2018. november 18., vasárnap

NOVEMBERI DRÁMAKÖRKÉP

Where Stars Land
Csatorna: SBS
Műfaja: melodráma, romantikus
Részek száma: 32
Szereplők: Lee Je Hoon (Signal, Tomorrow With You),  Chae Soo Bin (Sassy, Go Go!, Strongest Deliveryman, I'm Not a Robot), Lee Dong Gun (Sweet 18, Queen For Seven Days, Sketch)


A történet:
Han Yeo Rum (Chae Soo Bin) nagy álma válik valóra, amikor a repülőtéren kezd dolgozni, "ahol a csillagok landolnak". Csakhogy hiába buzog benne a bizonyítani akarás, rendre balul sülnek el a dolgai, sokszor a kirúgás mezsgyéjére téved. Amikor áthelyezik az utasszolgálathoz, legnagyobb bosszúságára a szabálykövető mintadolgozó, Lee Soo Yun (Lee Je Hoon) mellé osztják be. Mivel tökéletesen ellentétes a természetük, eleinte nehéz kijönnie a furcsa, kevés szavú, visszahúzódó munkatárssal.

A sorozat lassan véget ér, úgyhogy a véleményem is körvonalazódik róla. A történet 99%-a a repülőtéren játszódik, az utasforgalommal járó ügyes-bajos (mondhatnám hétköznapi, de egyáltalán nem az) dolgokkal. Az első részeknél elég nehéz volt belelendülnöm, mert a főhősnő ügyetlenkedése, kirohanásai, meg a kissé túldramatizált reptéri szituációk és konfliktusok alapján azt gondoltam, nem fog kiemelkedni a hasonló jellegű doramák sorából. Szerencsére aztán a főhős titokzatos képességeivel sikerült felkelteniük az érdeklődésemet. A sztori kilengései megmaradtak, de szerencsére ellensúlynak kapunk együttérzésre érdemes emberi történeteket, szórakoztató jeleneteket és szimpatikus mellékszereplőket is. Egyedül talán Lee Dong Gun nem tartozik az utóbbiak köré. Úgy tűnik, újabban vonzzák a negatív szerepek, ami persze nem gond, hiszen remekül alakított például a Queen For Seven Days-ben is, de itt a szerepe elég egysíkúra sikeredett.




Mama Fairy and the Woodcutter
Csatorna: tvN
Műfaja: fantasy, vígjáték
Részek száma: 32
Szereplők: Moon Chae Won (Painter of the Wind, The Princess' Man, Good Doctor), Yoon Hyun Min (Falling for Innocence, Tunnel, Witch's Court),  Seo Ji Hoon (Solomon's Perjury, School 2017)  


A történet:
Egyszer egy tündér fürdőt vett egy vízesésnél, de míg a vízben tartózkodott, ruháját (vele együtt varázserejét, halhatatlanságát) ellopta és elrejtette egy favágó, ezért a tündér kénytelen volt a halandók között maradni és feleségül menni a favágóhoz. Később a férj meghalt, és mivel a tündér nem tudott visszatérni a halhatatlanok világába, azóta is a Földön várja, hogy az ura újjászülessen. Sok száz év telik el ebben a várakozásban. Amikor egyszer két látogató érkezik a távoli faluba, ahol él, egyikükben felismerni véli a favágót, ezért hogy megbizonyosodjon a gyanújáról, követi a forgalmas, modern Szöul városába.

Nem ismerem a feldolgozás alapjául szolgáló képregényt, viszont a régi népmesének, amely mind a sorozat, mind a képregény forrása, sokféle változata létezik szerte a világon, némelyikben tündér, másokban angyal vagy hableány szerepel. Bárhogy is, egy mágikus lény csetlése-botlása a mai világban mindig izgalmas lehetőségeket tartogat a nézők számára. A témából akár egy nagyon szórakoztató fantasy sorozatot is lehet kerekíteni. Sajnos egyelőre nem úgy tűnik, hogy afelé haladunk. 4 rész ment le idáig, és komolyan csak nézek ki a fejemből, mert olyan, mintha óvodásoknak készült mesefilmet néznék. A CGI hagyján, de a történet is kusza, kissé együgyű, a két férfi főszereplő pedig teljesen klisés: az egyik a jószívű cukifiú, a másik pedig teljesen ellenszenves és neurotikus. Moon Chae Won miatt adok még neki némi esélyt, de már most nehezen köt le.




Feel Good to Die / Happy if You Died
Csatorna: KBS2
Műfaja: fantasy, vígjáték
Részek száma: 32
Szereplők:  Kang Ji Hwan (Hong Gil Dong, Lie to Me, Incarnation of Money),  Baek Jin Hee (Empress Ki, Missing 9, Let's Eat 3.), Gong Myung (Entertainer, Drinking Solo). 

A történet:
Lee Doo Ra (Baek Jin Hee) egy nagyvállalat marketingosztályán dolgozik, és gyűlöli a főnökét. És nem csak ő, de az összes munkatársa. Ami nem is csoda, mert Baek Jin Sang (Kang Ji Hwan) egy arrogáns, érzéketlen, kibírhatatlan alak. Egy nap, egészen pontosan november 7-én annyira feldühíti Lee Doo Rát, hogy azt kívánja, bár patkolna el végre. Ez még aznap este be is következik, mert a főnököt elüti egy autó. Csakhogy másnap reggel a lány arra ébred, hogy újra november 7-e van...

Hát én ritkán utáltam még így főszereplőt, mint Lee Doo Ra főnökét, úgyhogy ritka jól szórakozom rajta, hogy most, a 4. rész végére már legalább féltucatnyi alkalommal nyiffant ki a lehető legváltozatosabb módokon. Szegény hősnő viszont hamar rájött, hogy kénytelen valahogy megmenteni az életét, különben a sajátja sem tud a rendes mederben folytatódni. Amire tényleg nagyon kíváncsi leszek, mert még az én fantáziámmal is nehéz elképzelni - miként lesz képes tisztességes emberi lényt formálni a bunkó és ellenszenves feletteséből?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése