2020. június 9., kedd

JÚNIUSI DRÁMAKÖRKÉP

The King: Eternal Monarch
Csatorna: SBS
Műfaja: romantikus fantasy
Részek száma: 16
Szereplők: Lee Min Ho (Boys Over Flowers, City Hunter, Faith), Kim Go Eun (Cheese in the Trap, Goblin), Woo Do Hwan (The Great Seducer, My Country), Kim Kyung Nam (Prison Playbook, Come and Hug Me, Where Stars Land)


A történet:
A való világgal párhuzamosan létezik egy univerzum, amelyben Korea a mai napig alkotmányos monarchiaként működik. Ennek a Koreának az uralkodója a saját féltestvére árulásának az áldozatává válik. Szerencsére a gyermekét, a leendő trónörököst egy titokzatos személy megmenti ugyanettől a sorstól. Az áruló nagybácsinak sikerül átszöknie egy dimenzókapun, amely a mi világunkba vezeti. Évekkel később az immár felnőtt király szintén felfedezi a különös átjárót és elindul, hogy megkeresse a megmentőjét.

A sorozatnak már csak egyetlen része van hátra, mikor ezeket a sorokat írom, így minimális az esély, hogy az utolsó epizód sokat változtatna az eddigi benyomásokon. Az alapötlet, bár nem egyedülálló, olyan téma, amelyből rengeteg izgalmas dolgot ki lehet hozni - párhuzamos világok, misztikus tárgyak, hasonmások, sőt némi időutazás is helyet kapott a történetben. A kivitelezés azonban nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, a történetvezetés kusza és zavaros, ami legalább annyira a rendező hibája, mint a forgatókönyvíróé (aki "mellesleg" olyan sorozatokat tett le az asztalra, mint a Secret Garden, a nemzetközi kasszasiker Descendants of the Sun, vagy a 2018-as közönségkedvenc Mr. Sunshine). És úgy látszik, a húzónevek - Lee Min Ho és Kim Go Eun - sem tudják feljebb tornázni a nézettséget.


Oh My Baby
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Jang Na Ra (Fated to Love You, Go Back Couple, The Last Empress), Ko Joon (Save Me, Misty, The Fiery Priest), Park Byung Eun (Because This is Our First Life, Your Honor, Arthdal Chronicles), Jung Gun Joo (Extraordinary You)


A történet:
Jang Ha Ri a The Baby című, gyermekneveléssel foglalkozó magazin munkatársa. Csinos és pozitív személyiség, céltudatos és a munkájában kompetens, valahogy a magánélete mégsem úgy alakul, ahogy szeretné. Bár nagyon vágyik saját családra, az évek folyamán feladta minden reményét, hogy valamikor férjhez mehet. 39 évesen rájön, hogy ketyeg a biológiai órája: ha gyereket szeretne, sürgősen akcióba kell lendülnie. Mivel kevés az idő, lemond a házasság gondolatáról, megelégszik azzal, ha megfelelő spermadonort talál a születendő utód számára. Ismeretségi körében három szóba jöhető jelöltet szemel ki a "babaprojektre"...

Általában ki nem állhatom az olyan vígjátékokat, ahol részenként többször is rám tör a szekunder szégyenérzet a főszereplőt érő kínos helyzetek miatt. Különös módon ebben a sorozatban valahogy mégis működik a dolog. Lehet, hogy a magyarázat abban rejlik, ahogyan a karakter meg van írva, és ahogy Jang Na Ra megszemélyesíti. Ha Ri üdítő színfolt a koreai sorozatokban megszokott "Hamupipőke" típusú hősnők tucatjai között: vagány, bátor és szókimondó, ráadásul tudja, mit akar. A ciki helyzeteken és a mások korlátolt gondolkozásából eredő megaláztatásokon emelt fővel lendül túl még akkor is, ha néha az eltökéltsége túlzásnak, vagy egyenesen megszállottságnak tűnik. Miközben jókat lehet kuncogni a részeken, valójában komoly témákat is feszeget a sorozat. Az pedig ne riasszon el senkit, hogy három apajelölt is van - a kiszemelt donorok annyira eltérő jelleműek, hogy ez már önmagában garancia a komikus szituációkra. Így a sorozat felénél óvatosan reménykedem, hogy a folytatásban sem kell majd a szokásos kliséket keresnem, és kielégítő megoldással szolgál a történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése