2018. augusztus 28., kedd

AUGUSZTUS VÉGI DRÁMAKÖRKÉP

Familiar Wife / Wife I Know
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus, fantasy
Részek száma: 16
Szereplők: Ji Sung (Secret, Kill Me Heal Me, Defendant), Han Ji Min (Yi San, Rooftop Prince, Hyde, Jekyll, Me) 


A történet:
Joo Hyuk nős banki alkalmazott, két gyermek apja. Az utóbbi időben sem a családi, sem az anyagi helyzete nem nevezhető rózsásnak, állandóan kimerült, túlhajszolt, lépten-nyomon hibákat követ el. A feleségével is hasonló a helyzet. Úgy tűnik, a házasságuk kezd holtpontra jutni és valami komoly változásra lenne szükség, hogy ismét boldogok legyenek. Egy különös találkozás lehetővé teszi Joo Hyuknak, hogy visszautazzon az időben arra a pontra, amikor az események folyásának megváltoztatásával a saját sorsán is csavarhat egyet. 

Biztos mindenki elgondolkodott azon, hogy mit tenne másként, ha visszatekerhetné az idő kerekét. A másik érdekes kérdés, hogy egyetlen apró változtatás mekkora fordulatot hozhat egy ember életében, és hogy utólag vajon megérné-e, ha bizonyos dolgokról viszont le kellene mondanunk cserébe. Szerintem ezzel a sorozattal is épp ezt akarják érzékeltetni, bár remélem, kicsit másként, mint a tavalyi Go Back Couple című doramában, amely szórakoztató és elgondolkodtató is volt, de ha lehet, nem szeretném ugyanazt a történetet más szereplőkkel újra végignézni.




Lovely, Horribly
Csatorna: KBS2
Műfaja: romantikus, fantasy vígjáték
Részek száma: 32
Szereplők: Song Ji Hyo (Goong, Emergency Couple, My Wife Having an Affair This Week), Park Shi Hoo (Iljimae, Prosecutor Princess, The Princess' Man), Lee Ki Kwang (Mrs. Cop, Monster, Circle)


A történet:
Adott két gyermek, egy lány és egy fiú, akik egyazon napon születtek. Az előbbit áldás és szerencse kíséri, az utóbbinak a jövője nem tartogat mást, csak sötétséget és balszerencsét. Egy napon találkoznak és a sorsuk összekovácsolódik; annak érdekében, hogy életben maradjon, a fiú anyja "elrabolja" a kislány szerencséjét. Attól kezdve megfordul a végzet és minden boldogság, szerencse a fiú felé áramlik, a lánnyal pedig csupa rossz dolog történik. Felnőtt korukban aztán útjaik újra keresztezik egymást.

Mindig is szerettem a jól megkomponált horror-komédiákat, és az elmúlt években született pár ilyen, például az Arang and the Magistrate, a Master's Sun vagy a Let's Fight, Ghost! Így annak ellenére, hogy a szereposztástól nem vagyok elragadtatva, muszáj volt belekezdeni ebbe a sorozatba. Egyelőre nem tudom eldönteni, milyen is igazából; néhol meglepően sötét, máshol mulatságos, megint máshol viccesnek szánt suta szituációk rontják el a hangulatot. A sztori is kissé zavaros, elég sok a megválaszolatlan kérdés egyelőre.




My ID is Gangnam Beauty
Csatorna: JTBC
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Im Soo Hyang (New Tales of Gisaeng, Five Children), Cha Eun Woo (The Best Hit), Jo Woo Ri (Descendants of the Sun, Witch's Court, Mystery Queen 2), Kwak Dong Yun (Modern Farmer, Moonlight Drawn By Clouds, Radio Romance)


A történet:
Kang Mi Rae születésétől fogva csúnya. Rengeteg bántás érte emiatt az általánosban, a középiskolában pedig már az elviselhetetlenségig fokozódott a társai kíméletlen gúnyolódása. Olyannyira, hogy a lány az öngyilkosság kísérletétől sem riadt vissza. Végül az egyetem előtt rászánta magát a plasztikai műtétre, amely a vártnál is jobban sikerült, mert a visszahúzódó, önbizalomhiánytól szenvedő lányból feltűnő szépséget varázsolt a sebészkés. Vajon innentől kezdve sima és egyenes az út számára a boldogsághoz?

A sorozat egy népszerű webképregény remake-je, és hangulatában és képi világában is hű ehhez a kissé kétdimenziós világhoz. Az mindenképpen mellette szól, hogy a felszín kapirgatása mellett igyekszik mélyebben is érinteni a problémát, ami nem más, mint a mai koreai társadalom egyik "népbetegsége": a szépségkultusz és az iparszerű plasztikai beavatkozások. A szórakoztatóipar által kreált szépségideálhoz való hasonlatosság lett szinte minden tinilány vágyálma, és sokan szinte mindent feláldoznak, hogy az általuk imádott bálványhoz hasonlítsanak. Ami a történetet illeti, szórakoztató, de nem eget rengető. A külsőségekre adott reakciókat nagyon eltúlzottnak tartom. Tudom, hogy ízlések és pofonok különböznek, de például mennyire lehet ronda egy kislány, hogy lépten-nyomon "trollnak" csúfolják és kegyetlenül kiközösítsék? Másfelől mulatságos módon mindenki el van ájulva főhőseink szépségétől, miközben a színészek egyike sem rendkívüli, megragadó vagy karizmatikus jelenség - azaz éppen olyan egyenarcok, amelyeket a koreai szépségipar gyárt futószalagon.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése