2016. szeptember 14., szerda

SZEPTEMBERI DRÁMAKÖRKÉP II.

Moonlight Drawn by Clouds
Csatorna: KBS2
Műfaja: történelmi, romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Park Bo Gum (I Remember You, Reply 1988), Kim Yoo Jung (Iljimae, Dong Yi, May Queen, Angry mom), Jin Young (Warm and Cozy)Kim Seung Soo (Jumong, Kimcheed Radish Cubes, Alice in Cheongdamdong)


A tartalom: 
Hősnőnk, Ra On egész eddigi életében fiúnak álcázva tengődött. Korán elszakadt az édesanyjától, nem volt senkije, csak saját magára számíthatott az életben maradásban. Egy véletlennek köszönhetően és nem egészen jószántából eunuch tanoncként a királyi palotába kerül. Összebarátkozik Lee Younggal és a csatlósával, de fogalma sincs róla, hogy az, akivel nap mint nap fesztelenül csipkelődik, valójában maga a Koronaherceg...

Azokat a történeteket, amelyekben fiúnak öltözött lány próbálja túlélni a megpróbáltatásokat, miközben az ellenség és persze a másik nemhez tartozó romantikus érdekeltség figyelmét is felkelti, mindig ellentmondásos érzés figyelni, egyrészt a lebukás veszélye, másrészt a nyszerű hazugságok miatt. A koreai sorozatok szeretik feldolgozni ezt a témát (lásd: Coffee Prince, You're Beautiful, Painter of the Wind, Sungkyunkwan Scandal), így manapság már elég nehéz újat mutatni. Ez a dorama sem tud, eddig legalábbis, de az alakítás és a hangulat olyan ellenállhatatlan, hogy már néhány rész után elbűvölte a nézőket. A főszereplők hatása alól én sem menekültem :)




Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo
Csatorna: SBS
Műfaja: fantasy, történelmi, romantikus vígjáték
Részek száma: 20
Szereplők: Lee Joon Ki (Iljimae, Arang, Joseon Gunman), IU
(You're the Best Lee Soon Shin!, Producer), Kang Ha Neul (Monstar, The Heirs, Misaeng)

A tartalom:
Egy modern, 21. századi lány egy különös baleset következtében a sok-sok évszázaddal ezelőtti Goryeo birodalmában találja magát, egy ottani nemes kisasszony testében. Ez már önmagában elég nagy megrázkódtatás, de a korszak szokásai, elvárásai is teljesen idegenek a számára. Hae Soo  csakhamar belebonyolódik a Wang uralkodócsalád hercegeinek hatalomért való küzdelmeibe.

Az SBS-en egy másik kosztümös sorozat, a nagy sikerű Bu Bu Jing Xin című kínai sorozat adaptációja próbálja levenni a nézőket a lábáról, egyelőre kevés sikerrel. Úgy látom, hogy a nemzetközi publikumnál egyelőre sokkal nagyobb népszerűségnek örvend a feldolgozás, mint a saját hazájában. Rengeteg negatív kritikát olvastam, a legtöbb a szerkesztést és a rendezést szidja. Bizonyára vannak is hibái szép számmal, de ha a színészek átélik a szerepüket, a történet pedig leköt és foglalkoztat, akkor általában hajlamos vagyok megbocsátani ezeket, így egyelőre hétről-hétre izgalommal várom a Moon Lovers soron következő részeit.

 

4 megjegyzés:

  1. Szia Jackimi! Én csak a Scarlet Ryeot kezdtem el, de valahogy nem fogott meg, a Moonlight Drawn by Clouds története pedig túl elcsépeltnek tűnik, amit már ezerszer láttam. Bár lehet, hogy adok neki egy esélyt... de csak a színészek miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Moonlight elsőre tényleg elcsépeltnek tűnik, sokban emlékeztet a Sungkyungkwan-ra, de szerintem jobb, megvan az egyedi íze, a szereplők pedig tüneményesek. A Scarlet Heart már az első résztől érdekel, annak ellenére, hogy az eredetijéből tudni lehet, nagyjából mi várható. Majd kiderül, lesz-e belőlük kedvenc.

      Törlés
  2. Kedves Jackimi!
    Végignézted a két sorozatot? (én még csak a Moon lovers-t) Ha igen, mi a véleményed róluk?
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, végignéztem már őket. Majd igyekszem összefoglalót is készíteni, amíg még friss az élmény.

      Törlés