2017. május 29., hétfő

MÁJUSI DRÁMAKÖRKÉP

Fight My Way
Csatorna: KBS2
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Park Seo Joon (A Witch's Love, She Was Pretty, Hwarang), Kim Ji Won (Heirs, Gap Dong, Descendants of the Sun)


A történet: 
Dong Man és Ae Ra gyerekkoruk óta barátok. Mindkettőjüknek megvolt az elképzelése a fényes jövőről: Dong Man taekwondo bajnok akart lenni, Ae Ra pedig tévébemondó. Sajnos a dolgok egyikük számára sem úgy alakultak, hogy valóra tudták volna váltani az álmaikat. A fiú kártevő-írtóként legfeljebb a rovarokon tud gyakorolni, Ae Ra pedig egy áruház információs pultjánál csillogtathatja a kommunikációs készségét. Az egymás iránti barátságuk és támogatásuk azonban jóban-rosszban kitart.

Még csak most kezdődött a sorozat, de máris szimpatikus a felvezetés és a főszereplők is. Se zsírgazdag úriemberek, se szegénységtől szenvedő szorgalmas Hamupipőkék, csak hétköznapi kihívásokkal szembesülő átlag fiatalok. A bevezető részekben a második páros alig egy-két perc jelenetet kapott, de ilyen megnyerő főhősök mellett nem is túlzottan hiányoztak. Kíváncsian várom a folytatást.
Suspicious Partner

Csatorna: SBS
Műfaja: krimi, romantikus vígjáték
Részek száma: 40
Szereplők: Ji Chang Wook (Bachelor's Vegetable Store, Empress Ki, Healer), Nam Ji Hyun (Queen Seon Deok, What Happens to My Family, Shopping King Louie), Choi Tae Joon (Ugly Alert, The Flower in Prison, Missing 9)


A történet:
Eun Bong Hee jogi gyakornokként kerül a fiatal ügyész, Noh Ji Wook szárnyai alá. Nem sokkal ezután a lányt megvádolják a volt barátja meggyilkolásával. Bár ártatlan, minden bűnjel ellene szól, és csak úgy tudja megúszni a börtönt, hogy a volt mentora felsőbb utasítás ellenére beterjeszti a bíróságon az egyetlen mellette szóló bizonyítékot. Csakhogy az incidens az ügyész és az ügyvédjelölt lány életét is megpecsételi - ezt követően egyikük sem jut normális munkához. Bong Hee elhatározza, hogy felkutatja az igazi gyilkost, hogy tisztázza magát a világ előtt.

Az SBS valamilyen oknál fogva félórás blokkokra szabdalta az epizódokat, így az eredetileg 20 részes sorozatból 40 rész lett. Ez nem jelenti, hogy többet kapunk a sorozatból, ugyanúgy két órát vetítenek hetente, csak 2X2 részben. Ez most az új módi a tévéadóknál. Nem mintha bánnám, ha 40 rész lenne ebből a sorozatból, egyelőre minden perce garantált szórakozás.
Ruler: Master of the Mask

Csatorna: MBC
Műfaja: történelmi, romantikus
 Részek száma: 40
Szereplők: Yoo Seung Ho (The Legend, Warrior Beak Dong Soo, I Miss You, Remember), Kim So Hyun (Rooftop Prince, I Miss You, Who Are You - 2015, Bring it On, Ghost!), L (Cunning Single Lady, She's So Lovable, The Time We Were Not in Love)


A történet:
A 18. századi Csoszonban járunk. A király helyett a valódi hatalmat egy befolyásos szövetség tartja a kezében. Az uralkodó szeretné megakadályozni, hogy a trónörökös is a szervezet bábjává váljon, ezért a fiúnak gyerekkora óta maszkot kell viselnie, ha pedig valaki mégis megpillantja az arcát, azt nyomban kivégzik. Általában ha valamit tiltanak, az ellenkező hatást vált ki, így az ifjú koronaherceg is többször megszökik a palotából, kihasználva, hogy nem ismeri fel senki. Egy ilyen alkalommal találkozik a jószívű, minden elesetten segíteni akaró Ga Eun-nal.

Az első részekben minden esemény olyan gyorsasággal követi egymást, hogy az ember nem győzi kapkodni a fejét. Tény, hogy az ilyen bevezetés nem unalmas, de ugyanakkor abban is megakadályoz, hogy megszokjam, megismerjem a főbb szereplőket. A pergős kezdés után a folytatás igen hullámzó, sokszor logikátlan. Ráadásul a női főszereplő nem kibontakozik, hanem egyre inkább a háttérbe szorul, és a koronaherceggel közös jelenetek is elég sablonosak. Eközben a "ketteske" aktív szerepet játszik a cselekményszövésben, így nem meglepő, ha egyesek már neki kezdenek szurkolni, hogy elnyerje a trónörökös szívét. Ami nagy kár, mert a hősnőt Kim So Hyun alakítja, aki ennél sokkal többet érdemelne.
Remélem, hogy a panaszaim csak átmenetiek, hiszen a sorozatnak a kétharmada még hátravan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése