2012. április 22., vasárnap

Dorama-divat I.rész


Kedves blogolvasók,  a következő cikket főleg a divat megszállottjainak figyelmébe ajánljuk, illetve azoknak, akik eddig még nem figyeltek fel a sorozatokban megnyilvánuló különleges, semmi máshoz nem hasonlítható dél-koreai stílusérzékre.

Az alábbi összeállítást ketten hoztuk össze vállalkozó szellemű segítőmmel, Qilinnel, aki remélhetőleg társszerzőként még sokszor fogja megörvendeztetni írásaival a blogolvasókat. Fogadjátok szeretettel őt is és ezt a tavaszi divat-csokrot!

Elsőként, mivel itt a kikelet, zöldülnek a fák és szirmot bontanak a virágok, hadd ajánljuk mindenki figyelmébe a ’Spring Waltz’ kollekció darabjait. Az alábbi montázsból kiderül, hogy a kommersz, szolid pasztellszíneknek már 2006-ban leáldozott Dél-Koreában. Férfiak is bátran hordhatnak kivizöld zakót, vagy harsány – amúgy általában nőiesnek mondott árnyalatú - ciklámen, orgonalila, illetve neonszínű szvettert. Senki sem fogja kinevetni őket. Ellenkezőleg, a merészségükért sok elismerő pillantásra számíthatnak – tőlünk legalábbis mindenképp.


Ha már ’Spring Waltz’, minél elütőbbek a színek, annál lehengerlőbb a hatás. A bátrak és feltűnni vágyók az alábbi színkombinációkat mindenképp vegyék figyelembe utcai ruhadarabok összeválogatásánál:



Tegyük hozzá, a kivizöld már 2004-ben is hódított a férfiak körében, ez a ’Full House’ márkájú lilával szegett kötött pulcsi maxi nyakkivágással egy jellegzetes darabja az akkori divatnak.


És hogy bebizonyítsuk, a neonsárga azóta sem ment ki a divatból, íme egy fehérrel kombinált jogging 2011-ből, amely napszemüveggel és pink fülhallgatóval párosítva garantáltan senkinek sem kerülheti el a figyelmét. Láthatjuk, hogy Kang Ji Hwan a Lie To Me-ben szintén nagy sikert aratott vele a parkban kocogók körében.


 
Ha már az edzőruháknál tartunk, természetesen nem maradhat ki az összeállításból a Secret Garden emlékezetes tréning-kollekciója 2010-ből. Tudnunk kell, hogy ez a négy darabból álló gyűjtemény egyedi kézimunka. Olasz és francia mesteremberek varrták öltésről öltésre.
A fekete alapszínt tengerészkék flitterdíszítéssel, csillag formájú szegecsekkel, csipkemintás mályvaszínnel illetve ocelotmintás kígyóbőr-textúrával tették különlegessé.



Még mindig a férfidivatnál maradva, hadd mutassunk be egy egészen friss dizájnt: 2012 Fashion King. Ha szeretnénk egyszerre macsó, extravagáns és újgazdag benyomást kelteni, válasszuk ezt a tetőtől-talpig élénk színekkel tarkázott fehér zakót és hozzá illő nadrágot.

 

2 megjegyzés:

  1. Remek ötlet volt ez a "koreai divat" leírás. Az idézőjel szándékos. A következő rész talán szólhatna a hölgyek ruháiról. Külön részt érdemelnének a legszörnyűbb rucik, amiket mi biztosan nem vennénk fel. A végére hagytam az én kedvenceimet. Biztosan másnak is feltűnt már, hogy a lányok hajában mindig van valami dísz: csatt, hajpánt, stb. Ez is megérne egy tanulmányt.

    VálaszTörlés
  2. Talán most sikerül hozzászólnom :)
    Nagyon tetszik a "dorama divat"összeállításod. A "csili-vili" melegítő vezet, még mindig nem mondtam le róla...Az Equator Manben UTW-nek rózsaszín pantallója van, ezen már meg sem lepődtem. Lehet, hogy ez lesz a 2012-es divat?

    VálaszTörlés