2011. szeptember 12., hétfő

SOROZATISMERTETŐ - Creating Destiny



Koreai sorozat
Alternatív cím: Making Fate 
Készült: 2009-2010
Részek száma: 31
Műfaj: családi, vígjáték, romantikus
Szereplők: Eugene (Wonderful Life, I Really Really Like You, King of Baking Kim Tak Gu)
                 Ki Tae Young (Star's Lover, Jejongwoon, Royal Family)
                 Jung Suk Won (Shining Inheritance, Dr. Champ, Midas)
                 Kang Nam Gil (Goong, Bad Family, Capital Scandal, Who Are You?, Playful Kiss)
                 Im Hyun Sik (A palota ékköve, Bad Family, Yi San, The Duo)
                 Kim Jung Nan (Partner, Gumiho: Tale of the Fox's Child)
                 Geum Bo Ra (A palota ékköve, Spring Waltz, Bad Family, Que Sera Sera)
                 Byun Woo Min (Tamra, the Island)
                 Ryu Sang Wook (A Silla királyság ékköve, Comrades)
                 Lee Sung Min

Erről a sorozatról magamhoz képest nem sokat fogok írni. A legelső és legfontosabb észrevételem: túl hosszú volt. Vannak sorozatok, amelyekből 50+ rész sem elég, de ez nem közülük való. Be kell vallanom, hogy a vége felé már sokszor kellett a Fast Forward gombhoz nyúlnom.
Pedig az eleje egész érdekesen indult. Lehet, hogy ha az alkotók nem erőltették volna, és 16 részt terveznek, mindenki jobban jár. Így viszont rendkívül sok volt benne a felesleges, vontatott és logikátlan történés.
A történet lényegében négy család és három generáció sorsának összefonódását mutatja be. Középpontjában a jogászdiplomás Sang Eun (Eugene) áll, aki Ausztráliában nőtt fel a húgával, apjával és nagyapjával közös háztartásban. Hogy még véletlenül se tudja összekötni az életét amerikai barátjával, az apja (Kang Nam Gil) elhatározza, hogy összehozza a gyerekkori pajtása fiával, Kim Yeo Joon-nal (Ki Tae Young) aki Koreában él és orvos. Sőt, nem csupán össze akarja hozni őket, hanem bevett szappanopera-szokás szerint a két család egyszerűen eldönti, hogy a gyerekek összeházasodnak. (Vajon hol láttunk már ilyet???)
Természetesen a csemetéknek eszükben sincs házasodni, de az idősebb generációk hosszas erőlködés után csak összehoznak egy eljegyzést. Közben – csak hogy a történéseket bonyolítsa – bejön a képbe a doki kissé hisztis gyerekkori rajongója, meg Sang Eun iskolatársa, és későbbi részekben egyéb (a történet szempontjából egyáltalán nem hiányzó) mellékszereplők is.
A másik fő szál a doki nővére (Kim Jung Nan) körül bogozódik, aki egyedülálló anya, és akiről kiderül, hogy fiatalkori szerelme nem más, mint Sang Eun iskolatársának a bátyja (Byun Woo Min). Ez a férfi nemrég utazott vissza Koreába és szeretné visszakapni apai jogait.
Van még egypár ilyen „merő véletlen” a történetben, ebből is láthatjuk, hogy Szöul nem is olyan nagy hely, hiába van akkora lélekszáma, mint egész Magyarországnak. Sajnos azonban a merő véletlenek olyan nagy számban jelentkeztek, hogy egy idő után már a szemöldököm se rándult tőlük.
Talán egyedüli jópont, hogy a Creating Destiny temérdek ismerős színészt vonultatott fel. Eugene-től elkezdve a Palota ékkövében is szereplő Im Hyun Sik, Geum Bo Ra és Lee He Do, aztán mindenki apukája, Kang Nam Gil (Goong, Bad Family, Who Are You, Playful Kiss stb.), és mindenki nagymamája Ban Hyo Jung (Shining Inheritance, 49 Days) valamint Jung Suk Won, a Dr. Champ dzsúdósa személyében.
Egyébként a legújabb hírek szerint a két főszereplő, Eugene és Ki Tae Young összeházasodtak. Sok boldogságot nekik!
Tetszési indexem: 5/10. 
Magyar feliratról egyelőre nem tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése