2012. február 6., hétfő

SOROZATISMERTETŐ - Heartstrings (Szívhúrok)

Heartstrings (Szívhúrok) 
Alternatív cím: You’ve Fallen For Me
Készült: 2011
Részek száma: 15
Műfaj: romantikus vígjáték 
Szereplők: Jung Yong Hwa (You're Beautiful), Park Shin Hye (Bicheonmu, You're Beautiful), Song Chang Ui (On Air, Cinderella Man), So Yi Hyun (Assorted Gems, Gloria), Woo Ri


Ha röviden akarnám megfogalmazni a sorozat kvintesszenciáját, akkor három kifejezésbe süríteném: vattacukor, nyári zápor, húrok pendülése.
Amikor 2009-ben zajos sikerrel bemutatták a You’re Beautiful című doramát, a rajongókban felmerült az igény, hogy a hoppon maradt Shin Woo-t (Jung Yong Hwa) egy másik sorozatban kiengeszteljék Go Mi Nam ikernővérével (Park Shin Hye). Meg is született 2011 nyarán az újabb zenés-romantikus darab, a Heartstrings, ahol a két színész új (de némiképp hasonló) szerepkörben egymásra találhatott.


Ez a könnyű nyári limonádé nem tartogat túlzott izgalmakat és meglepetéseket, a jól megszokott, otthonos koreai drámakliséket azonban még az elvárhatónál is nagyobb számban. Két zeneművészeti főiskolás kapcsolatát meséli el, mindezt körítve az iskola évfordulós ünneplésére komponált modern zenés darab előkészületeivel.
Az egyik diák, Kyu Won tradicionális hangszeren, gayageum-on tanul, legfőképp muzsikus nagyapja unszolására, Lee Shin ellenben a modern hangszerekre – nevezetesen az elektromos gitárra - esküszik és a The Stupid nevű popzenekar frontembere. Első találkozásuk nem zökkenőmentes, Shin arrogáns és öntelt viselkedésével (1. számú klisé) azonnal kivívja Kyu Won ellenszenvét. Ez csak fokozódik, amikor egy elveszített fogadás miatt a lánynak “szolgálnia” kell a fiút, aki mellesleg bele van zúgva a főiskola egyik oktatójába (2. számú klisé). Mikor azonban a Broadway-ről hazatért zeneszerző, Kim Suk Hyun felkéri őket, hogy működjenek együtt a darab komponálásában, kénytelenek elfogadni egymás tehetségét, mi több, lassan érzelmileg is közelebb kerülnek egymáshoz (3. számú klisé).
Természetesen Kyu Won-ról kiderül, hogy a klasszikus hangszer pengetésén túl az énekléshez is tehetsége van, sőt, eséllyel indul a főszerepre – ekkor azonban bekerül a képbe az iskolát patronáló gazdag család gőgös leánya, a legfőbb rivális szerepében (4. számú klisé).


Az alkotóknak nehezen sikerült megtalálniuk az egyensúlyt a zene és a történetvezetés között. Akadt olyan epizód, amelyben a mondanivalót maga alá gyűrte a rengeteg, lírai dallamokkal kísért képkocka, az előtérben búsan merengő, tenyerükön az esőcseppeket számláló főhősökkel. Néha az volt az érzésem, hogy nemigen tudnak mit kezdeni a langymeleg nyáresti románccal, ezért kerülhetett a sorozatba az a félbehagyott szál, amely a két fiatal szülei közötti réges-régi kapcsolatot pedzegette. Ez a szál utóbb diszkréten el lett felejtve, mint ahogy a rivális leányzó Shin iránti "felbuzdulása" is. Ezek után azt kívántam, két utolsó rész bár el se készült volna, mert a mondvacsinált bonyodalom, amely egy éves időbeli ugrás után (5. számú klisé) egycsapásra megoldódott, csak feleslegesen foglalta a műsoridőt.


Summa summarum, a sorozat tetszetős, könnyen emészthető, és ugyanannyira könnyen felejthető. Két kellemes külsejű főszereplő, nem kevésbé kellemes dallamok, minimális intrika és főiskolai diákkonfliktusok gondoskodnak róla, hogy gondtalanul ellazuljunk sorozatnézés közben.
Tetszési indexem: 5/10.

1 megjegyzés:

  1. Kimaradt a rokon a kórházban, szülő a tengerentúlon klisé... családi perpatvar... :D

    VálaszTörlés