2012. február 25., szombat

Sorozathírek

Négy közelgő és általam már várt dél-koreai sorozatról szeretnék hírt adni.

Rooftop Prince (A tetőtér hercege)
Március 14-én kezdik a sugárzását, egyelőre nem tudni, hány részes lesz. A főszereplők Mickey Yochoon (Sungkyunkwan Scandal, Mrs. Ripley), Han Ji Min (Yi San, Resurrection, Capital Scandal, Padam, Padam),  Lee Tae Sung (Playful Kiss, Hooray For Love), Lee Min Ho (The Moon that Embraces the Sun).
A történet röviden: egy Csoszun-korabeli herceg 300 évet utazik az időben, és 21. századi Szöulban találja magát, ahol összeakad egy lánnyal, aki a megszólalásig hasonlít az ő fiatalon elhunyt hercegnőjére.
A fent említett alapszituáció mellett nyilván az is bonyolítja majd a királyi sarj életét, hogyan fog boldogulni egy számára teljesen idegen és ijesztő világban.


King 2 Hearts
Az angol címnek nincs sok értelme, de talán majd a történet megismerése közben kiderül, mit is akar jelenteni.  
Ez a sorozat szintén március 14-én kezdődik, ami egyben azt is jelenti, hogy konkurenciája lesz a Rooftop Prince-nek. 20 részesre tervezik, népszerű szereplőgárdával: Ha Ji Won (Damo, Hwang Jin Yi, Secret Garden), és Lee Sung Ki (Shining Inheritance, My Girlfriend is a Gumiho) lesznek a középpontban.
A történet egy olyan Koreában játszódik, amely még mindig monarchikus keretek között létezik (láttunk már ilyet pl. a Goong című sorozatban). Lee Sung Ki a másodszülött a királyi családban, akinek kényszerházasságot kell kötnie egy másik befolyásos család leányával. Miután a fivérét, az uralkodót egy merényletben megölik, bosszút esküszik. A történet azonban nemcsak erről szól, hanem arról is, hogyan alakul ki fokozatosan kölcsönös megértés és vonzalom közte és újdonsült arája között, miközben a körülmények mind ellenük dolgoznak.


Time Slip Dr. Jin (Dr. Jin időutazása)
Úgy látszik, az időutazás témaköre népszerű ebben az évben, mert itt egy újabb ilyen történet, csakhogy ebben nem a régi kor embere kerül a jelenbe, hanem a jelenkori a múltba. Dr. Jin (Song Seung Hun) egy sikeres idegsebész, aki a 150 évvel korábbi Koreába visszacsöppenve gyakorlatilag újrakezdi az orvosi karrierjét, új gyógyászati módszereket fejleszt ki és a tapasztalat útján válik igazi orvossá.
Hogy hány részes lesz és mikor kezdődik, arról még nincs információ.


Arang
2012 júliusára ígérik. Túl sokat még nem lehet tudni róla, csak azt, hogy 16 részesre tervezik, és a két főszereplő a seregből frissen szabadult Lee Jun Ki (Iljimae, Hero, Time Between Dog and Wolf), valamint Shin Min Ah (A Love To Kill, The Devil, My Girlfriend is a Gumiho).
A kosztümös horror-történet egy régi népmesén alapszik, és a Csoszun dinasztia korszakába repít vissza minket. Lee Jun Ki egy frissen kinevezett tartományi elöljárót alakít majd, aki váratlanul szembetalálja magát egy ártatlanul meggyilkolt lány kísértetével, és mivel magára vállalja az igazság kiderítését, hamarosan túlvilági kaland és nagyon is földi ármánykodás közepébe csöppen.
Mindkét színész több éves kihagyás után tér vissza a televízióképernyőre - remélem, sikeresen. Shin Min Ah alakítására különösen kíváncsi vagyok, úgy látszik, a The Devil látnoki képességű könyvtárosnője, valamint a Gumiho kilenc farkú rókája után megint egy természetfeletti szerep talált rá.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon jónak tűnik mindegyik, így első olvasatra. Az időutazós történetek különösen a gyengéim, de ha választanom kéne a négy közül, nem tudnék, mivel ott az Arang is Lee Jun Kivel. Köszönöm szépen ezeket az infókat, jó volt olvasni róluk.

    VálaszTörlés
  2. Szia Jackimi !
    Nagyon köszönöm az ismertetőket, ez alapján mindegyik jónak ígérkezik, az más csak ráadás, hogy a szülinapomon kezdik. Amúgy a Dr. Jin nem véletlen azonos történet a japán verzióval mert ott 2 évad is volt és nagyon élveztem, bár a vége nem jött be, mert olyan befejezetlen volt, legalábbis számomra, de lehet, hogy csinálnak belőle 3. évadot is, mert amúgy izgi volt.
    Örülök, hogy csinálod ezt a blogot, mert így van valaki akitől értesülni lehet a várható jó sorozatokról. KÖSZÖNÖM!:D

    VálaszTörlés
  3. Szia Jackimi!
    Nagyon köszönöm az ismertetőket. Nagyon kíváncsi vagyok a Rooftop Prince-re, a Dr. Jin időutazására(Szeretem Song Seung Hunt,és az orvosi történeteket is). Természetesen Lee Jun Ki visszatértét is várom, de még július odébb van. Mind a négy film jónak látszik az ismertetője alapján. Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  4. Szia Jackimi!
    Nagyon köszönöm az ismertetőket. Pont a hétvégén regisztráltam be a iOnAir tv oldalára ezért most már lesz lehetőségem a sorozatokba belekukkantani. Csak az a kár, hogy a Roftop Prince-t és a King2 Hearts-t egy időben vetítik.
    Üdv. Tokki

    VálaszTörlés
  5. Köszi az infókat. Engem leginkább az az értelmetlen című King 2 Hearts sori érdekelne. Remélem felirat is készül hozzá hamarosan valakitől, ha más nem angolul.

    VálaszTörlés