2018. december 6., csütörtök

DECEMBERI DRÁMAKÖRKÉP

Clean with Passion for Now
Csatorna: JTBC
Műfaja: romantikus vígjáték
Részek száma: 16
Szereplők: Kim Yoo Jung (Iljimae, Dong Yi, May Queen, Moonlight Drawn by Clouds), Yoon Kyun Sang (Pinocchio, Six Flying Dragons, Rebel), Song Jae Rim (Flower Boy Ramyun Shop, Two Weeks, Our Gab Soon)


A történet:
Gil Oh Sol egy tipikus huszonéves sorozathősnő, derűs és optimista, ugyanakkor kissé slampos, kissé ügyetlen. Az apjával és az öccsével él együtt, munkanélküli, de kitartóan reménykedik, hogy megtalálja álmai állását. Végül rákacsint a szerencse és az állóképessége révén felvételt nyer egy felkapott takarítócéghez. A vállalkozás vezetője különc figura, aki betegesen irtózik a kosztól és a baktériumoktól. Kettejük minden találkozása kínos és nevetséges jelenetekhez vezet.   

Mivel kedvelem a két főszereplő színészt és az előzetesek is tetszettek, nem volt kérdés, hogy belevágjak a sorozatba. Állítólag egy sikeres webtoon az alapja, tehát minden adott is egy könnyed, helyzetkomikumokra épülő romantikus vígjátékhoz. Nagy kár, hogy sem a történet, sem a megvalósítás nem tud semmi újat mutatni. Sokakat a főszereplők közötti korkülönbség zavar, engem ez izgat legkevésbé. Körülbelül minden pillanata a jól bevált elemekből építkezik, a humoros jelenetek eltúlzottak, sokszor nevetés helyett már szégyenkezést váltanak ki. Még csak a 4. résznél tartunk, de mintha egy listáról pipálnák a klisés szituációkat. Cukinak szánt kínos részeg jelenet, csuklónál fogva rángatás, kikényszerített csók, a hősnő menetrendszerű megaláztatása. Természetesen már a legelején tudjuk, hogy a jóképű, ám hideg, fóbiáktól szenvedő gazdag pasas életét a cserfes és kétbalkezes szegény lány fogja megváltoztatni. Biztosan bennem van a hiba, de ennél azért 2018-ban kicsit többre számítottam.




An Empress's Dignity / The Last Empress
Csatorna: SBS
Műfaja: fantasy, romantikus dráma
Részek száma: 48
Szereplők: Jang Na Ra (My Love Patzzi, Fated to Love You, Go Back Couple), Choi Jin Hyuk (Gu Family Book, Fated to Love You, Tunnel, Devilish Joy), Shin Sung Rok (One Mom and Three Dads, Trot Lovers, Liar Game)


A történet:
Egy alternatív univerzumban játszódik, ahol Korea még napjainkban is monarchia. Itt keveredik bele a királyi család belső ármánykodásába a naiv musicalszínésznő, Oh Sunny, amint egy sereg véletlen folytán ő lesz az uralkodó, Lee Hyuk új hitvese. A játszmában főszerepet játszik Lee Hyuk ambiciózus titkárnője, egyben szeretője, a szépséges Min Yoo Ra, valamint annak korábbi barátja, Na Wang Shik, aki a királyi testőrök közé beépülve akar bosszút állni édesanyja meggyilkolásáért.

Hát ez a sztori igazi vegyes saláta, van benne mindenféle különböző műfaji elem: a kosztümös drámákra jellemző udvari intrika, bűnügyi történeteket jellemző kegyetlen gyilkosságok, családi tragédia és romkom. A gond csak az, hogy ez így random vegyítve nem egy friss és egészséges elegyet alkot, hanem valami bizarr, zavaros masszát. Már az első pár részben annyi hatásvadász, hihetetlen esemény történik, hogy amit izgalmasnak szántak, átmegy nevetségesbe. Ezek közül is csúcstartó a főhős elképesztő átváltozása. A legfurcsább az, hogy ennek ellenére valahogy nézhető és szórakoztató a sorozat - persze csak akkor, ha az ember nem veszi komolyabban a konfliktust Tom és Jerry kergetőzésénél.
   



Encounter / Boyfriend
Csatorna: tvN
Műfaja: romantikus melodráma
Részek száma: 16
Szereplők: Park Bo Gum (I Remember You, Answer Me 1988, Moonlight Drawn by Clouds), Song Hye Kyo (Full House, That Winter the Wind Blows, Descendants of the Sun)


A történet:
Jin Hyuk egy életvidám, nyitott, jólelkű fiatalember, akinek nagy vágya válik valóra azzal, hogy összespórolt pénzén eljut a napfényes Kubába. Ugyanebben a latinos temperamentumú országban akad össze honfitársával, egy hűvös, elegáns, gazdagnak látszó hölggyel, aki történetesen a segítségére szorul. Még egyikük sem tudja, hogy ez a találkozás milyen hatással lesz jövendőbeli életükre. Visszatérve Koreába Jin Hyuk felvételt nyer egy sikeres szállodalánchoz, és a vállalkozás vezetője - minő meglepetés - az az üzletasszony, akivel közösen annyi kellemes emléket szerzett egy távoli, egzotikus vidéken.

Mágikus, elbűvölő külső felvételekkel kápráztat el bennünket a Kubában játszódó első rész, a sok szépség el is tereli a figyelmet arról, hogy voltaképpen milyen sablonos is a két főszereplő első találkozása. Főleg a "Hamupipőkés" cipőelhagyós jelenet. Ha már a felszínességnél tartunk, igazából csak két dolog volt, ami nem tetszett benne: Park Bo Gum és Song Hye Kyo frizurája. Szerencsére az előbbi probléma megoldódik a második részben, mert az ifjú főhős az új munkahelyére már nem félhosszú, hullámos lobonccal érkezik :)
A lényeg, hogy aki kedveli a romantikus történetekben az idősebb nő - fiatalabb férfi felállást (és itt ráadásul a társadalmi helyzetét tekintve is a férfi áll alacsonyabban), annak szerintem tetszeni fog ez a lassan építkező, emberi kapcsolatok ábrázolásában gazdag sorozat - bár a végkifejletet illetően nem mernék túl optimista jóslatokba bocsátkozni.



Memories of the Alhambra
Csatorna: tvN
Műfaja: fantasy, akció, romantikus
Részek száma: 16
Szereplők: Hyun Bin (My Name is Kim Sam Soon, The Snow Queen, Secret Garden), Park Shin Hye (You're Beautiful, Heirs, Pinocchio)

A történet:
Egy befektetési cég vezetője, Yoo Jin Woo üzleti útra megy Spanyolországba. Egy titokzatos  programozóval kell találkoznia a Bonita nevű hostelben, mert az illető egy forradalmian új játékot fejlesztett ki. Granada középkori, macskaköves utcáin Jin Woo-nak lehetősége is támad kipróbálni a különleges interaktív játékot, és azonnal meglátja a benne rejlő hatalmas lehetőséget. Kiderül, hogy mivel a játékfejlesztő fiatalkorú, a nővérének - aki mellesleg Jin Woo szállásadója - a beleegyezése kell a szerződés aláírásához. Főhősünk mindent bevet, hogy nyélbe lehessen ütni a kecsegtető üzletet...

Nagyon vártam már! Úgy értem, lehetetlen, hogy kihagyjam, mégiscsak Hyun Bin tért vissza, ráadásul a W - Two Worlds írónőjével karöltve! Ennek muszáj jónak lennie :)
És az első két rész minden várakozásomnak megfelel. Úgy látszik, mostanában ismét divat, hogy a koreai sorozatok első részeit külföldön forgatják, mert az Encounter kubai kiruccanása után most Granadában, Spanyolországban találhatjuk magunkat. Remélem, nem tévedek, de lehet, hogy ezúttal kicsit tovább időzünk külföldön, legalábbis a sztori jelenlegi állása szerint még nincs sok értelme szereplőinknek hazatérni. A másik reményem pedig, hogy ez a történet nem követi a W hagyományait abban az értelemben, hogy az izgalmas sztori idővel elkezd lassan a lejtő irányába gurulni.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Jackimi!

    Nem idevágó, de idén is fogsz feltenni szavazást az év sorozata témában?
    Már várom :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Jackimi! Én az Alhambrát szeretném megnézni, de még várok vele. Kicsit "kiakadtam" mikor megláttam, hogy Pesten is forgattak jeleneteket. Hihetetlennek tűnik, hogy ezen a nyáron Hyun Bin és Gong Yoo (reklámot forgatott) is Pesten voltak. Természetesen ilyeneket csak utólag tud meg a rajongó!! Kíváncsi vagyok, hogy Bp-ként szerepel-e majd a helyszín, vagy más várost személyesítenek meg a pesti utcák.
    https://www.instagram.com/p/BmX4cgGAl_6/ Park Shin Hye instáján pár kép Bp-ről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez engem is tényleg meglepett, semmi hír nem volt róla :(
      Az Alhambrában nem fedeztem fel semmit, ami Budapestet idézné, lehet, hogy újra meg kéne nézni az első részeket.

      Törlés
  3. Szia, igen általában utólag tudunk meg ilyen fontos dolgokat. Az Alhambra adatlapjainál is említik Mo.-t mint helyszínt.Anno lesifotót is láttam a forgatásról Binnie-vel. Gong Yoo reklámja meg egy az egyben Bp."reklám". Aug.20 körül voltak itt forgatni ráadásul Kong Hyo jin-nel... :-) https://www.instagram.com/p/BnjO_I4AeJo/?hl=hu

    VálaszTörlés
  4. Szerintem az Alhambra vonatos és a Pályaudvaros jelenetei nálunk lettek felvéve . Nagyon vártam a sorozatot , de én csalódtam .

    VálaszTörlés