2015. február 5., csütörtök

FEBRUÁRI DRÁMAKÖRKÉP II.

Shine or Go Crazy
Csatorna: MBC
Műfaja: történelmi, romantikus, vígjáték
Részek száma: 24
Szereplők: Jang Hyuk (Thank You, Chuno, Tree with Deep Roots), Oh Yeon Seo (Dong Yi, Medical Top Team), Lee Ha Nui (Pasta, Partner, Modern Farmer), Im Joo Hwan (Snow Queen, Tamra the Island, What's Up?)

A történet:
Sok száz évvel a Csoszun kor előtti időkben egy goryeo-i herceg születésekor azt jósolják, hogy bajt fog hozni a királyságra, ezért gyerekkorában száműzik a hegyekbe. Felnőttként tér vissza az udvarba, mert királyi apja a segítségét akarja kérni a trón védelmében. Orgyilkosok támadnak az uralkodóra és mérgezett tőrrel sebesítik meg, Wang So herceg feladata, hogy felkutassa őket és bosszút álljon rajtuk. Idegen földre tett útja során hozza össze a sors egy kereskedőklán ifjú úrnőjével, akiről nem is sejti, hogy a Balhae birodalom elveszett hercegnője, aki csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a haláltól csecsemőkorában.

Érdekes meseként kezdődik a történet, és habár a műfaj szokványos elemeit nem nélkülözi - baljós átkok, éjjel száguldozó fekete ruhás orgyilkosok, udvari intrikák, fiúnak öltözött lány - engem az eddig lement részek elég jól lekötöttek. Egy bánatom van csak: Jang Hyuk teljesen azt a benyomást kelti, mintha Gun (a Fated to Love You-ban játszott karaktere) utazott volna vissza a múltba, mert teljesen ugyanazok a hanglejtések, túljátszott gesztusok és idegborzoló kacagás köszön vissza a játékában. Jobban örültem volna, ha valami eredetibb módon próbálják jellegzetessé tenni a szerepét. A díszletek és a kosztümök azonban szokás szerint lenyűgözőek, és egyelőre elég könnyed a hangulata is.


Maids
Csatorna: JTBC
Műfaja: történelmi, akció, romantikus dráma
Részek száma: 20
Szereplők: Jung Yoo Mi (Dong Yi, Rooftop Prince), Oh Ji Ho (Fantasy Couple, Queen of Housewives, Chuno), Kim Dong Wook (Coffee Prince, Partner), Lee Shi Ah (She's So Lovable)

A történet:
A korai Csoszun korban járunk. A Gook Yoo nevű nemesembert felségárulás vádjával kivégzik, egyetlen lányát, In Yub-ot a saját esküvői ceremóniájáról ragadják el a vőlegénye karjaiból. A lány egyik napról a másikra rangjától fosztott, nincstelen rabszolgává válik, ráadásul annál a háznál, ahol korábban mindig szívesen látott vendég volt. El kell tűrnie, hogy megalázzák, kigúnyolják, és nem csak a cselédek, akiknek korábban parancsolt, de az a nemeskisasszony is, akit addig a legjobb barátnőjének tartott. A cselédszálláson a legalantasabb munkát végeztetik vele, ráadásul mellé adják őrnek a ház bizalmas szolgáját, a hallgatag, titokzatos, kíméletlen Moo Myung-ot. In Yub megesküszik, hogy bosszút áll azokon, akik tönkretették a családját.

Őszintén szólva az első négy rész elég volt, hogy ez a sorozat megvegyen engem kilóra. Az egésznek a felépítése, látványvilága és színvonala már az elejétől a The Princess' Man emlékeit idézi fel bennem. A tempó feszes, a drámaiság is megvan. Puskával se tudnának távol tartani a folytatástól.



 

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen az összefoglalót, az elsőnek, a Shine or Go Crazy-nek már készül a magyar felirata, mások is dicsérik, kíváncsian várom. A Maids-ről eddig nem hallottam, de a leírás alapján igencsak jó lehet.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm ,hogy megosztottad velünk a véleményedet a sorozatoról.Úgy látom lesz mit nézni 2015-ben is.

    VálaszTörlés
  3. A Maids jól hangzik, szólok is a kedvesemnek :-), a másik meg a leírás alapján a Jumongra hajaz...

    VálaszTörlés