2013. február 12., kedd

FEBRUÁRI DRÁMAKÖRKÉP I.



Advertising Genius Lee Tae Baek

Csatorna: KBS2
Alternatív címek: AD Genius Lee Tae Baek
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Jin Goo (Tokyo Shower, Athena), Park Ha Sun (Dong Yi, That Fool), Jo Hyun Jae (Daemang, Love Letter, Only You, 49 Days), Han Chae Young (Delightful Girl Choon Hyang, Only You, Boys Over Flowers)  

A történet:
A reklámszakma rejtelmeibe szándékozik bevezetni minket ez a vígjáték. Főhőse, Lee Tae Baek egyelőre csak a peremén egyensúlyozik ennek a mesterségnek: szabadtéri óriásplakátok és molinók felhelyezésével foglalkozik, ami nem igényel túl sok kreativitást. Épp egy gigantikus hirdetményt próbál felaggatni egy toronyház oldalára, amikor találkozik egy másik feltörekvő szakmabélivel, Baek Ji Yoon-nal, aki gyakornok egy óriási reklámcégnél. Mivel hasonlóak az álmaik és a céljaik, hamar megtalálják egymással a közös hangot, főképp azután, hogy mindketten póruljának, amikor Go Ah Ri, a cég reklámmenedzsere (aki mellesleg főhősünk lelécelt exbarátnője), valamint a nemzetközi szaktekintély, Eddie Kang lenyúlja a közösen kidolgozott zseniális ötletüket.

Egyelőre még nincs kialakult véleményem a sorozatról, hiszen csak az első két részt láttam, de tipikusan annak a szolidan nevettető, “karrierépítés” jellegű komédiának tűnik, ahol a szegény, keményen dolgozó főhősök végül elnyerik a fele királyságot és a hercegnő kezét igyekezetük jutalmát.
Ami érdekesség: Jo Hyun Jae és Han Chae Young már játszott közösen főszerepet az Only You című romantikus komédiában.





Flower Boy Next Door

Csatorna: tvN
Alternatív címek: The Pretty Boy Next Door, My Flower Boy Neighbor
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Park Shin Hye (You're Beautiful, Heartstrings), Yoon Shi Yoon (Baker King Kim Tak Gu, Mee Too, Flower!), Kim Ji Hoon (Flowers For My Life, Joseon X-files, Wish Upon a Star), Park Soo Jin (My Girlfriend is a Gumiho, Bachelor's Vegetable Store)  

A történet:
Go Dok Mi egy csendes, félénk, visszahúzódó fiatal írónő, aki gyakran napokig ki sem mozdul a lakásából. Rendkívül energiatakarékosan él, alig fűt, minden hulladékot szelektál és lehetőleg kerül minden érintkezést a többi emberrel. Olyan, mint egy kis modern Rapunzel. Még a közvetlen szomszédjában lakó titkos hódolójáról sem vesz tudomást. Csupán egyvalaki iránt mutat érdeklődést, és ez nem más, mint a szemben lévő házban lakó „Flower Boy”, a jóvágású fiatal orvos, Han Tae Joon. Azonban őt is csak a függöny mögül, a távcsövén keresztül meri kukkolni.
Magányos kis világa egyszeriben fenekestől felfordul, amikor Han Tae Joon-hoz beköltözik az unokatestvére, a Spanyolországban nevelkedett Enrique, aki se nem csendes, se nem szégyellős, és amint felfedezi az önként választott száműzetésben élő leányzót, egy percre se hagy neki többé békét.

A sztori kellően könnyű és nevettető, bizonyos megszokott klisékkel és koreai stílusú „cukisággal” körítve. Némelyik karakter annyira vicces akar lenni, hogy már egyenesen bosszantó, de azért megvan a sorozatnak az az előnye, hogy ha egy fárasztó nap után leülsz megnézni, szinte azonnal kikapcsol és jobb kedvre derít. Engem leginkább az ok érdekelt, hogy miért lett Go Dok Mi ennyire kiábrándult és antiszociális, de a magyarázat, amit kaptam, nem elég meggyőző. Ez, valamint a teljesen kiszámítható végkifejlet egy kicsit visszavesz a sorozat iránti lelkesedésemből.


Queen of Ambition

Csatorna: SBS
Alternatív címek: Yawang, Night King
Műfaja: melodráma, romantikus
Részek száma: 24
Szereplők: Kwon Sang Woo (Bad Love, Cinderella Man, Dae Mul), Soo Ae (9 End 2 Outs, A Thousand Days' Promise),  Jung Yoon Ho (Heading to the Ground, Poseidon), Kim Sung Ryung (What's Up?, Syndrome, The Chaser)

A történet:
A két fiatal, Ha Ryu és Joo Da Hae árvaházban nevelkednek, amíg egy szép napon Da Hae-t, a kislányt örökbe nem fogadja egy család. Sok évvel később , 20 éves korukban futnak össze újra, Da Hae anyjának halálos ágyánál, és a gyerekkori barátság csakhamar szerelemmé alakul közöttük. Már-már úgy tűnik, hogy egyenesbe kerül az életük, amikor felbukkan Da Hae züllött mostohaapja, aki egész kamaszkorában molesztálta a lányt, és most úgy érzi, ott kell folytatnia, ahol abbahagyta. Da Hae önvédelemből leszúrja a férfit, és amikor Ha Ryu felfedezi a gyilkosságot, megegyeznek, hogy titokban eltemetik, ha pedig mégis valahogy kiderülne a dolog, Ha Ryu magára vállalja a felelősséget. Úgy tűnik, a tervük sikeres, mivel Da Hae mostohabátyján kívül senki sem keresi a rovott életű fickót.
Telnek az évek, a pár ugyan nem házasodik össze hivatalosan, de viszonylag boldogan és anyagi biztonságban éldegél, egy kislányuk is születik. Da Hae szívében azonban ég a becsvágy, feljebb akar kapaszkodni, tanulni szeretne, ezért Ha Ryu, hogy előteremtse a pénzt a tandíjra, titokban playboynak áll. A munka lealacsonytó és sokszor undorító, de a fizetés elég arra, hogy a nő sikeresen lediplomázzon, majd ezután egyedülállónak hazudva magát, bekerüljön egy híres vállalathoz. Itt rögtön az első nap szemet vet rá a cégtulajdonos fia, és Da Hae számára ez a hódolat új távlatokat nyit az előrejutásban. Az ambíció odáig hajtja, hogy újabb magas pénzösszeget könyörög ki az élettársából, majd hátrahagyja a kislányát és őt is, hogy Amerikába mehessen tanulni – karöltve az iparmágnás aranyifjúval.

Meg kell mondanom, hogy ez a történet ajándékozott meg idáig talán a legutálnivalóbb főhősnővel, akivel valaha találkoztam, emellett pedig a legnagyobb balekkal is, aki olyan bosszantó mértékben jóhiszemű és önfeláldozó, hogy még nézni is szenvedés. Ugyanakkor viszont ez adja a történet kuriózumát is, hiszen nagyon ambivalens érzéseket vált ki a nézőből, mégis arra készteti, hogy tovább nézze. Amikor már ott tartok, hogy nem bírom tovább, mindig történik valami meglepő fordulat, ami felkelti a kíváncsiságomat, úgyhogy az angol felirattal elérhető részeknek hamar a végére értem.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó sorozatnak ígérkeznek, a Queen of Ambition-t és a Flower Boy Next Door-t úgy tudom, már fordítják is. Köszönöm az ismertetőt.

    VálaszTörlés