2015. november 3., kedd

NOVEMBERI DRÁMAKÖRKÉP



She Was Pretty
Csatorna: MBC
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Hwang Jung Eum (Secret, Endless Love, Kill Me Heal Me), Park Seo Joon (I Summon You, Gold!, A Witch's Love, Kill Me Heal Me), Go Joon Hee (Crazy for You, Chuno, Queen of Ambition), Choi Shi Won (Oh My Lady!, Poseidon, King of Dramas)

A történet:
Kim Hye Jin szép volt és gazdag. Aztán felnőtt, és ezen állapotok szépen elmúltak – a családi kiadó csődbe ment, rajta pedig kijött apja összes előnytelen külső tulajdonsága. Ráadásul normális állást sem sikerül találnia. Nem csoda, ha olyan mélyre süllyed az önbizalma, hogy nincs mersze találkozni a tengerentúlról visszatérő gyerekkori  szerelmével sem, így a magas, vonzó, jó családból való barátnőjét kéri meg, hogy helyettesítse a randin. A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Hye Jin ugyanannál a szerkesztőségnél kezd el gyakornokként dolgozni, ahol a srácot főnöknek nevezik ki. Ha akarja az állást, kénytelen eljátszani, hogy ő egy másik Kim Hye Jin…

Ez a vígjáték lassan a befordul a célegyenesbe, de azért még helyet szorítottam neki a körképben. Nyugodtan kijelenthető az eddig lement részek alapján, hogy annyi az eredeti ötlet a történetben, mint amennyi víz van a Marson. A romantikus komédiák központi kérdése, mármint hogy kivel jön össze a főszereplő, már az elején sem okoz fejtörést. Talán pont ez lehet az oka, hogy az ember mindenfajta vígjátékhoz nem illő találgatást, szorongást mellőzhet sorozatnézés közben, nyugodtan hátradőlve élvezheti a poénokat (szerencsére akadnak bőven), nevethet és restelkedhet a főhősnő szerencsétlenkedésein, meg a bogaras mellékszereplőkön, bosszankodhat, amin bosszankodni kell, és szinte észrevétlenül telik el az epizódonkénti kb. 1 óra.



Bubblegum
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Lee Dong Wook (My Girl, Scent of a Woman, Wild Romance, Hotel King), Jung Ryeo Won (My Name is Kim Sam Soon, History of a Salaryman, King of Dramas), Lee Jong Hyuk (Powerful Opponents, Chuno, A Gentleman's Dignity, Dating Agency: Cyrano), Park Hee Bon (Doctor Stranger, Fated to Love You, Producer)

A történet:
Két gyerekkori jóbarát áll a történet középpontjában. A lány, Kim Haeng Ah korán árvaságra jutott, és Park Ri Hwan családja nevelte. A kicsit lomposan öltözködő, fiatal nő a jelenben rádiós szerkesztőként dolgozik, és túl van egy szakításon, amely eléggé megviselte. Park Ri Hwan keleti orvoslással foglalkozik, önzetlen és gondoskodó, pozitív személyiség. Mivel az anyját titokban aggasztja a bennsőséges kapcsolata Haeng Ah-val, összehoz neki egy vakrandit egy fogorvosnővel, aki egy jómódú család kissé különc leánya.

Egyelőre csak két rész ment le a sorozatból, ezért nehéz bármit is jósolni vele kapcsolatban. A történet hangulata egyelőre elég egyedinek, realisztikusnak hat, és a két főszereplő mellett a mellékszereplők is érdekes, nem sablonos, kidolgozott karaktereknek ígérkeznek. Szerencsére egyelőre semmi hasonlóság nincs a közelmúltban vetített, hasonló témájú, a The Time We Were Not in Love című dorama-feldolgozással. Meglátjuk.




D-Day
Csatorna: JTBC
Műfaja: orvosi, katasztrófa
Részek száma: 20
Szereplők: Kim Young Kwang (Love Rain, Good Doctor, Plus Nine Boys, Pinocchio), Jung So Min (Playful Kiss, Can We Get Married?, Big Man), Ha Suk Jin (Hello Miss!, Shark)

A történet:
Szöult váratlanul hatalmas földrengés rázza meg. Olyan erős, hogy toronyházak dőlnek romba, hidak omolnak le, elmegy az áramellátás, és ezrek kényszerülnek sebesülten, tető nélkül a szabad ég alá. Ilyen körülmények között küzd egy magánkórház orvoscsapata és ápoló személyzete az emberéletekért, ugyanakkor pedig az intézmény jellemtelen, haszonhajhász vezetése ellen.

Két dolog fölött kell szemet hunynunk, ha maradéktalanul akarjuk élvezni ezt a sorozatot. Az egyik a racionalitás. Mert azt igen nehezen tudom elhinni, hogy olyan szomszédok mellett, mint Japán és Kína, ahol igen gyakoriak a földrengések, Dél-Koreának nincs semmilyen hathatós előrejelző rendszere, valamint katasztrófavédelmi protokollja, (hogy a nemzetközi segítségről ne is beszéljünk) és egy fejlett ország gyakorlatilag egy hét alatt sem tud úrrá lenni a sorozatban tapasztalható káoszon. A másik a kórházas sorozatokban már megszokott klisé, a ármánykodó, aljas intézményi vezetés, amelyik nem a gyógyítást, hanem a profitszerzést tekinti léte értelmének. De ha ezektől a bosszantó tényezőktől eltekintünk, izgalmas, eseménydús történetbe merülhetünk bele, amely üdítő színfolt az idei év felhozatalában, és valamennyire hozza az orvosi vonal mellett az amerikai katasztrófafilmekben megszokott feszültséget is.




The Village: Achiara's Secret
Csatorna: SBS
Műfaja: thriller, misztikus
Részek száma: 16
Szereplők: Moon Geun Young (Painter of the Wind, Marry Me Mary!, Jung-Yi Godess of Fire), Yook Sung Jae (Who Are You: School 2015), On Joo Wan (Surplus Princess, The Time We Were Not in Love), Shin Eun Kyung (Bad Couple, Scandal: A Shocking and Wrongful Incident, Oh My Ghostess)

A történet:
Han So Yoon szinte egész életét Kanadában töltötte a nagymamája szárnyai alatt, miután a szüleit és testvérét elveszítette egy autóbalesetben. A nagyi halála után tér vissza Koreába, egész pontosan egy kisváros, Achiara középiskolájába, angoltanárnak. Achiara eléggé fel van bolydulva, mivel a hírek szerint egy sorozatgyilkos garázdálkodik a környéken, aki esős szerdákon csap le női áldozataira. A különös, borzongató légkör csak fokozódik, amikor pár nappal az érkezése után a tanárnő lesz az, aki újabb holttestet fedez fel az erdő avarjában…

Még egy olyan tévés műfaj, amit már régóta hiányoltam a doramakínálatból. Azt ugyan kétlem, hogy Twin Peaks-i fordulatokat várhatunk ettől a sorozattól, de az első 3 rész után az a benyomásom, hogy Achiara minden lakójának vaj van a füle mögött, és a találgatás még sokáig el fog tartani. Vajon mi köze lehet a rajztanárnő eltűnéséhez a féltékeny feleségnek, a gazdag férjnek, a szellemlátó kislánynak és fogyatékos kis haverjának, a rókaképű patikusnőnek és szeretőjének, a lázadó kamaszlánynak, az ujjai között diókat görgető fekete dzsekisnek, a nőnek öltöző perverznek és legfőképp, a titokzatos levélírónak, aki Achiarába csalta Han So Yoon-t?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése