2013. március 28., csütörtök

MÁRCIUSI DRÁMAKÖRKÉP

Egyelőre csak két újonnan indult sorozatba kóstoltam bele 6-6 rész erejéig, és bár teljesen különböző műfajokról van szó, úgy tűnik, mindkettő kedvenc lesz. Arról nem is beszélve, hogy a főszereplők nálam mindig szívesen látott vendégek.

Nine: 9 Time Travels

Csatorna: tvN
Alternatív cím: Nine: Time Travel Nine Times
Műfaja: misztikus, fantasy, melodráma
Részek száma: 20
Szereplők: Lee Jin Wook (Powerful Opponents, Spy Myung Wol), Jo Yoon Hee (Love Letter, Lie To Me, Unexpected You), Jun Noh Min (Bridal Mask, Five Fingers, Horse Doctor stb.), Uhm Hyo Sup (Queen Seon Deok, The Princess' Man, School 2013)

A történet:
Park Sun Woo riporterként dolgozik egy televízióállomáson. Nepálba utazik, mert megtudja, hogy eltűnt fivére holttestét megtalálták a Himalája havas lankáin. A bátyus, Jung Woo elég furcsán viselkedett, amikor utoljára találkoztak, utalásokat tett arra, hogy szeretne visszatérni a régi szép időkhöz, amikor még minden családtagjuk boldogan élt együtt. Jung Woo nem érti, mire céloz, amíg Jung Woo holmijai között rá nem talál egy jegyzetfüzetre és egy különös füstölőpálcikára. Utóbbi meggyújtásakor megdöbbentő és ijesztő élményben lesz része. Először hallucinációnak véli - amire sajnos van esély, mert főhősünk halálos beteg, gyakori, erős migréneket okozó agydaganatot állapítottak meg nála. Ám a füstölő többszöri meggyújtása után rádöbben, hogy az eszköz, amíg ég és párolog, valami rejtélyes módon időutazásra viszi a saját múltjába.
Sun Woo fejében kirajzolódik egy terv. Nem kell mást tennie, csak a bátyja feljegyzései alapján megtalálnia a másik kilenc füstölőt, és a misztikus tárgyak segítségével alkalma nyílik véghezvinni azt, amire a testvérének már nem volt lehetősége: megváltoztatni a múltat, és megmenteni kutatóorvos édesapjuk életét.
Ez már alapvetően nem tűnik egyszerűnek, főleg, mivel a múltba való beavatkozás váratlan következményekkel is járhat. Ráadásul főhősünk idejét eléggé szűkre szabja saját egyre elhatalmasodó betegsége is...

Igen, már megint egy időutazós sorozat, viszont örömmel fedeztem fel, hogy Lee Jin Wook a főszereplő, akit én a Spy Myung Wol óta nagy becsben tartok. Magát a történetet a Queen In Hyun's Man alkotógárdája jegyzi, úgyhogy bízom benne, hogy ebben a sorozatban sem fogok csalódni. Már az első részben rendesen belecsapunk az események közepébe, és a tempó a későbbiekben csak fokozódik, bár van egy-két homályos részlet, ami valószínűleg a későbbi részekben fog kitisztulni. Ami egy kicsit csalódás nekem, az a főhős betegsége - mostanában annyi agytumorban szenvedő sorozatszereplővel találkoztam, hogy csak csóválom a fejem. Szólni kéne a forgatókönyvíróknak, hogy nem ez az egyetlen halálos kimenetelű betegség a Földön. Ha már mindenáron muszáj végzetes kórnak szerepelnie egy történetben (amit nem látok be, és drámai hatás helyett inkább már bosszant), akkor miért nem tudnak valami eredetibbet kitalálni?




You're the Best, Lee Soon Shin

Csatorna: KBS2
Alternatív cím: Lee Soon Shin is the Best
Műfaja: családi vígjáték
Részek száma: 50
Szereplők: IU (Dream High 1-2, Salamander Guru), Jo Jung Suk (What's Up?, The King 2 Hearts), Yoo In Na (Secret Garden, The Greatest Love, Queen In Hyun's Man), Ko Joo Won (The King and I, Kim Soo Ro), Lee Mi Sook (East of Eden, Cinderella's Sister, Love Rain), Lee Ji Hoon (Wonderful Life, Hello, Miss!) és sokan mások...

A történet:
Lee Soon Shin legkisebb lánygyermek a családban. Míg a két nővére szép, okos, sikeres, ő a "maradék", aki középszerű, kétbalkezes és peches. Még egy rendes állást sem tud szerezni. Ráadásul a nagymama, aki annak idején végre fiúunokát szeretett volna, kiszúrt vele, és a híres hadvezér és nemzeti hős után a Soon Shin nevet adta neki. Szegényt már a bemutatkozás közröhej tárgyává teszi mindenhol.
A fiatal lány azt hiszi, neki sosem lesz szerencséje az életben, amikor egy nap leszólítja egy úriember az utcán azzal, hogy ő egy színészügynökség vezetője, és szeretne vele szerződést kötni, mivel első blikkre kiszúrta benne a színészi tehetséget. Lee Soon Shin jóhiszeműen átadja neki a személyi adatait, ami újabb katasztrófához és 10 millió won-os adóssághoz vezet. Mert a Shin Joon Ho néven bemutatkozó úriember természetesen csaló, aki egy létező ügynökség főnökének névjegykártyájával veri át naiv áldozatait.
Mit adj isten, közben a valódi Shin Joon Ho útjai is összekuszálódnak Soon Shin-ével. Ugyanis a férfi szeretné a volt barátnőjét - aki színésznő - beszervezni a saját ügynökségéhez. A nő azt a feltételt szabja cserébe, hogy Shin Joon Ho bizonyítsa be a tehetségét: kupáljon topsztárt a leghétköznapibb lányból, aki szembejön az utcán - és erre ki más lenne megfelelőbb jelölt, mint a pechet pechre halmozó Soon Shin.
Igen ám, de az előző koppanás után Soon Shin már nem hisz az ügynökökben, főleg ha azok Shin Joon Ho névre hallgatnak...

A részek száma egy kicsit elrettentő, de előfordult már, hogy ilyen sok epizód is fent tudta tartani a nézők érdeklődését, úgyhogy optimista vagyok. A bevezető részek aránylag pergősek voltak, és amellett, hogy felvázolták az alapszituációt, a főbb szereplőkkel kapcsolatban is sikerült képbe kerülnünk. Van itt minden, amit más sorozatoknál is megszokhattunk: születési titkok, undok családtagok, egyedülálló szülők, kétbalkezes csemeték, ármány és pletyka, vidám és szomorú események. Jo Jung Sukot a The King 2 Hearts után már annyira szerettem volna látni valamiben, hogy legalább az ő kedvéért ki fogok tartani. De rajta kívül is van jó pár ismerős, kedves arc. A sorozat mindenesetre vicces, aranyos - helyenként azért drámai is -  úgyhogy várom a folytatásokat.


1 megjegyzés:

  1. A Lee Soon Shin nagyon tetszik a leírásod alapján. Kár, hogy én csak akkor élvezhetem, ha van hozzá felirat. De hátha, és hiszem, hogy vannak még csodák.

    VálaszTörlés