2016. február 16., kedd

FEBRUÁRI DRÁMAKÖRKÉP

Madame Antoine
Csatorna: JTBC
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Han Ye Seul (Fantasy Couple, Will it Snow for Christmas?, Birth of a Beauty), Sung Joon (I Need Romance 3, Hyde, Jekyll, Me, High Society), Jung Jin Woon (Dream High, Dream High 2, Marriage Not Dating)


A történet:
Madam Antoine egy híres jövendőmondó, akinek állítólag maga Marie Antoinette, a balsorsú francia királyné súgja meg az emberek sorsát. A nő, ha látnoki képességei nincsenek is, az emberi természetet elég jól ismeri. Amikor a kávézója fölé beköltözik egy pszichológiai rendelő, tanácsadói megbizatást kap, egyben pedig részt vesz Choi Soo Hyun pszichoterapeuta kísérletében, aki be akarja bizonyítani, hogy szerelem nem létezik, csakis hormonok és kémiai folyamatok eredménye.

Sung Joon-nak az utóbbi években nincs szerencséje a szerepeivel. Előbb a Hyde, Jekyll, Me, aztán pedig a High Society. Gyenge sorozatok, olyan karakterekkel, amelyekkel nehezen lehet azonosulni. Valahogy a partnereivel sem találta meg a valódi összhangot. A jelek afelé mutatnak, hogy a pechszéria folytatódik a Madam Antoine-nal. Ironikus módon a színész itt is pszichiátert alakít, de semmivel sem meggyőzőbb módon, ráadásul a bemutatott orvosi eseteket is lehetetlen komolyan venni. Így megjósolható, hogy ez is ugyanúgy el fog tűnni a süllyesztőben, mint a sok tucat hasonló, "egyszer használatos" vígjátéksorozat. 



Neighborhood Hero
Csatorna: OCN
Műfaja: akció, krimi, vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Park Shi Hoo (The Princess' Man, Alice in Cheongdamdong), Jo Sung Ha (Gu Family Book, Hwajung), Lee Soo Hyuk (What's Up?, The Scholar Who Walks At Night)


A történet:
Miztán a volt ügynököt, Baek Shi Yoon-t kiengedik a börtönből, ahová parancsmegtagadásért zárták, új életet akar kezdeni, ezért megvásárol egy hangulatos bárt. Sok helybéli és messzebbről érkező törzsvendég szokott itt összegyűlni, némelyikük nem is hétköznapi ember. Vajon miért választotta épp ezt a helyet az ex-ügynök, akit ráadásul még mindig nem hagynak nyugodni a múlt történései, és azok a személyek, akik börtönbe juttatták? És miért ölt néha sötét ruhát, kapucnit, baseball-sapkát, hogy megleckéztesse a környéken garázdálkodó rosszfiúkat?

Most tekintsünk el attól, miért okozott dilemmát, hogy belekezdjek-e ebbe a sorozatba, vagy inkább hagyjam ki. Végül a kíváncsiság győzött, és egészen jól elvagyunk egymással így a 4. rész végéig, de igazából nem tudom, mi fog kisülni belőle, a történet elég nehezen formálódik, és az egyes karakterek szerepe, szándékai sem egészen világosak még.




One More Happy Ending
Csatorna: MBC
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Jang Na Ra (Fated to Love You, Mr. Back, I Remember You), Jung Kyung Ho (Smile, You, Heartless City, Falling for Innocence), Yoo In Na (Secret Garden, Queen In Hyun's Man, My Secret Hotel)


A történet:
A 90-es években "Angyalok" néven befutott lánybanda tagjai ma már mind a harmincas éveiket tapossák, és a maguk módján keresik a boldogságot. Van, aki még mindig kiéhezett szingliként keresi a nagy Ő-t, van, aki most ugrik fejest a házasságba, és van olyan, akinek épp zátonyra fut a kapcsolata. Főszereplőnk, Han Mi Mo pedig már túl is van egy váláson, és házasságközvetítő céget működtet, kizárólag újrakezdőknek. Egyszerre két pasi küzd a kegyeiért, akik ráadásul barátok: az egyik a jól szituált orvos, a másik a fiát egyedül nevelő régi iskolatárs. Vajon ki lesz a befutó?

Jang Na Ra és Jung Kyung Ho miatt mindenképp megnézésre érdemes nálam a sorozat, még akkor is, ha akadnak benne jócskán régebbi történetekből származó áthallások. Érdekes, hogy a kacagtatónak szánt elemeken túl - mint pl. a végigitalozott este után hirtelen felindulásból elkövetett házasságkötés - felvetődnek az egészen komoly témák, amelyeken nehéz lenne nevetni. Én a 4. rész végéig már meglepődtem pár nem várt fejleményen, úgyhogy mindenképp követni fogom tovább az eseményeket.

   

2 megjegyzés:

  1. Kedves Jackimi!A One More Happy Ending sorozat szerintem az egyik nagy kedvenckém lesz ebben az évben.Nem csak a férfiak miatt is, hanem a hölgyeket is bírom ebben a szerepükben.A másik két sorozatot csakis a mellékszereplők miatt nézem, mert ők kis kedvenckéim. A főszereplő férfiakat nem igazán tudtam még megszeretni. Még valahogy a történet sem nyerte el a tetszésemet, de hát a sorozat végéig még változhat a véleményem.Köszönöm az ismertetőidet!♥♥♥

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az újabb ismertetőket! Én csak látatlanban véleményezek, mivel folyamatában egyiket sem nézem csak beléjük pillantottam.(Ez egy pasi véleménye) Általában a főszereplő párosok alapján választok, kell hogy mindkettő "szimpi" legyen. Nálam Park Shi Hoo alapból esélytelen (és nem a botránya miatt) kaphat bármilyen női partnert maga mellé. Sung Joon a szeretem is meg nem is kategória, de Han Ye Seul könnyen rábír a sorozat megnézésére. Jang Na Ra - Jung Kyung Ho párost külön-külön is szeretem, erre a sorozatra vagyok a legkíváncsibb. Mégegyszer köszi az ismertetőkwt!!

    VálaszTörlés