hosszabbításban (mivel a sorozatot az eredetileg tervezettel ellentétben pár epizóddal megtoldották) hirtelen személyiség-transzplantációt végezni a szereplőkön? Gyenge magyarázatot kapunk arra, hogy Jin Hee miért gondolja meg magát szinte egyik percről a másikra, illetve az is nagy kár, hogy Gook dokinak a végére elég méltatlan szerep jut. Ezek a dolgok kicsit elhomályosítják az amúgy kielégítő finálét.
Tetszési indexem: 8/10.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Jackimi ,

    köszönöm az újabb sorozatismertetőket és hogy megosztod a véleményeidet is , nagyon szeretem olvasgatni őket.

    VálaszTörlés